Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

FETÖ taktikleri ile fetönün merkez edinmek istediği şehrin siyasetini dizayn etmeye kalkanlar halk iradesine çarpar

Bu gün size şehrimizde iki dönem belediye başkanlığı yapan ve özelikle ikinci döneme dair ciddi şaibeleri bilinen Ali Erdoğan'dan bahsedeceğim. 2014 seçimlerinde bağımsız belediye başkanı iken önce Ak Partiden aday olmayı deneyen ve Ak Parti de kabul görmeyince hemen profil resmine Atatürk koyarak CHP'yi denemişti. Hatırlarsanız o tarihte Kemal Beyin Fetullah Gülen ile pazarlığına Uşak belediye başkanlığının girdiği ve hatta Gülen'in Kılıçdaroğlu'na sadece Uşak Belediye Başkanı adayı olarak Ali Erdoğan'ı göster yeter televizyonlarımız dahil medya gücümüz ile de oy gücümüz ile de CHP'yi destekleyeceğiz dediği de konuşuldu yazıldı çizildi. Ama Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Merkezde bir çok ilgilinin ve hatta dönemin İl Başkanı Bülent Horasan'ın da çok istemesine rağmen CHP tabanı ayağa kalkmış ve yüzlerce kişi adeta partiyi basarak Ali Erdoğan'ın adaylığına tepki göstererek aday yapılmasını önlemişti. Dönemin CHP Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen dönemin Milletvekili Dilek Akagün eski il başkanı Esat Beylerce, ayrıca da o dönem belediye başkanı aday adayı da olan Ali Karaoba'nın önderliğindeki aday adayları ve yanısıra partinin ileri gelenleri ve bizlerinde katkısı ve tepki göstermesi ile plan yatmış ve rafa kaldırılmıştı. Yani Ali Erdoğan 2014 yerel seçimlerinde CHP'nin adayı olmayı başaramamış idi.

Gerçi sonraki ilk fırsatta (2015 Kasım milletvekii seçimleri) bu sefer milletvekili adayı yaptı Kemal Kılıçdaroğlu ama Ali Erdoğan'ın adaylığı CHP'ye neredeyse hiç oy katkısı sunmayınca pişman oldular. 2014'e dönecek olursak CHP'de tutmayınca Ali Erdoğan bağımsız belediye başkanı olmasının gücü ve Genel Merkezlere kolay erişebilmenin ve kolay kontaklar kurabilmenin de avantajları ile başta Büyük Birlik sonra Saadet partisini denemişti hatta CHP'de adaylık denedikten sonra bir gazeteye verdiği mülakatta biz zaten kökten dipten milli görüşçüyüz ve saadet ailesine çok yakın deyivermişti. Tabi bu sırada profil resmi de tekrar kendi resmi olmuştu. Sonra 2015 Eylülü gibi tekrar Atatürk olarak değiştirdi profil resmini.

En nihayet Kasım seçimlerinde 2. sıra milletvekili adayı yaptı CHP ve aslında halkta hiç karşılığının olmadığı gerçeği ortaya çıktı ve aslında siyaset sahnesinden kenara süpürülmüştü. Nitekim daha sonra bağımsız belediye başkanlığı döneminde fetöye belediye imkan ve musluklarını açtığı bilindiği fetöden hapse atıldı ve önce ceza verildi sonra üst mahkemeden beraat ettirildi nasıl olduysa? Zira beklenti bir kere devlet imkanları kullanılarak yardım ve yataklık etmekten de fetönün reklam ve propagandasına belediye başkanlığı makamını alet etmekten de ceza alması yönünde idi. O dönem halen fetöden cezaevinde bulunan Hazim Sesli ve avanesinin Belediyedeki ve Ali Erdoğan üzerindeki etkisini bilen herkesçe ceza alacağına kesin gözü ile bakılıyordu.

