Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Yavuz ve Cahan'dan 19 Mayıs Mesajı!

Uşak Valisi Seddar Yavuz ile Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için kutlama mesajı yayınladı.

Vali Yavuz ile Belediye Başkanı Cahan, yayınladıkları mesajlarında şu ifadelere yer verdiler:

Uşak Valisi Seddar Yavuz; "Çanakkale Zaferinden sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşu sürecinde, dosta düşmana Türkün gücünün bir kez daha gösterildiği özgürlük mücadelesinde meşale 19 Mayıs 1919'da Samsun’da yakılmıştır. Ankara'da milli ve bağımsız bir devlete giden yolda aziz Türk Milletinin kadını erkeği, genci ve yaşlısıyla; canını ve canından çok sevdiklerini feda ederek giriştiği bu zorlu mücadelede o  dönemin emperyalist devletlerine karşı büyük bir savaş verilmiştir.

Milletin elinde avucunda ne varsa bu mücadeleye bağışladığı ve Kurtuluş Savaşının hazırlıklarının yapıldığı bu süreçte aziz milletimiz düşman güçlerinin işgaline karşı yurdun dört bir cephesinde olağanüstü bir mücadele sergilemiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yürütülen ve kahraman Mehmetçiğin en büyük zaferi olan bu mücadele sonunda bugün üzerinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.

Değerli Gençler,

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andığımız aynı zamanda gençlerimize armağan edilen bu bayramda, geleceğimizin teminatı siz gençlerimizin, ecdadımızın bu büyük mücadelesinden ders almaları, bağımsızlığımızın kıymetini bilerek, üzerimizde dalgalanan şanlı Türk Bayrağımızın ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet yaşatılacağının sorumluluk ve bilincinde olmaları gerekmektedir. Barış ve huzur ortamının tesis edildiği günümüzde, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak çok çalışmanızı, milletimizin gurur duyacağı başarılara imza atarak Türkiye Cumhuriyeti’ni her alanda başarıyla temsil etmenizi arzu ediyorum. Zira sizler büyük ve köklü bir medeniyetin evlatlarısınız. Sizlere güveniyor ve inanıyorum.

19 Mayıs 1919’da başlatılan bağımsızlık mücadelesinin sonunda bizlere Türkiye Cumhuriyeti Devletini kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

Soma'da meydana gelen maden faciasında, yüreğimizin burkulduğu bu ulusal bayram gününde; kaybettiğimiz kıymetli vatan evlatlarını da rahmetle anıyor, yaralılara acil şifalar geride kalanlara da sabır ve başsağlığı dileğimle, bütün vatandaşlarıma saygılar sunuyorum" dedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise yayınladığı mesajında: "Bugün milletimizin talihinin döndüğü ve Türk milletin karakterine yakışır adımların atıldığı çok anlamlı bir günü yaşıyoruz. Bu özel günde milletimiz hiçbir esareti kabul etmeyeceğini Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde göstermiştir. Samsun’da yakılan kurtuluş meşalesi memleketin her yerinde isimsiz destanlar ile sürmüştür. Muhtaç olduğu kudretin damarlarındaki asil kanda olduğunun bilincinde olan vatan evlatları birliktelik gücü ile kazanmıştır. Öyle ki birliktelik ruhu kendini yine en anlamlı şekilde günümüzde de göstermektedir. Yakında yaşadığımız Soma maden faciasında milletimiz tek yürek olmuş ve tüm dünyanın örnek aldığı bir davranış sergilemiştir. Bu davranış bir daha bu milletin en kötü günlerinde nasıl kenetlendiğini bizlere göstermektedir. Ayrıca 19 Mayıs gençlerin bayramı olması nedeniyle de farklıdır. Dünyada hiç bir devlet gençlerine bu şekilde bayram hediye ederek sahip çıkmamıştır. Bu vesile ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarken, tekrar Soma’da yaşanan facianın üzüntüsünü de içimizde taşıdığımızı bildirmek isterim" ifadelerine yer verdi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila
Yaşam
Bursa’nın En Donanımlı Frenci Kadrosu
Yaşam
Yeni Sistem Cihazlar ile Kaporta Sorunlarına Son
Yaşam
Maltepe Oto Servis Ayrıcalıkları ile Tanışın