Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

2018 seçimlerinden altı ay önce de Erdoğan gidici ama son altı ayda durumu toparlamıştı. 2023'de de öyle oldu Erdoğan'ın işi denk geldi!

Dünyanın başına bela olmak tam olarak bu olsa gerek. Neymiş efendim Amerika Belarus'dan acil çıkın demiş vatandaşlarına. Peki neden? Belarus'da bir iç savaş yada savaş belirtisi mi var? Hayır ama tabi beklentisi olabilir. ABD Suriye gibi Irak ve Libya gibi sanabilir Belarus'u ve bir çılgınlığa kalkışma planı içerisinde olabilir. Kendisi saldırı planlamıyorsa başka saldırı planlaması beklenen bir dünya devleti yok Belarus'a O halde neden ihtiyaç duyuldu Amerikan Vatandaşlarına Belarus'tan acilen çıkın duyurusu yapmaya? Anlaşılan ABD kaos planını sürdürmek istiyor ama dünyanın ABD içinde bile artık yeter diyeni az değil ve artık insanlığın emperyalist planlara da nihayetinde yaşanan acılara ve yokluklara da karnı tok.. Tamam iyi geçinme yolu seçmiş olabilirsin emperyalizm ile de bu kadar emrine girmeye gerek var mı?

Hem sonra insanlığı endişeye tedirginliğe bunalıma sürüklemenin bize katacağı rant ne olsa buna değer mi? Değer mi dünyayı savaşa sürüklemeye? Silahları satmak yerine gömmeyi seçsek ya madem medeniyiz ve güya medeniyetin öncü ülkeleri devletleriyiz o halde barış getirsek ya dünyaya. Savaş halinden doğan rantları elde etmesek aç kalmaz ya hiç kimse? Zaten sizin ihtiraslarınızı doyurabilsek herkesin karnı doyar ya demez mi sizce bu yaşanana insanlığın ezici kitleleri ve inanın diyor ama çaresiz sesini duymazdan geliyor siyasi iradeler. Bakın bizim ülkemizde bile sosyal medyada vatandaşın verdiği reaksiyona? Mesela Kılıçdaroğlu'nun kendi kullanımındaki twitter adresine bakın veya Davutoğlu'nun Babacan'ın veya Bahçeli yada Erdoğan'ın yüzlerce yorum var kendi paylaşımlarının altında eleştirel ve yüzlercesini de siliyorlar eminim. Siyasiler şovmene döndü ölü evinin yascısı düğün evinin tefçisi tarifi tam oturuyor. Ortada hiç siyaset yok varsa yoksa kutlama anma vs. Onlar da hep klişe ve geçiştirilmiş hiç halka hitap etmiyor. Peki bu inadına görmezden gelme ve gidin defolun gibi milyonlarca insanın linçlemesine rağmen makamlarını ve medyayı terk etmek istememe inadını bizim içimizden çıkan insanlar sürdürebiliyor ise Amerika da da durum pekala aynı olabilir.

Yani Biden ve ekibi bu işleri ve icraatları Amerikan halkının onayı olmaksızın yapıyor olabildiği gibi Amerikan halkının çoğunluğunun istememesine rağmen siyasette kalıp ülkeyi emperyal çeteler adına yine emperyal çetelerden de aldığı güçle gerçekler üzerinden değil de algılar üzerinden büyük bir bataklığa sürükleyen bu planları devreye koyuyor olamazlar mi bidenler? Keza bizim ülkemizde de herkes şunu çok iyi biliyorki seçim sattı mahalline girilene kadar herkes iktidarın değişeceğine kesin gözü ile bakıyordu. Yapilan anketlerde vallahi billahi Mansur Yavaş yüzde 70 çıkıyordu ve herkes altılı masadan Yavaştan iyi aday bulamazsa Yavaşı aday yapmasını bekliyor ve secimi Erdoğan'ın kaybedeceğine herkes kesin gözü ile bakıyordu. Hatta aslında 2018 de de durum çok benzerdi. Hatırlayın lütfen 2018 seçimleri öncesi de halk perişandı şimdiki kadar olmasa da ve herkes değişsin istiyordu bıkmıştı bu siyasal islamcı badem bıyıklı veya sakallı bıyığı müslümanlık gereği gibi gören kadın eli sıkmaktan imtina eden insanlardan.

Yazı dizisinin devamına alttaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

>>>>>>>>>Kemal beyi sırtından hançerleyenler kimler hangi CHP'li siyasetçiler yada eski yeni yöneticiler Kılıçdaroğlu'na ihanet içinde. 2<<<<<<<<<

>>>>>>>>CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'na bir ihanet mi tezgahlanıyor? 3<<<<<<<<<<

Yorumlar