Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Belediye Başkanının Beslediği Sözde Gazetecilerin Hedefi Neden İyi Parti Meclis Üyeleri?

Bildiğiniz üzere epeyce vakittir ara ara şehir ara ara da ülke siyasetine dair düşüncelerimizi ve fikirlerimizi köşemiz de paylaşıyoruz ve gördüğümüz ilgi de bizi memnun ediyor. Tabi yazma iştahımızı artırıyor ve düşünce paylaşımlarımızı yüz yüze de yapmak isteyen takipçilerimiz sayesinde her geçen gün siyasete ilgili insan çevremiz artıyor ve bu da bizi siyaseti yapmaya zorluyor. Çünkü gelen giden siyaset yapmamızın gerektiğini söylüyor. Her gelen doğal olarak kendi partisin de birlikte siyaset yapmaya davet ediyor.

Daha geçenlerde Ak Partinin eski İl Başkanı ve eski arkadaşımız yeni durumunu henüz anlayamadığımız Basri Yıldırım bile siyasetin içinde mutlaka olmamız gerektiğini söyleyerek İyi Parti demesen iyiydi biz seni kendi içimizde düşünüyorduk dedi. Zaten bizim Yılmaz Yıldırım'a sorarsan yıllardır hata yapıyoruz Ak Parti içinde kendimize siyaset sahası edinmeyerek. Kendisi Ak Parti yönetimlerinde geçmişte bulunmuş ve adeta tiksinerek yönetimi bırakıp sıradan bir Ak Partili olarak yaşadığını unutmuş gibi kardeşim. Düne kadar bizim Talha'lara sorarsan da Ak Partide olmalıydık. Gerçi direk söylemeseler de şimdilerde kafaları onların bile karışık Ak Parti hususunda ama siz nerede girerseniz girin siyasete biz destek oluruz abi diyorlar sağ olsunlar.

Talha'lar dedim geçtim Talha Altuğ'dan bahsediyorum Muhammed Kuzubaşı'nın başkanlığında kurulan ekip aslında bahsettiğim. O ekibin içindeki bir çok arkadaş siyaseti bırakınca iş dünyasında ciddi başarılar elde ettiler. Talha mesela Seramik Sektörünün parlayan yıldızı ve maalesef Ak Partinin geldiği noktadan da ülkenin geldiği noktadan da hiç memnun değil o ekip ve karamsarlar açıkçası siyasetten pek umutları yok ama bizim siyasette muhakkak bulunmamız gerektiğini her fırsatta söylerler. Serkan Arıcan ile Nurullah Çavuşoğlu kardeşimin MHP'yle ilgili çalışmaları öteden beri sürüyordu ama sonuç alınamadı ve Serkan Arıcan bile umudu kesti Bahçeli'den ve MHP'den. Örnekleri çoğaltabiliriz keza İbrahim Cevher ve Mustafa Raşit Yılancı gibi isimlerle de MHP'de deneylerimiz oldu. Ali Karaoba'dan tutun Avukat kardeşim Güven Özkan'a en son bizim Makine Mühendisleri Oda Başkanı kardeşimiz Ozan Bayık ile daha önce Kudret Yörük ile CHP içinde defalarca deneyimler bile oldu esasen. Tabii ki hiç birisi adı konmamış ve yüzleşilmemiş girişimlerdi ama esasen siyasete bir parti üzerinden nüfuz edebilmek maksatlı idi. Ama hangi parti ile denersek deneyelim kendimiz ile ilgili bir pazarlığımız söz konusu olmadı. Hiç bir zaman bir makama talip de olmadık siyasi bir beklentimiz ya da rant planımız da olmadı.

Keza mesela Hakan Savaş'la da denedik İyi Partiye hiç zararımız olmadı hep fayda verdik ve destek olduk. Kimse inkar edemez Sayın Akşenerle ilgili Nurullah Çavuşoğlu ve şahsımın yazdığı yazıların olumlu etkisinin şehir de yaşandığını ve algıda en başta fetö yaftasının tutmaması adına verdiğimiz referansın halk nezdinde ciddi katkısı olduğunu. Yine Cumhuriyet Kadını benzetmelerimizin ve HAYIR Kampanyası sırasında CHP'li takipçilerimize Akşener'in samimiyetine yaptığımız vurgunun CHP'li çevrelerde oluşan Akşener saygınlığına katkısının olduğunu da kimse inkar edemez. Taa ki Hakan Savaş ofisimize gelip işi ranta dökelim teklifini ima yoluyla da olsa edinceye değin İyi Partinin bütün etkinliklerini takip ettik ve haberleştirdik. Hakan Savaş "kardeşimiz" tırnak içine aldım hiç bir siyasi kimliği yokken hatta ilk merkez ilçe başkanı olduğunda kardeşimizdi bize parasız olmuyor bu işler biraz ranta dökmek biraz da siyaset yapmak gerekiyor dedikten sonra zaten işi adeta birilerini sıkıştırmaya ve bunaltmaya dönük halka arza değmeyecek açıklamalara imza atmaya başlayınca alet olmak istemedik doğal olarak. Yani gözümüz İyi Partide idi başka partilerin temaslarına aldırmadık ama maalesef İyi Partide kendisine fırsat tanınan sözde aktörlerin algıları yönettiği bir zeminde pekte dedikodudan öteye gitmeyen sözde siyaseti az olalım biz olalım anlayışı ile yaptıkları bir zemin bize uygun saha olmuyordu.

