Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak Sportif'ten Bayram Hediyesi!

TBL’de ilk hafta mücadelesinde Gaziantep Royal halı karşısında 92-71 deplasmanda mağlup olan Uşak Sportif, bugün oynadığı maçta Aykon TED Ankara Kolejliler karşısında 79-65 galip gelerek, Uşaklılara bayram hediyesi verdi.

 Uşak Sportif Beko Basketbol Ligi’nde kendi sahasında oynadığı ilk maç olan Aykon TED Ankara Kolejliler karşısında galip gelerek, Beko Basketbol Ligi’nde ilk puanlarını aldı.

Maça Warren, Zupan, Alper, İbrahim, Holman ilk beşiyle çıkan Uşak Sportif’in karşısına, Ankara temsilcisi Aykon TED Ankara Koleji Berkay, Caner, Valters, Guluboviç, Tucker ilk beşiyle çıktı.

Maça hızlı başlayan Ankara temsilcisi, ilk 5 dakikayı 9-14 önde tamamladı. Maça organize hücumlarla başlayamayan Uşak Sportif, TED karşısında maça iyi başlayamadı. Pota altında bir türlü etkin olamayan Uşak ekibinin karşısına, TED hızlı ayakları olan oyuncularla geldi.

Periyodun sonuna doğru doğru şut tercihlerinde bulunan Uşak ekibi periyodu 21-23 geride kapattı.

2. Periyod TED Ankara’dan Kerem’in sayısıyla başladı. Vanja’nın pivot pozisyonunda Holman’a karşı kurduğu atletik üstünlük, TED’İn farkı açmasına sebep oldu. İlk Periyod  faul sorunu yaşayan Alper periyodun bitimine 5 dakika kala oyuna girdi. Bu dakikadan sonra Haciyeva’nın insiyatifi ele alması ve attığı üç sayılık atış oyunu 26-28’e getirdi. 

Bu periyodun geneli, Ankara temsilcisinin pota altında rakibine kurduğu üstünlükle geçti. Ozan Bulkaz’ın oyuna müdahale etmemesi ve TED’in akıllı hücumları 4.30 kala maçı 26-31’e getirdi. Bu dakikada Bulkaz takımına mola aldırdı. Mola Holman’a iyi geldi. Holman’ın pota altındaki etkinliği ve Sportif’in istekli oyununa Zupan’da eşlik edince, Zupan’ın 2 serbest atışıyla Uşak Sportif 32-31 öne geçti. BU dakşkadan sonra karşılıklı sayılarla maç 1.30 kala 35-35’e periyod sonunda da 40-38 Uşak Sportif’in üstünlüğüyle tamamlandı.

3. periyod  Holman’ın sayısıyla başladı. Carter’in sayısı periyod bitimine 6 dakika kala farkı 5’e çıkardı. TED bu süreçte Uşak’ın hızlı hücumlarına karşı koyamadı. Ancak Gulovic’in insiyatifi ele alması ve ard arda TED sayılarıyla 5 dakika kala skor 47-47’e geldi. Warren’in insiyatifi ele almak adına yaptığı hamleleri TED bloklarla cezalandırdı. Zupan’ın sayıları ile periyod 54-49 UşakSportif’in üstünlüğüyle sonuçlandı.

4. Periyod’da oyuna Erdinç Balto’yu alan Bulkaz’ı, Erdinç yine şaşırtmadı. Balto’nun yanlış pas tercihleri, oyunu okuyamaması TED’i oyunun içine dahil etti ve skor 54-53’e geldi. 

Bu dakikadan itibaren Carter’in ve İbrahim’in üç sayılık isabetleri 6 dakika kala bir anda Uşak Sportif’i 63-55 öne geçirdi. Orhan’ın sayısıyla da fark 66-55’e geldi. Guloviç’in attığı sayı Ankara temsilcisini rahatlatacak gibi olsa da, Holman’ın birbirinden muhteşem hareketleri Gulovic’in üzerinden attığı sayılar, maçın 75-63’e gelmesine sebep oldu.

Bu andan itibaren basketbol severler Warren ve Holman’ın showunu izledi ve maç 79-65 Uşak’ın kırmızı siyahlı ekibinin galibiyetiyle tamamlandı.

Maçın Adamı ; Eli HOLMAN 18 sayı 12 ribaund double double
Maçın Hayal Kırıklığı ; Erdinç BALTO 03.45 oyunda kalma 0 sayı
Maçın Kırılma Anı ; İbrahim’in üçlükleri
Maçın En Güzel Anı ; Holman’ın smacı

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila
Yaşam
Bursa’nın En Donanımlı Frenci Kadrosu
Yaşam
Yeni Sistem Cihazlar ile Kaporta Sorunlarına Son
Yaşam
Maltepe Oto Servis Ayrıcalıkları ile Tanışın