Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

CHP'nin emanet oyları geri döndü ama Chp'li, bu seçim iyi partiden vefa bekliyor. Sıra sizde diyor

Bildiğiniz üzere DSP Uşak İl Başkanı basına verdiği zehir zemberek diyebileceğimiz bir açıklama ile Genel Merkezin Cumhur İttifakına verdiği desteği eleştirmiş ve Atatürk'e ayyaş diyenlere Ecevit'in partisi destek olamaz gibi çok anlamlı bir gönderme ile beraber oyunu ve desteğini Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP yönünde kullanacağını alenen ilan etti. Elbette DSP Uşak İl Başkanının bu bütün Türkiye'deki DSP Teşkilatlarında şok etkisi yaratan Genel Başkan kararına tepki vermesi bizim için kıvanç verici oldu. Kuvvai Milliye şehri olmanın hakkını bir kez daha vermiş olduk Uşak olarak ve tabii ki bedelini de ödeyeceğiz, her zaman olduğu gibi. DSP Uşak İl Başkanı Yüksel Duygu beyi bu cesur açıklamaları sebebi ile kutluyorum öncelikle. Yakışanı buydu gerçekten vatanı küffara teslim etmeyeceğiz gibi abuk subuk açıklamalar ile izah edilmeye çalışılan tek kişilik karara birisinin tepki vermesi gerekiyordu yine Uşak'a nasip oldu. Uşak'tan bir gür ses bu yapılan ayıbı hiç değilse kınadı ve ben Genel Başkan ağzıyla bu ayıbı işlemem dedi.

Elbetteki DSP İl Başkanının açıkladığı bu karar Ecevit'e saygı duyanların ve DSP tabanının yanısıra CHP'lileri de ziyadesiyle memnun eden bir karar oldu. Bildiğiniz gibi CHP bu sefer birinci parti olarak çıkmaya kararlı bu seçimlerden ve hali hazırda buna gerçekten de çok yakın. İktidara tepkinin bazı çevrelerde had safhaya oluştuğu bu dönemde AK Parti liste konusunda da çok büyük bir hata işleyip soksalar aday adayları ile bir yarışa temayülde kamuoyunda sonuncu olduğuna kesin gözü ile bakılan İsmail Güneş'i yeniden miletvekili olarak atadılar ve malum ikinci sıraya da yani riskli yere de Fahrettin Tuğrul'u yerleştirdiler. Oysa ki Tuğrul aday adayı yapılmamıştı ve istifasına izin verilmediği söylenmişti. Ak Parti tabanı kendini kullanılmış gibi hissediyor ve zaten listeden de tablodan da hiç kimse memnun değil işin doğrusu. Dosta düşmana karşı gülümseseler de Fahrettin Tuğrul'da İsmail Güneş'te farkında bu sefer tutmadığının ve listenin ve liste belirleme metodunun kabul görmediğinin. 

İyi Parti'de de durum Ak Partideki durumla aşağı yukarı aynı gelişti. Hatta İyi Parti'de aday adaylarını bırak adaylar bile kırgın. İnsan listeye ikinci ya da üçüncü sıraya koyduğu insanı önceden arayıp olurunu almaz mı? Bilgilendirimemiş bile Dalyan bey ve adamcağız parti binasına çıkarken kendinin 1. sıra adayı olarak ilan edileceğine emin imiş ama Muhammet Gür ilan edilince çok büyük bir hayal kırıklığı yaşamış. Bizler de öyle açıkçası. İnanılır gibi değil çünkü Dalyan Özdemir gibi bir entellektüeli geçtiğimiz seçimleri kurmaya çalıştığı gözlenen ufku dar ve şer ortaklıkları sebebiyle kaybeden kendi mahallesinden bile oy alamayan Muhammet Gür'e tercih edebilmeleri? Neyse Dalyan Özdemir hiç yok malumunuz üçüncü sıradaki arakadaşa sindirtmişe benziyorlar ama tabanın içine sinmediği aşikar. Çünkü Dalyan beyi kırarsanız Mehmet Erdem'de kırılır Hüseyin Yaren ya da Şefik Poyraz'da mesela, (Demokrat parti kökenli siyasetçiler) Dr. Dalyan beyin hastalarını da tabi. Hasılı kelam CHP için şartlar çok müsait ve CHP bu fırsatı kaçırmayıp mümkünse 3 ama hiç değilse 2 Milletvekili almak için bastırıyorlar ve DSP'den de iyi omuz geldi diyebiliriz Uşak anlamında. En azından rahatlattı emin kıldı Ecevitçilerin AKP'ye oy vermeyeceğinden bizleri. 

Şimdi Cumhuriyet Halk Partililer geçtiğimiz yerel seçimi hatırlatıyor İyi Partililere ve İyi Partililerden bu sefer anlayış ve destek bekliyor. Geçtiğimiz yerel seçimlerde bildiğiniz üzere CHP'nin Asım Kalelioğlu gibi yıpranmış bir isim ile sahaya çıkması sebebiyle Gür'e ibre kayar gibi olmuş ve CHP'lide bunun üzerine gereğini yapıp desteğini İyi Partiden yana ortaya koymuş idi. Kaldı ki sandık sonuçlarından da bu anlaşılmıştı. Şimdi sıranın İyi Partide olduğunu düşünüyor CHP'liler ve VEFA borcunuzu ödeyin bakalım CHP'ye diyor. İyi Partinin milletvekili çıkarabilmesi için birinci partiye kendi aldığı oyu ikiye katlatmaması lazım. Birinci parti yüz binin üzerinde oy alacağına göre ve İyi Partinin değil 50 bin 30 bin bandına bile yaklaşamadığını en iyi niyetli anketler de ortaya koyduğuna göre inat etmenin manası yok. Akp'den Fahrettin Tuğrul gideceğine CHP'yi birinci parti yapalım CHP 2 çıkarsın İsmet Akın'ı Milletvekili yapalım. İsmet bey arayanın ulaşabileceği son derece nazik ve beyefendi ayrıca dürüst bir arkadaşımız. Yıllardır siyasetin vitrininde işte nesi varsa biliyoruz tertemiz diyebileceğimiz ve kefile ihtiyacı olmamakla beraber her anlamda kefil olabileceğimiz bir arkadaşımız. O halde İyi Partinin adayı çekip CHP'ye destek vermesi bile bahse konu edilebilir. Zira tek adayla seçime gitmenin de pek anlamı yok diye düşünüyorum İyi Parti açısından.

Yorumlar

Kızılcasöğüt 'lü... 1 Yıl Önce

Doğru diyorsun gardaş...Hiç değilse yıllar sonrada olsa meclise bir BANAZ 'lı gitsin yaa.Banaz'lı BANAZ

Adem 1 Yıl Önce

Erkan abi Şefik Poyraz 2007 seçimlerinden beri dalyan hocayla konuşmuyor dalyan hoca şefik abiyi arkasındann genel merkezi doldurmakla suçladı aynı şekilde şefik abi ile hüseyin yarende yakın olduğu için o dönemm hüseyin yaren ile de ters düştüler ama hüseyin yarenle arayı yeni düzeltti

Serkan 1 Yıl Önce

Şefik poyraz beyin belli bir siyasi oyu var uşakta dalyan beyin böyle sabit bir oyu oldupunu düşünmüyorum ama vekilli şahsen dalyan hocaya yakışırdı insanların derdini dinler koşardı diye düşünüyorum

Tüm Yorumlar