Geçtiğimiz günlerde Meltem Aksoy ve beraber hareket ettiği hanımefendiler gelip gitmeye başladı ve bize İyi Partide saha açılmasını sağlayabileceklerini beraber mahalle mahalle ev ev gezerek şehir çapında projelerimizi anlatarak insanları İyi Partili olmaya davet edebileceklerini hatta bu uğurda Kooperatif benzeri kuruluşlar kurup her mahalle de farklı kadınlarla farklı projeler ortaya koyarak mahallelerdeki insanların para kazanmalarını sağlamaya iktidar olmadan veya yerel yönetimi ele almadan bir çok insana istihdam sağlayarak istihdam sağladığımız helalinden ve yasal yollardan gelir elde etmesine vesile olduğumuz insanları da İyi Partili yapabiliriz yeter ki siz bize kaleminizle ve hitabet kabiliyetinizle destek olup motivasyonu sağlayın dediler.

Bizde de zaten projeler vardı belediye başkanı adayı olmasını sağlayabilirsek kafamızdaki ismi sır bir arkadaşa aday olması halinde bilabedel sunacağımız. Biz de o projeleri kendilerine aktarınca İyi Kadınlar daha İyi kadınlar haline dönüştü ve heyecanlandılar. Onlardaki heyecan bizi umutlandırdı ve İyi Parti den sahaya inme ve Kuvayı Milliye ateşi yakarcasına bir üretim ve değerler seferberliği başlatıp İyi Partiyi mahalli idarenin başına getirerek Uşak Halkını, Uşak halkının üst aklı ile buluşturmak üzere bir plan yaptık. Uşak halkını Uşak halkının üst aklı ile buluşturmak ne demek? El cevap her işi ehline teslim edecek bir ekip kurup işinde ehil olan ve ticari iktisadi ve sosyal hayatında aile yaşantısında başarılı olmuş herkesi İyi Partili yapıp İyi Partiyi hep beraber yönetmek demek. Milletvekili adayını adaletlice üyeye belirletmek demek belediye meclis üyesi adaylarını İl Genel Meclisi Üyesi adaylarını eşit şekilde kendilerini ifade edebilme üyeye mal olmalarını sağladıktan sonra üyeye belirletme üyeyi bilinçli ve aktif üye haline getirerek şehirde demokrasinin hakim kılındığı zeminde başarının ve mutluluğun birliğin ve kardeşliğin mümkün olduğunu yaşanan bir örnek olarak sadece Uşak halkına değil bütün Türkiye’ye hatta dünyaya sunma projesi demek Uşak halkını Uşak'ın üst aklı yani aydınları ile buluşturmak demek.

Yazı biraz uzadı ama projemize dair ipuçları da vermiş olayım dedim genel çerçeveyi aktarmış oldum hazır yeri gelmişken. İyi Parti İl Başkanı ile geçtiğimiz günlerde görüştük parti binasında ve çok memnun oldum bu görüşmeden. Kendisi sağ olsun iyi ağırladı bizi zaten kimse de yokmuş Allahtan partide iyice bir meramımızı anlattık kendisine ve kendisi de rahatladı bir miktar. Hiç kimse ile bir alıp veremediğimiz olmadığı gibi bilakis herkesi kucaklamak üzere gelen insanların evvela içeride bulduğu insanları kucaklaması gerektiğinin farkında olduğumuzu ve aklımızın başında olduğunu ne yaptığımızın da farkında olduğumuzu ayrıca olası tepkileri olgunlukla göğüsleyebilecek olgunluk ve kabiliyette insanlar olduğumuzu kendisine hatırlattık ve aslında anladıysa müjde de verdik kendisine her şartta biz eminiz ki İyi Parti Uşak'ta birinci parti çıkacak hem de açık ara ile ve Nurullah Çavuşoğlu aynen şöyle söyledi bizim planı devreye koyalım açın sahayı Kurban Bayramına dek Uşak'ta 10 Bin üye taahhüt ediyoruz ve sen de ister bizimle bizzat gezerek ister güvendiğin bir arkadaşını yanımıza takarak gözle olan biteni eğer aksi durum olursa ya da beklenen ilgiyi görmezsek gittiğimiz yerlerde ikinci toplantı da süreci sonlandır diyecek kadar açık kart oynadı.

Çünkü tezimize güveniyoruz kendimize güveniyoruz Elhamdülillah. Elhamdülillah hem şehirde hem de ilçe ve köylerinde tanınırlığımız ve sempatimiz var ve biz bunu her anlamda dönüşlerden keşfedebiliyoruz. Keza çok tanıması da gerekmeyecek planımızı dinleyenin. Çünkü işlerine gelecek hem maddi hem manevi menfaatlerine olacak bizi dinlemeleri ki zaten geçenlerde rastgele bir gün hasbihal ettik Çavuşoğlu'nun sunduğu bir röportajı binlerce insan izlemiş onlarca dönüş aldım tebrik ve teşekkür içeren cesaretlendiren onurlandıran.

