Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Asım Kalelioğlu milletin başına bela oldu yetmedi yeni belalar açmaya devam ediyor!

Biliyorsunuz ama kısaca hatırlatalım istedik öncelikle Asım Kalelioğlu Uşak'ın tanınmış ve saygın iş adamlarından rahmetli Uğur Serdaroğlu'nun damadı. Serdaroğlu'nun ölmeden az evvel şirketteki bütün yetkilerini almak ve hatta mümkünse aileden koparmak niyetinde olduğunu biliyoruz. Keza bu niyetini açıktan dillendirmeye başladıktan kısa bir süre sonra araç kullanırken kalp krizi geçirdiği ve kaza yaptığı sonunda da öldüğü şeklinde bütün şehir açısından acı haberi duyuldu. Orhan Erdoğmuş'tan sonra şehir ikinci büyük değerini de yitirmişti tanımayanlar bunun çok farkında olmasa da. Gelin görün ki kaderleri de benzeşti birisinin oğlu bütün itibarı ile beraber birikimini ve malını hayırsız mirasyedi gibi savurdu Serdaroğlu rahmetlinin ise damadı aynı şekilde ne itibar koydu ne de USAŞ başta olmak üzere Serdaroğlu'nun var ettiği değerler.

Çok detaya girmek istemiyorum geçmişte detaylarıyla anlattığımız haberleri rica edeceğim arkadaşlardan linkini koysunlar. USAŞ biliyorsunuz işçiler ve müteahhitler başta olmak üzere pek çok insana borçlu olarak batırılmıştı ve suç da FETÖ'nün üzerine yığılmıştı. Kalelioğlu hemen arkasından AGRETON firmasını kurdu ve USAŞ'ın hizmet verdiği tesisler de USAŞ'ın verdiği hizmetleri AGRETON altında vermeye ve para kazanmaya devam etti.

Tabii ki AGRETON'da para kazandıkça USAŞ'tan kalan borçları da ödemedi USAŞ'ın zaten içini boşaltmış idi. SGK müfettişleri aynı işçi kadrosu ile aynı şantiye veya işletme merkezlerinde aynı hizmeti veren AGRETON'un aslında USAŞ'ın devamı olduğu yönündeki kurum içi şikayetlerden dolayı soruşturma açtılar ancak kurumun soruşturma açılacağını çok önceden haber vermesi ile olsa gerek Asım Kalelioğlu bütün tedbirleri almıştı ve işçilerin tamamı USAŞ'ın battığını daha sonra AGRETON'un açıldığı ve kendilerinin de bu firmaya müracaat ederek USAŞ'tan bağımsız işe başladıklarını AGRETON'un da Asım Kalelioğlu ile bir ilgisinin olduğunu duyup bilmediklerini ifade etti müfettiş soruşturmasında.

Tabii ki bütün tedbirler önceden alındığı ve kağıt üzerinde her şeyin hukuki ve normal olduğu görülünce Müfettişler de bütün Uşak kamuoyu ve USAŞ'tan alacağı olan kimseler de affedersiniz salak yerine konmuş olmuştu. Oysa bütün Uşak biliyordu ki AGRETON'da Asım Kalelioğlu'na aitti ve USAŞ'ın paravan firması ve devamı gibiydi. Bütün Uşak'ın bilip gördüğü bu gerçeğe aykırı olarak YALAN olduğunu bile bile işçilerin ifadesini kayda döktü Devlet üşenmeden ve üşenmeden Agreton ile USAŞ'ın hiç bir ilgisi olmadığı yalanını resmiyete kavuşturdular.

Geçtiğimiz hafta USAŞ'ın eski işçileri geldi bir umutla. Şehrin cevval Avukatlarından Ali Türkmen USAŞ ile AGRETON'un paralel firmalar olduğunu ispat etmiş ve bir kaç işçinin alacağını AGRETON'dan tahsil edebilmiş dediler biz de sevinmiş idik, belki emsal karar gösterir de hiç değilse bazı mağdur işçiler de yıllara varan emeklerinin karşılığı alacağını tahsil ederler diye düşünmüştük. Sonra tekrar geldi işçiler ve meğer AGRETON'un da içi boşaltılmış ve para tahsil edilemez hale getirilmiş tamamen ve bir yeni firma daha kurmuş Kalelioğlu. Aynı sözde yeni parti kurup bütün suçu eski partiye yığarak aynı anlayışla siyasetine devam eden siyasetçiler gibi oldu Asım bey ki siyaseti de öyle biliyorsunuz.

Kalelioğlu bu son kurduğu firmanın adını ne kadar borçlandırdıktan sonra değiştirip dolaylı güveni kötüye kullanma suçunu hatta belki nitelikli dolandırıcılık denilebilecek suçu alenen işlemeye devam eder yada daha ne kadar insan canı yakmasına göz yumar Mali Şube veya Dolandırıcılık masası gibi birimlerimiz ve onların bağlı bulunduğu Adliyemiz bilemiyoruz. Bir kaç yıla yeni bir firma açacağından kimsenin kuşkusu yok. Kaldı ki bu arada yol verdiği bazı paravanvari KAYA gibidir diyerek refere olduğu ayrıca yakınlarını ortak ettiği firmalar piyasanın canını yakmaya devam ediyor ki bu konuda Editörümüz Ramazan Yıldız ve Nurullah Çavuşoğlu kardeşlerimin bir ortak çalışması var yakında haberleştirilecek o yüzden şimdilik detaya girecek değilim.

Lakin CHP'de de siyasette beraber hareket ettiği isimler var müteahhit bilinen benzer dolandırıcılık hadiseleri ile ismi anılmakta. Hatta geçtiğimiz günlerde Dolandırıcılıktan haklarında şikayette bulunulduğu ve dava açıldığı açıklanan müteahhitler de Asım Beyin CHP'de siyaseti birlikte dizayn etmeye çalıştığı ve yönetime namzet olmak için liste çıkardığı isimler ki onları da piyasa da tanıyıp da seven yok tıpkı Asım bey gibi. Gerçi onlar özel korumayla gezme safhasına henüz gelmediler ama yakındır onlar da mecbur kalacak özel koruma ile gezmeye zira alacaklılar peşlerinde. Bakalım CHP Yönetimi daha ne kadar görmezden gelecek partilerinin istismar edilmesine ve yıpratılmasına.

Makalede konusu geçen 20 Ağustos 2013 tarihli "USAŞ'ın Borçlarını Ödememesi ve Açıklama da Yapmaması Piyasayı Kaygılandırıyor" başlıklı habere tıklayarak ulaşabilirsiniz.<<<

Makalede konusu geçen 21 Mart 2013 Perşembe tarihli "Beton Devi USAŞ'ın Sallanması İle Fırsatçılara Gün Doğdu" başlıklı habere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yorumlar