Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Hüzün ve minnetle anıyor ama coşkuyla yüreğimizde yaşatıyoruz.

Bildiğiniz üzere bugün 10 Kasım 2023 yani Atatürk’ün vefatının 85. Yıldönümü ve biz her yıl 10 Kasım günü olduğu gibi bu yılda büyük bir hüzün içinde ve minnet duygusuyla anıyoruz Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşayı kimsesiz çocukların Gazi Babasını Türkün atası, ebedi başkomutan ve başbuğunu. Hepimiz ama nerdeyse hepimiz keşke ölmeseydi ve başımızda olsaydı diye hayıflanıyoruz. Hepimiz biliyoruz ki o başımızda olsaydı ne Irak'a müdahale edebilirdi ne de Suriye yada Yemen'de asker bulundurabilirdi Amerika? Atatürk sağ olsa nükleer silah iftirası ile Irak'a girip milyonlarca müslüman kadının ırzına geçebilir miydi ABD askeri? Atatürk yer miydi? Yada yemiş gibi yapar mıydı ABD’ nin manipülasyonlarını? Atatürk'ün bakanı der miydi Irak'a ilk bomba düşer düşmez valizlerle dolarlar bizim kasaya akacak diye? Veya Atatürk olsa ülkenin başında Suriye devletinin yönetimini değiştirmeye dönük operasyona ortak olup eğit donat ittifakları kurar mıydı başka ülke topraklarında? Veya Atatürk BOP a eş başkanı olmaya ikna edilebilir miydi? Atatürk başımızda olsa Devlet kurumları böyle uluorta kavga eder birbiri hakkında itham da bulunur muydu? Atatürk başımızda olsa fetö veya metö olur muydu? Atatürk başımızda olsa asla kader olmayacak o kadar çok şey yaşadık ki? Sahi Atatürk sağ olsa bizim gazete kapanır mıydı? Veya böyle bir gazete ekibini devlet de kullanılarak dağıtmaya çalışabilir miydi siyaset? Atatürk başımızda olsa yazıyı okuyan kişiler olarak sizler nasıl bir kader yaşıyor olabilirdi? Varın siz düşünün düşleyin Atatürk’ün dünyasında kendinizi. Doğacak fırsat ve imkanları düşünün. Hepimizi düşünen bir dehayı başımızda düşleyebilen neler düşleyebilir kim bilir?

Atatürk sağ olsa hiç değilse milyonlarca işsiz genç ile büyük bir planın içinde olurdu hiç değilse balıkçılığı tarımı hayvancılığı ormancılığı geliştirirdi. Hiç değilse her gün doğan güneşimizi değerlendirip; rüzgardan güneşten akarsuyumuzdan apardığı enerjiyi dünyaya pazarlıyor olurdu. Hiç değilse bor'u dünya insanlığına mâl eder doğru sunar değerinde pazarlardı ve pazardaki payını da artırırdı. Hiç değilse toryum madenlerimiz devreye girmiş olurdu şimdiye veya hiç değilse altın madenlerimiz peşkeş çekilmiş olmazdı Atatürk sağ olsa ve Devlet millet ortaklığında sunulurdu coğrafyamızın yer altı ve üstü nimetleri insanlığın yararına. Hiç değilse dünya haksızlık edemezdi bu kadar Türklere ve siyasilerimizi bu denli itibarsızlaştırmaya kalkışamaz adam yerine koymamazlık edemezlerdi.

Atatürk sağ değil maalesef her nefis ölümü tadacaktır emri ilahisinin gereği her fani insan gibi o da ömrü kadar yaşadı ve vefat edip aramızdan ayrıldı yeni buluştuklarına ve Aleyküm Selam diyerek. O selameti buldu besbelli ve besbelli dualarla karşılandı ruhu bize hayır dualarını bıraktı eserleri ile beraber dünyadan göçerken. Bize düşen ruhunun şad olmasını istemek ruhu şad olsun isteyen evvela damarında akan asil kanı unutmamalı ve kendi işini iyi yapmalı. Ruhu şad olsun isteyen vatandaşlık görevlerini layıkıyla yerine getirip vatandaş kadar da olsa Cumhuriyet başta olmak üzere Atatürk’ün devrim ve miraslarına sahip çıkmalıyız. Ruhu şad olsun istiyorsak izinde gitmeli ve izinde gitmeyeni öncümüz önderimiz seçmemeliyiz ve ruhu şad olsun istiyorsak vefa edip devrimleri ile değerlerini cem ederek Adam gibi yaşamalı ve başımızdakileri de çevremizdekileri de adam olmaya adam gibi yaşamaya mecbur etmeliyiz. Ben şahsen ruhu şad olsun istiyorum ve adam gibi emanetlerine sahip çıkıyorum kendi çapımda ve üzerime düştüğü kadar bir gazeteci kadar bir vatandaş kadar. Ruhu şad olsun isteyenlere ve izinde gidenlere omuz vererek. Şad olsun Ata'm ruhun izindeyiz ve seni de cumhuriyetini de yaşatıyoruz yaşatmaya kararlıyız. Milletinin yüreğinde yaşayan ölmez ki? Fikirleri yaşayan ölmez ki? Hem aşıklar ölmez ki? O milletine aşık ve ben inanıyorum o ölmedi hala içimizde yaşıyor Türk gençliği ve kadınlarının nezdinde.

Yorumlar