Bu gece bu yazıyı kaleme alıyorum ki benim için objesel değeri olan bir günü geride bıraktım. Bir kaç tane özel görüşmem oldu gündüzden objesel bir davet aldık Elektrik Teknisyenleri Odasından ve objesel bir iftar yemeğine katıldık bir çok oda başkanı ve tanıdıkla tesadüf edip merhabalaştık ve objesel insanlar da tanışmış olduk bizi gıyaben zaten tanıyan. Akşam da çok özel bir misafir ağırladım büyük bir memnuniyet ile ve daha da memnun etti bizi uğurlamadan önce söyledikleri ile ve İyi İnsanların İyi Partide toplanmış olduğuna bizi emin kıldı sağ olsun. İlk fırsatta o görüşmeye dair detayları da aktaracağım ki bahsettiğim misafirim ve bundan böyle ağabeyim ve arkadaşım Necmi Dursun Hocamız ki kendisini gıyaben tanırdık zaten Coşkun Demir abim aracılığıyla da olsa görüşürdük de öteden beri ve paslaşırdık. Şimdilerde Editörümüz Gazeteci Ramazan Yıldız kardeşimle devam ediyordu yakınlaşma ve kaynaşma süreci ilk kez bu akşam yüz yüze görüştük ve beklediğimden daha iyi bir insan tanıdığımı ifade etmeliyim.

Dürüstlüğünü zaten öteden beri hırsızlara karşı verdiğimiz mücadeleye verdiği siyasi destekten dolayı da biliyorduk ama sosyal olarak da çok iyi bir insanmış meğer ve belli ki iyi bir aile babası olduğu gibi iyi çocuklar yetiştirmiş millet için devlet için. Derin devlet soruyorlar her gelen aha size cevap vereyim derin devleti bilmem ama Necmi Hocam derin millet. Sabaha dek dinlesek doyamazdık o kadar güzel bir sohbet gerçekleştirdik ve beraber hareket etme kararı aldık. Sen başına iş arıyorsun yani diye latifeyle girdi söze başımızdaki iş siyaset zaten hocam dedim başımıza açılan işlerin hepsinin sebebi de siyaset dedim gülüştük ve çok anlaşabileceğim bir İyi Partili ile tanışmış olduk keza önümüzdeki günlerde diğer meclis üyesi arkadaşları da ağırlamayı ya da misafirleri olmayı planlıyorum. Kimini zaten tanıdığım meclis üyelerinin iyi insanlar olduğuna da emin kıldı bizi Necmi Dursun hocamız sağ olsun.

Bu arada belediye başkanı Mehmet Çakın tarafından beslendiğini belgelediği, hayatı boyunca hiç itibar görmemiş ve söylediğine hiç itibar edilmeyen sözde gazeteci bazı sosyal medya fareleri tarafından İyi Partinin Sayın Akşener'in ve kendilerinin nasıl hedef tahtası haline geldiğini anlattı not ettik bir kenara. Bir kenara not ettiğimiz başka şeyler de oldu tabi görüşme esnasında ve nedense besleme gazetecilerin nedense hiç Hakan Savaş aleyhinde yazı yazmadığı da dikkatimizden kaçıyor değil. Söz çok uzadı ama bence değdi dilerim sıkılmamışsınızdır okurken iyi şeyler olacağına sizi inandırmak o kadar zor hale geldi ki mecbur sözü uzattık. Ama emin olun iyi şeyler olacak ben bugün ve gece yaşananlardan sonra bundan emin oldum. Bu gece yedi sekiz arkadaş saatlerce sohbet ettik ve saatlerce memleket işine kafa yorup ne yapabiliriz? Sorusuna cevap aradık ve ortak akılda da buluştuk çok şükür. Umutla bakın yarınlara Uşak'lılar iyi şeyler oluyor ve çok daha iyi şeyler olacak vesselam....

Yorumlar

Ferdi 3 Yıl Önce

Necmi Dursun hocamın abimin ellerinde büyüdüm kendisi gördüğüm en iyi öğretmen en iyi idareci ve iyi bir aile babasıdır iki evladınıda pırıl pırıl vatan millet sevdası ile yetştirdi ve evlatları doktor oldu.kendi adımada söyle diyebilirim verdiği öğütler sayesinde hem okudum hemde global bir şirket sahibi oldum. kendisi has bi has ülkücüdür has bi has vatann sevdalısıdır dava adamıdır şöyle böyle demez direk söyliyeceğini söyler doğru bildiğinden şaşmaz çark edeni sevmez çevresinde bulundurmaz.

MERT 3 Yıl Önce

Ozan başkan doğruluğu ve dürüstlüğü ile pek çok kalbi kazanmış durumda,mutlaka siyasete girmeli.

Tüm Yorumlar