Ali Erdoğan ilerleyen yaşına ve bunca rezillik ve kepazeliğine rağmen siyaset kavgasını sürdürmüş ve fetövari taktiklerle partilerde siyaset için fırsat aramaya devam etmekte idi ve Uşak Haber Merkezi ekibi olarak zaman zaman şüphe ve bulgularımızı kamuoyu ile paylaşıyor idik. Özkan Yalım ile arasının çok iyi olduğu bilinen Ali Erdoğan bildiğiniz üzere Özkan Yalım üzerinden CHP'de Muhammet Gür ve başka bazı sözde iyi partililer üzerinden iyi partide de varlık gösterme fırsatı arayan Ali Erdoğan'ın aynı zamanda diğer siyasi partilerde de sürekli arayışlar içerisinde olduğu biliniyor.

Halkta neredeyse hiç bir karşılığı kalmamış iken nasıl bu kadar cüretkar ve yüzsüz olabiliyor? Anlayabilmiş değiliz diye bahsetti geçen MHP'li bir yönetici ki düşünün hala MHP'de de kapıyı aralatma faaliyetleri içindeymiş. Gerçi MHP'lilerin tavrı da bu konuda net tıpkı CHP'li ve İyi Partili yöneticiler gibi hayal görüyor mümkün değil bizim partide siyaset yapabilmesi diyor ama Ali Erdoğan yılmadan rezil olma pahasına perde arkasından siyasi faaliyetler yürütmeye devam ediyor partilerdeki Genel Merkez bağlantılarını da kurarak. Daha geçen MHP Merkez ilçe eski başkanı kardeşim Ufuk Düzenli ile de konuştuk onun da tavrı çok netti keza zaten Ayhan Kınden MHP Milletvekili adayı iken de ofisimizi ziyaretinde gereğini söylemişti sağolsun Ali Erdoğan ile ilgili.

Gelin görün ki çok şaşkınlaşmışlar Gür ile ikisi esnaf turuna çıkıp tanıdık esnafları gezmişler ve Dikilitaşta bir pastane esnafına Meral Akşener'in ağzından yalan söyleyerek algı operasyonu yapabileceklerine bile inanmışlar. Esnafı inandırmışlar gerçi ama İyi Parti Uşak İl Başkanı duyduğunda neredeyse kahkaha attı ve hayal görüyorlar diye söylendi.

Güya İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener telefon etmiş Muhammet Gür beye ve güya 2024 Mart seçimleri için adayımızsın demiş ama Gür bey; güya ben hep kaybediyorum gerekçesiyle kabul etmemiş ve Ali Erdoğan'ı Akşener'e tavsiye etmiş ve esnafa Akşener ile bu telefon görüşmesini bir yaşanmışlık olarak aktardıktan sonra Ali Erdoğan'ın sırtını sıvazlayarak esnafa takdim etmiş ve işte sana aday demiş. Tabi esnaf da ne desin dalga geçip göndermiş. Yani sonunda sıradan esnafların bile alay konusu olmuş omurgasızlığın artık dibine vuran Ali Erdoğan ve Muhammet Gür ikilisi. Her partide siyaset yapabilir hala gelmek için omurgayı kökten yok etmiş olmak gerekmez mi? Bir insandan her şey de beklenir mi? Bu kadar da kötüleşilir mi ve yüzsüzleşilir mi?

Tabi Gazeteci Nurullah Çavuşoğlu kardeşimin dün yayınlanan bir röportaj da durumu aktardığı gibi İyi Parti Uşak il başkanı Ayşegül Obalı'ya hemen sorduk ve kendisi böyle bir gelişmeden haberinin bile olmadığını hatta Muhammet Gür'ün böyle bir sözü söylemiş olabildiğine inanamadığını da beyan ettiği sohbetinde bizi kimsenin perde arkasında çevrilen alavere dalaverler ile algıları oynayarak aday olamayacağına da bizleri emin kıldı. Bu arada biz İyi Parti Uşak İl ilçe Başkanın da yönetimindeki adamların tamamından da emindik bu saatten sonra Ali Erdoğan ismine geçit verip partilerini de kendilerini de rezil ettirmeyeceğinden ama anlaşılan bu kez Genel Merkezden de pek kimse kandırabilmişe benzemiyor arkadaşlar. Demem oki nihayet yüzleşecekler mecburen bittikleri ile onları belki deva partisi paklar, başka hiç bir siyasi oluşum da paklamaz da rağbet ve itibar da etmez vesselam.

Yorumlar