Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Akp hem Uşak'ta hem de Ankara'da muhalefetin içine yerleştirdiği Akp'liler sayesinde algılarla kazandı.

Aldatmak yenilmeyi kabullenmektedir acizce ve aldatan yenilmiş olur en başta, yendi görünse de sonuçta. Kimi karşı taraftan satın aldığı adamlar sayesinde yendi kabul ettirir kendini kimi sonuca etki edecek veya sonucu ilan edecek esir edilmiş hakim ve hakemleri kullanarak yenilmiş iken yendi gösterir kendini. Oysa adaletten şaşan şikeye hileye bulaşan yenebileceginden emin olsa şikesiz hilesiz yenmek ister. Yeneceğine inanmadığı için Akp her partide adam satın almış kendine çalışan. Düşünsenize Memleket Partisini Akp kurmuş Uşak'ta ve önüne Akp genel başkan yardımcısının hazırlatıp koyduğu beyanatı talimatla okuyarak destek açıkladı seçim önü Memleket Partisinin il başkanı ve 1. Sıra adayı. Gelin görün ki ne CHP ne iyi parti yönetimi veya adayları bu konuyu gündem etmedi. Hatta Uşak Haber Merkezi editörü Gazeteci kardeşim Ramazan Yıldız konunun takipçisi olarak Gazeteci Nurullah Çavuşoğlu ile beraber konuk aldığı Memleket Partisi 2. Sıra milletvekili adayı olan ve samimiyetinden asla kuşku etmediğimiz arkadaşımız Hüseyin Çelebi yi konuk olarak röportaja çıkardı ve Akp'nin kurduğu oyunu bozarak oyların Akp'ye konsolide edilmesinin önüne geçmişti. Röportajın arkasından da seçim boyunca Akpli gibi davranan CHP adayları ve il başkanından da sessizliğini korumaları CHP  kamuoyunda, CHP yönetimi bu operasyonun ifşa edilip önlenmesinden de rahatsız oldu mutlu olmadı galiba yorumları yapıldığı kulağımıza gelmişti. Bizim röportaj ve haberlerimizin etkisiyle İnce taraftarlarının oyları yine muhalefette kaldı ki ekseriyeti iyi partiye geçti Allahtan ama muhalefet partilerinin yöneticilerinin Akp'li gibi davranıp operasyona sessiz destek vermiş olması da gözlerden kaçmadı. 

Belki seçim patırtıları arasında pek gündeme gelmedi ama kendi parti genel başkanına kıyam etmeyi göze alarak, görevden alınma pahasına CHP ve muhalefet lehine iktidar aleyhine açıklamalar yaparak partisinin oyunun Akpye gitmesini önlemek için adeta kahramanca ve bir Kuvva i milliyetçi ruhu ile mücadele veren ağabeyimiz DSP Uşak il başkanı Yüksel Duygu' da az çekmedi muhalif partilerin sözde muhalif yöneticilerinden. Sanki destek istemezdik der gibi davrandılar özellikle CHP il başkanı Koray Akgün ve 1. Sıra adayı Ali Karaoba beyler ne hikmetse? Seçim sürecine zarar vermemek ve muhalefetin moralini bozmamak için konuşmamış idi ve biz de yazmamış idik ama biz yazmaya başladık bakarsın Yükse başkan da konuşmaya başlar bundan böyle ve arz eder Dsp oylarının CHP ye değil Akp ye gitmesini ister gibi davranan CHP yöneticileri ile yaşadığı akıl almaz krizleri.

Düşünsenize Uşakta Memleket Partisinin yani Muharem incenin partisinin Akp ile ortak iş tuttuğu net net ortaya dökülmüş üstelik Memleket Partisinin 2. Sıra adayı röportaj da ifşa ve ilan etmiş ama ne Sayın İncenin ne de Kemal bey yada Meral Hanımın gündemine bile gelmemiş konu. Peki neden böyle ulusal bir haber niteliğindeki habere ulusal basın veya muhalif partilere ilgi göstermemiş olabilir? Kılıçdaroğlu neden İncenin Akp ile hareket ettiğinin belgelendiği bir olayı gündem etmesin ki? Elbette ederdi ama örgütü veya adayları  önemseyip haberdar etseydi. Ama kılıçdaroğlu nun partisinin örgütü o sırada parti içi dizayn çalışmaları ve iyi partiyi ittifaktan dışlama operasyonları ile meşguldü ve zaten kime sorsanız söyler size CHP nin bile isteye 2. Vekilliği Akp ye hediye ettiğini.

