Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

CHP'li dün seçtiği belediye başkanından bugün Yalım İlahı diye bahsediyor ve haksız da değil

CHP'de herkes, CHP'lilerin suya düşen umut ve beklentilerini ve bunu dile getiren Kudret Yörük'ün disiplin sürecini konuşuyor

Bildiğiniz üzere Mart 2024 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi beklendiği gibi seçimleri aldı ve uzun yıllar sonra ilk defa belediye başkanlığını elde etmiş oldu. Elbette ki belediye başkanlığını almış olmanın avantajını yıllardır seçim kaybetmenin ve dezavantajını yaşayan ve muhalif yaşamanın bedelini ödeyen CHP'lilerin doğal olarak kullanmak istedi. Keza Özkan Yalım'da zaten binlerce insana iş sözü vermişti seçim sürecinde bu gerçeği hepimiz biliyoruz. Yine hepimiz biliyoruz ki bu iş vaadi umudu sebebiyle gençlerin CHP'ye üye olma noktasında bir eğilimi de doğmuştu. İşsizliğin had safhada olduğu bir dönemde CHP'li gençlerin de ya da idari kadroların da pekala üstesinden gelebileceği işlerin AKP'li gençlere verilmesi veya mesela Belediye'de geçmişte CHP'li olmanın bedelini ödeyen ve mağdur edilen bazı isimlere haklarının teslim edilmemesi ve hala mağduriyetlerinin devam ediyor olması gibi bir çok sebep CHP'lilerin içten içe de olsa da mırıldanmasına sebep oluyordu kulislerde ve pek de gün yüzüne çıkmayan tepkileri kendine has üslubu ile CHP'de geçmiş dönemler de merkez ilçe başkan adayı da olan CHP çevrelerinin yakından tanıdığı ve hep aktif siyasette yer alan Kudret Yörük zaman zaman kendi sosyal medya hesabından dile getiriyor idi.

CHP'li Kudret Yörük'ün paylaşımlarında ise herhangi bir hakaret ya da iftira olmadığı gibi kulislerde herkesin konuştuğu şeylerdi. Yörük sadece herkesin açıktan söylemeye kendi beklenti ve menfaatleri gereği veya aman benden olmasın nevinden sustuklarını dile getirmişti. Gerçekten de partilinin çoğunun verdiği tepkilerdi dile getirdikleri. Özkan Yalım'ın Kudret Yörük'ün paylaşımlarının peşine düşüp takipçisi olduğunu ve disiplin süreci işletebilmek için fırsat aradığını duymuştuk ama önemsememiş tik ve CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan ve merkez ilçe başkanı Uğur Dümen'in de önemsemeyeceğini düşünmüştük. Zira geçmişte Yalım gazeteci Nurullah Çavuşoğlu için de disiplin süreci başlatmak istemişti partiye üye iken ve fakat kongre günü imzaya açmasına rağmen çevresindeki sekiz on kişi haricinde kimseden imza alamadığı gibi dilekçesini de işleme koydurtamamıştı. Çünkü o dönem disiplin kurulu başkanı olan Dr. Erol Gilim asla savunma bile istemeyeceğini beyan ederek dönemin il başkanından işleme konmamasını rica etmişti ve il başkanı da önemsememişti o dönem milletvekili olan Yalım'ın disipline sevk dilekçesini. Başka örnekler de var Yalım'ın yazdığı dilekçelerin örgütçe önemsenmediği ama anlaşılan bu sefer öyle olmamış ve örgüt önemsemiş Yalım'ın dilekçesini. Hatta Kudret Yörük disiplin kuruluna savunma bile vermiş. Hemen belirtelim Yörük gerek sosyal medyada gerekse parti kulislerinde ve özel de çok destek buldu parti tabanından.  O kadar ki sosyal medyasına paylaşım ve yorum bırakan bazı CHP'lilerin Yalım'dan bahisle kibirine atıfla Yalım ilahı tabirini kullandı. Keza kimseyi dinlemediği ve çok kibirli davrandığı yakın ekibinin bile ortak şikayeti her an gerginler insanlar yazık.

