Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak BARO Seçimlerine Doğru Kulisler Hareketli!

Uşak'lı Avukatlar Baro seçimlerine yaklaşıldığı şu günlerde hareketlenmeye başladı. Baro Başkanlığı için kimlerin ismi geçiyor? Kimlerin adaylığına kesin gözü ile bakılıyor? İşte Baro Kulisleri.

 Bilindiği gibi Avukatlık Kanunun 32. Maddesi'ne göre BARO olağan toplantıları iki yılda bir ekim ayının ilk haftasında yapılır. Bu kanun gereğince Uşak BARO'su seçimleri bu yıl Ekim ayında yapılacak.

Geçtiğimiz 2010 yılı ekim ayında yapılan BARO seçimlerinde üç aday yarışmış oy kullanan avukatların yaklaşık yarısının oyunu alan Rıza Albay BARO Başkanlığına seçilmişti. Avukat Vedat Atak ve Avukat Kazım Karabulut'un da aday olduğu baro seçimleri geçtiğimiz dönem ciddi bir rekabet ve heyecana sahne olmamıştı.

Ancak kulislerden sızan bilgilere göre bu yıl baro seçinmleri hareketli ve heyecanlı olacağa benziyor. Uşak Haber Merkezi ekibi olarak seçimlere yaklaşık 4 ay kala bazı çevreler ve isimler hazılıklara başladı bile. Avukatlar arasında saygın bir yeri olan ve beyefendi nazikane tavırları ile tanınan Rıza Albay'ın geçtiğimiz seçimlerde son kez aday olduğunu bu dönem aday olmayacağını açıklamasının bu hareketliliğe ciddi katkısı olduğu kulislerde konuşulmakta.

Geçtiğimiz seçimlerde kulisler de ismi geçen ve fakat Rıza Albay'a yakınlığı ve köylüsü olması sebebi ile aday olmadığı konuşulan Tuncay Gökmen'in bu dönem aday olması bekleniyor. Telefonla görüştüğümüz Rıza Albay aday olmama konusundaki kararlılığın sürdüğünü belirtse de son dakika da baskılara dayanamayıp yeniden aday olabileceğinden endişe etmekte olduğu kulislerde konuşulmakta. Tuncay Gökmen stajyer avukatlar komisyonunda olması sebebi ile yeni ve genç avukatlar arasında da sevilen bir isim olarak tanınmakta.

Bu arada bir grup avukatın Baki Kantar ismi üzerinde ittifak ettiği ve Kantar'ın aday olacağı da kulislerden sızan bilgiler arasında.  Baki Kantar üzerinde ittifak eden ciddi denilebilecek sayıda avukatın olduğu ve Kantar’ın kesin aday olacağı konuşuluyor.  Başka adaylık hazırlıkları içerisinde olabileceği iddia edilen isimler de var. Ancak şimdilik bu isimler ile ilgili netleşmiş bilgi olmaması sebebi ile şimdilik paylaşmıyoruz.

Uşak Haber Merkezi ekibi  olarak sivil toplum örgütleri arasında çok önemli bir yer tuttuğunu bildiğimiz BARO seçimlerinin kentimiz için hayırlar getirmesini temenni eder, adaylara başarılar dileriz.
Yorumlar

umit kocasakal 12 Yıl Önce

Aday olup olmayacagi henuz belli olmayan iki degerli avukatin iradeleri , Onumuzdeki secimlerin kaderini etkileyecektir. Avukat koray atak ve avukat muhterem sayan aday olur ise cekisme olmadan acik ara sonuc ortada olacaktir.

AVUKAT 12 Yıl Önce

Koray Atak olursa rahaf kazanır.

12 Yıl Önce

ben koray atagıda biliyorum tanıyorum rıza beyide bence rıza bey dsaha başarılı ve daha eli açık gibi bence koray bey biraz daha eli nakes biri

kürşat 12 Yıl Önce

av. muhterem sayan çıkarsa seçimin sonucu açıkça bellidir. haber merkezi olarak Av. muhterem Sayan ın çıkıp çıkmayacağının haberini yapıp yayınlarsanız durum ortaya çıkacaktır.

vatandaş 12 Yıl Önce

Baki Bey, Usak'taki geçmişiyle, bilgi ve birikimiyle Baro Başkanlıgı makamını doldurur.Eger avukatlar sağ ve sol ayrımı yapmaksızın temel kriterler ve sag duyuyu esas alarak oy verirlerse Baki Bey baro başkanlıgına secilir.

Daha Fazla Haber
Güncel
KUVVA-BİR HAREKETİ ilk eylemini gerçekleştirdi Ali Çuhadar'ın yaptığı konuşma beğeni topladı
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?