Iyi partinin vekil kaybetmesi beni çok da üzmedi açıkçası ama Akpnin 2 vekil aldığını ve aday adaylarını ve partililerini salak yerine koyan Fahrettin Tuğrul un milletvekili seçilmesine çok üzüldüm. Keşke o olacağına Muhammet Gür seçilseydi ama tabi Muhammet Gür de zaten her zamanki dediğim dedikliği ile seçilmemek için hem stratejik hatalar yaptı hem de doğrusu partisini iyi temsil etmedi sahada o da adeta Akp'li gibi davrandı ve bir gündem bir güne mesela belediye başkanı Mehmet Çakın'ı eleştirmedi ve ayrıca pek çok iyi parti sempatizanını da gücendirdi o onulmaz yenilmez egosu ile. Akpli gibi davranan muhalif görünümlü o kadar çöktü ki say say bitmez. Düne değin iyi partiliyim deyip Akp aleyhinde açıklamalar yapan iyi partide yönetim kademesinde bulunan bir çok sözde iyi partili de alenen ve açıktan Akp ye çalıştı. O kadar ki daha bir önceki yönetim de iyi parti ilçe yönetiminde bulunup bu seçimlerdeki performansı sebebiyle Fahrettin Tuğrul dan teşekkür telefonu alan bile var. Daha çok örnek var merkez ilçe başkanı Uğur Dümen in samimiyetine inanıyoruz ama hele o CHP il başkanı Koray Akgün ve milletvekili adaylarının Akp'ye yarayacak kaç yanlışı var bile bile işlenen saysam yazı çok uzar ama meram anlaşılmıştır sanıyorum bu yerinde ve bariz örnekler ile ki iyi parti de Akp ye çalıştıkları bariz ortada olan bazı eski parti il ilçe başkanı ve yöneticileri için disiplin süreci de başlatılmış durumda zaten malumunuz.

Bu yazıdan çıkarılması gerekeni de yazayım iki üç cümle de öyle bağlayayım kubbeyi. Demek ki Akp yenileceğini anlamış ve muhalefeti de dizayn etmek üzere muhalefet içinde taşra teşkilatlarında da genel merkezlerde de adamlarını yerleştirmiş ve pekala bir çok planı ard arda devreye koyarak seçimleri kazanmış ki bana göre bu kesinlikle kazanmak değildir. Muhalefeti dizayn et muhalefetin adaylarını da belirle veya etkile korkut Yüksek seçim kurulunu ve il seçim kurullarını baskın altına al, seçim boyunca Devlet imkanları kullan hudutsuz, yerel ve ulusal medyayı parayı bas satın al, türlü ayak oyunu ve hile ile muhalefeti sandık başından uzaklaştır sonra seçim sonucunu Anadolu ajansına ilan ettir ve seçim kazandım diye kabul ettir. Bu kazanmak değildir ki aldatan aldattığı an kaybetmiştir. Aldandığını da kaybettiğini de zaman gösterecektir. Bu noktada muhalefete düşen ise ayrık otlarını temizleyerek bir olmak ve ayık olmak Akp'lilerin araya sızmaması için.

Yorumlar

64 uşak 1 Yıl Önce

Bırakın artık masalları. Hala daha ha hazımsızlık çekiyorsunuz, o kadar zaman geçti hala daha tarafsız, akıllı bir haber yapmaya çekiniyorsunuz .

YILDIZ 1 Yıl Önce

Öncelikle yazılarınızdan çocukluk fotoğrafınızı kaldırmanız iyi olmuş fakat hala bu yaşta bile cahile yatıyorsunuz siz ve bütün ekip ediniz kadar eminsiniz oy toplayalım derken kimlere mavi boncuk dağıtıldığını ve bu yüzden kaybedildiğini kabul etmezsiniz çünki siz de aynı görüştesiniz saķın vatan millet naralari atmayın boşuna en basiti siz secimden öncedir durumdaki insanların haberini oy toplamaya malzeme yaptınız hiç mi utanmadınız oyunu chp ye ver senin yaninda durdu demeye asıl algıyı sen yaptın ama siz okyanusta anca bir zerresiniz habercilige insanlığa uymadı yaptığın bu kadar cahil değilsiniz sen nurullah ramazan akp nin böyle bir zamanda bile ezip geçmesinin sebebini bilmeyecek ama ille alengir açık ve net milletin işine geliyor bu kadar basit ha siz de akp sayesinde atınızı koştursanız hemen satarsınız tecrübeyle sabit size yayın yasağı geldiğinde ne yalakalıklar yaptınız unutmayın

Heydeli 1 Yıl Önce

Gerçekten şaşkınım Erkan bey inadına muhalefeti de siz de görüyorum ve bu kadar bilgili ve aydın bir insan iken hala körü körune CHP demenize şaşıyorum. Tamam Atatürk büyüğünüz hepimizin büyüğü ama o parti Atatürkün partisi değil artık kabul et lütfen erkan bey. Bence bu tavrınız saygınlık ve gazeteci anlamındaki objemtifliğinize gölge düşürür. Aman dikkat o üzerinize titrediğiniz itibarınıza zede gelir neme lazım sonra bunca emeğiniz heba olur.

Tüm Yorumlar