Haberin sonunda yayımlayacağımız savunması da zaten haberimiz de beyan ettiğimiz gibi bir ruh hali içinde paylaşımlar yaptığını doğruluyor kuşkusuz. Başta CHP'li gençler olmak üzere söz verilip tutulmayacağı aşikar olan konulara dikkat çektiğini ve CHP adına verilen sözlerin de CHP'lilere verilen sözlerinde takipçisi olacağının bilinmesi için farkındalık yaratmak ve partilinin duygu ve düşüncelerine tercüman olmak maksatlı paylaşımlar yaptığını ifade etmiş sonuç olarak savunmasında. Yalım milletvekili iken kendisini başka partilerin adaylarına çalıştığı yönünde suçlama getiren dönemin CHP Belediye Başkanı adayı Asım Kalelioğlu'nu neden disipline vermemiş? Asım Kalelioğlu’nun savunmasının paylaşımından daha beter olacağını ve savunma vermesi halinde Milletvekili iken Yalım’n başka partilere çalışıp partisine ihanet içinde olduğunu ispat edebileceğini düşünmüş olduğu için Kalelioğlu'nun paylaşımını görmezden gelmiş olabilir mi? Gerçi Kudret Yörük'ün savunmasını okuyunca ve halka mal olduğunu görünce pişman olmuşta olabilir. Şehir siyasetinin gereği gibi oldu sivrilttiği kazığın canını acıtması. Her şartta disiplin süreci Yalım'a zarar Yörük'e fayda yazdı diyebiliriz. İşte Yörük'ün haberimize konu savunma metni lütfen dikkatle okuyun hangisi suçlu? Disipline verilen mi yoksa veren mi hesaba çekilmeli parti örgütünce?

KUDRET YÖRÜK SAVUNMASINDA;

“ Savunmamda seçim içerisinde, Yalım' ın 10 günde gerçekleşeceğini söylediği 1000 tl' yı.

Cumhuriyet Halk Partisine gönül verenlerin kenarda kaldığı üye olup olmadıkları bile belli olmayan Ak partili, MHP'li İYİ partili,  kişilere ayrıcalık tanınmasını.

Köylere Hizmet götürme birliği "KÖYDES" başkanlığı yarışında Yalım'ın Ak partili adayın ismini söyleyerek "evet bu arkadaş da iyidir" demesini sunduğunu.

Bunun yanı sıra.

Ak partili Belediye döneminde  imarda yöneticilik yapan şahsın Serpil Keskin' in  Başkan yardımcısı olmasına,

CHP' de bizim içimizde hiç mi kimse kalmadı diyerek de bunu savunmasına eklediğini açıkladı.

Yörük savunmasında eski İYİ partili Tolga Pirinçci’nin 2019 seçimlerinde CHP'ye PKK yakıştırması yaptığını sonradan bu paylaşımları sildiğini ve bu kişinin şu an Belediye Meclis başkan vekili yapıldığını. 

Daha 1 ay gibi süre dolmadan liyakat lı partililer dururken AKP eski İl Başkanı Enver Başakçıoğlu’nun Kayağıla müdür olarak atanmasını. 

Gençlik kolları başkanının  toplantıdan kovulmasını ve bir çok sorunu dile getirdi.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Teknoloji
Uçak Bakım Hizmetlerinde Kaliteyi Artırmanın Yolları
Güncel
İki aday yarışıyor ama iki aday arasında kıyas yapmak bile Ali Çuhadar ismine haksızlık olur..
Yaşam
Eskişehir'in Özellikleri Nelerdir?
Teknoloji
Araç ve Yük Asansörleri
Tasavvuf & Fıkıh
Profesyonel Rezonans Kalibrasyon Hizmetleri
Teknoloji
Endüstriyel Tartım Sistemlerinde Yenilikçi Çözümler
Güncel
İL-İLÇE ANA KADEME YÖNETİCİLERİ, MİLLETVEKİLİ VE BELEDİYE BAŞKANI GENÇLİK KOLLARI SEÇİMLERİNE MÜDAHALE ETMEZSE GENÇLİK ROTASINI BULACAK
Yaşam
Dikiş İpi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yaşam
Altın Kolye
Yaşam
Çelik Dolap