Yapılan açıklamada ,Siyasi iktidarın "demokratikleşme paketi" adı altında, uzun süredir ülkenin gündeminde olan, terör örgütünün taleplerini de içeren ve büyük bir kısmı fiilen uygulanan kararları resmen açıklamış olduğu ifade edildi.
Güvenir; "Bu kararlar arasında, okullarımızda okutulan andımızın kaldırılması da bulunuyor. Siyasi iktidar andımızdan neden bu kadar rahatsız olmaktadır? Soruyu şöyle sormakta olanaklıdır, Türkiye'de kimler andımızdan rahatsız olurlar?" diyerek göndermede bulundu.
ADD Uşak Şube Başkanı Güvenir, "Anımsatıyoruz, terör örgütünün siyasi uzantıları olan, BDP ve DTK (Demokratik Toplum Kongresi), geçtiğimiz Eylül ayında, 2013 yılı eğitim öğretim yılı açılışında; 'Ana dilde eğitim, kültürünü özgürce yaşayabilme ve kendini yönetebilme hakları önündeki engeller kaldırılmalıdır. Varlığımızı Türk varlığına armağan etmeyeceğiz' açıklaması yapmışlardı" şeklinde konuşarak geçmişte yapılan bazı açıklamalara dikkat çekti.
Güvenir açıklamasının devamında; "Terör örgütü ile sürdürülen açılım sürecinde ulusal değerleri birer birer tasfiye eden siyasi iktidarın, andımızı kaldırarak, "Türklük" vurgusunu millet tanımından "etnik köken" tanımlamasına evirerek, esas ayrışmanın temellerini atmaktadır. Ne yazıktır ki bölücülük ve gericilik cumhuriyet tarihinin en uyumlu birlikteliğini yaşamaktadır. Demokratikleşme Paketi adı altında PKK terör örgütünün isteklerini karşılayan ‘’Karşı Devrim Paketi’’açıklanmıştır.Birileri Padişahlık hayallerini gerçekleştirebilmek için,Atatürk’ün yapmış olduğu cumhuriyet devrimlerine saldırılarak tek tek ortadan kaldırmaya çalışmaktadırlar" ifadelerini kullandı.
Arif Güvenir, Türkiye'nin ulus devlet kimliğiyle çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma amacını taşıyan, akıl ve bilimi rehber edinen öğretmenleri ve öğrenci velileri başta olmak üzere, tüm yurttaşları demokratik tepkileriyle harekete geçmeye davet etti.

ali rıza 11 Yıl Önce
akpliler, istiklal marşında da "kahraman ırkıma" ifadesi geçiyor. hadi sizi tutan yok. zaten bazı yandaşlarınız istiklal marşında ayağa bile kalkmıyordu. o yandaşlarınız atatürk ve şehitlerimize saygı duruşunda bulunmaktan acizlerdi. ne yaparsanız yapın bu ülkenin cumhuriyet tarihini unutturmayacağız.
kaptan -dan --ali rizaya 11 Yıl Önce
bu ülkede siz kendinizi ne saniyorsunuz siz kimsinizki bu ülke hakkinda söz söylüyorsunuz sizi kim gala aliyorki sizler gerici bagnaz ve hala gesmisi kullanarak baskalarina iftira atmakdan cekinmeyen faydasiz insanlarsiniz
ali rıza 11 Yıl Önce
kaptan bey bu ülkenin vatandaşı olarak söz söylüyorum, iftira atmıyorum. yorum yazarken size mi soracağım? hangi cümlemde iftira var. andımızı kaldırmıyorlar mı? istiklal marşında saygı duruşunda ayağa kalkmayanlar da işte burada,sizin akilleriniz: http://www.youtube.com/watch?v=srzayjyyy3i . tanzanyada yaşamıyorum. asıl faydasız sizsiniz, susmayacağım, her ortamda görüşümü dile getirmek benim demokratik hakkım. bu hakkımı siz dahil kimse engelleyemez.
varlığımız türk varlığına... 11 Yıl Önce
kimsenin varlığı kimseye armağan olmasın bence ne varlığım kürt varlığına ne türk nede islam bayrağına armağan olsun benm varlığım insanlığa armağan olsun ne bir millete nede bir inanca
acaba 11 Yıl Önce
bu andımızı kim ne zaman yazmış acaba...