Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

İŞin Aslı KURnazlık Mı?

İŞ-KUR tarafından istihdam amaçlı bazen kurum bünyesinde bazen de üçüncü gerçek ya da tüzel kişilere ihale edilerek iş garantili eğitimler düzenleniyor. Uşak'ta da buna benzer gerçekleşen bir ihalenin sonrasında ihaleyi alan firmalardan birinin gerekli şartları yerine getirmemesine rağmen şartları sağlamış gibi gösterdiği ve bu şekilde İŞ-KUR'un desteğinden faydalanmaya çalıştığı iddiaları olay yaratacak cinsten.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Uşak’ta da İŞ-KUR, işsizlik sorununa çözüm üretebilmek amacıyla istihdam garantili kurslar düzenliyor ve vatandaşlara yeni iş kapıları açmaya devam ediyor. Bu çalışmalarını zaman zaman kendi bünyesinde gerçekleştiren İŞ-KUR, zaman zaman da ihalelere çıkarak üçüncü gerçek ya da tüzel kişiler tarafından istihdam garantili kursların düzenlenmesini sağlıyor. Ancak bazı firmalar var ki; bu kursları neredeyse hiçbir çalışma ortaya koymadan nakit kapısı olarak kendi lehine çevirmeye çalışıyor.

İddialara göre; 2012 yılında İŞ-KUR İl Müdürlüğü’nce istihdam garantili hasta, engelli ve yaşlı bakımı konusunda eğitim verilmesi hususu ihaleye çıkarılıyor.

Üç firmanın tekliflerinin geçerli kabul edildiği ihalede eğitim için Tokca Bilgisayar isimli firma da %50 civarlarında istihdam garantisi veriyor. Ardından eğitimler başlıyor ve kursiyerler hasta, engelli ve yaşlı bakımı konusunda eğitime tabii tutuluyor. Buraya kadar her şey normal. Ancak kursun tamamlanmasının ardından verilen istihdam taahhüdünün gerçekleşmesi sırasında yaşananlar akıllarda soru işaretleri oluşturmakta.

İddialara göre; Tokca Bilgisayar eğitimden geçen kursiyerlerin istihdam edilmesi sırasında farklı yollara başvuruyor. Uşak’ta da bu şekilde personel ihtiyacı varken ve bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlar istihdam edebileceği eğitimler personelleri ararken; kursiyerler, Tokca Bilgisayar tarafından Düzce, Sakarya, Gebze gibi il dışındaki yerlerde istihdam edilmiş gibi gösteriliyor. Her ne kadar sigorta, maaş vs. ödemeler gerçekleştirilse ve gerekli evraklar temin edilse de eğitimden geçen isimlerin söz konusu illerde hiç çalışmamış olması ya da bazılarının Uşak dışına dahi çıkmamış olması işi ilginç kılan bir husus olarak karşımıza çıkmakta.

Yaşanan sıkıntıyla ilgili Uşak İŞ-KUR Müdürlüğü’nün de yasal süreci başlattığı ve hakkında edimin ifasına fesat karıştırmak suçundan dava açtığı bilgisine ulaşılırken; söz konusu firmayla ilgili ayrıca onlarca bireysel şikayetin olduğu da edinilen bilgiler arasında.

Uşak Haber Merkezi ekibi olarak; devletin imkanlarının bu şekilde kullanılmasının ve suistimal edilmesinin önüne geçebilmek için ilgili ve yetkililerin gerekli önlemleri alarak daha hassas ve daha denetimli olmaları gerektiğinin altını çiziyor; konunun takipçisi olacağımızı ve kamuoyu ile gelişmeleri paylaşacağımızı bildiriyoruz.

Yorumlar

hasan hoca 10 Yıl Önce

bu tür kurslar mesleki ve teknik liseler dururken, başka fırıldak şirketlere verilmesi hiç doğru değil.

errrr 10 Yıl Önce

o kadaar basvurduk bu kura bıze neden çıkmıyor

vatandaş 10 Yıl Önce

iş kur müdürlüğünü yönetecek yeni bir müdüre ihtiyaç var demeki ilgililere duyrulur.

Sıkıntı Var 10 Yıl Önce

sadece çalışanların ücretlerini bedavaya getirmek ve işkur eğitim süresi bitene yakın işyerinde işkur eğitimi alan kişiye baskı yapan şirketler olduğunu düşünüyorum.sıkı denetim şart

KESİNLİKLE....... 10 Yıl Önce

kurnazlık devletın malı denız yemeyen kerız dıye soz varya ısletmelerın bır coguda sırf egıtım verdırıyorum formatı ıle devletı resmen soyuyorlar ama unuttukları bır sey var herseyın hesabı verılır ama devlet malının hesabı verılemez cunku kımın senden alacaklı oldugunu kımden helallık ısteyecegını bıle bılmıyorsun cunku devlet hepımızın tuyu bıtmemıs yetımın bıle hakkı var insanlar hiç ölmiyecekmiş gibi yasıyorlar...

Daha Fazla Haber
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila
Yaşam
Bursa’nın En Donanımlı Frenci Kadrosu
Yaşam
Yeni Sistem Cihazlar ile Kaporta Sorunlarına Son
Yaşam
Maltepe Oto Servis Ayrıcalıkları ile Tanışın