Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Lomber Dar Kanal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Omurilik kanalında daralma ile meydana gelen Lomber dar kanal, hareketi kısıtlayabilen, ağrılı bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu hastalık, farklı belirtiler ile kendini gösterebilmektedir.

Sırtta ya da boyunda ağrı, kol ya da bacaklar meydana gelen güçsüzlük ya da uyuşma bu sağlık sorununun temel belirtileri arasında yer almaktadır. Geçmeyen belirtileriniz varsa muayene olmanız önem taşır. Bizimle iletişime geçerek randevunuzu kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz.

Hastalığın pek çok farklı tedavi yöntemi vardır. Hangi yöntemin kullanılacağı hastalığın teşhisinden sonra ilerleme seviyesine karar verilerek belirlenmektedir. İlerlemiş rahatsızlıklarda cerrahi yöntemler kullanmak tercih edilmektedir.

Ancak hastalığın henüz ilerlemediği başlangıç evresinde cerrahi yöntemler olmadan da tedavi sağlamak mümkündür. Bunun için farklı ilaç ve enjeksiyonlar kullanılabilir. Bunun yanı sıra özel fizik tedavi egzersizlerinin de dar kanal sorununa iyi geldiği görülmektedir.

Lomber Dar Kanal Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Bu hastalık nedeni ile ameliyat olacak kişilerin en çok araştırdığı konulardan biri ameliyat süresi olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak söz konusu belde kanal daralması ameliyatı olduğunda net bir süreden söz etmek mümkün değildir.

Ameliyat süresi bazı faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bu faktörler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Daralmanın yer aldığı bölge sayısı
  • Daralmanın şiddeti
  • Ameliyat sırasında implant kullanma gerekliliği

Eğer tek bir seviyede daralma izleniyorsa ve işlem sırasında herhangi bir implant kullanılmayacaksa ameliyat süresi yaklaşık olarak 1 saat olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak ilerlemiş seviyelerde ya da implant kullanılan işlemlerde bu süre 6 saate kadar uzayabilmektedir.

Ameliyattan Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Her cerrahi işlemde olduğu gibi belde kanal daralması ameliyatlarından sonra da hastanın uyması gereken bazı kurallar bulunmaktadır. Bu kurallara dikkat etmek ameliyat sonrası iyileşmeyi hızlandıracaktır.

Skolyoz ve omurga cerrahisi alanında hizmet sunan Dr. Özcan KAYA, ameliyat sonrasında hastalara nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda detaylı bilgilendirme yapmaktadır. Siz de spinal stenoz tedavisi için bizimle iletişime geçerek muayene randevunuzu oluşturabilir, hangi tedavi yönteminin sizin için uygun olduğunu öğrenebilirsiniz.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Banaz'da yaşlı adam evinde ölü bulundu!
Güncel
Kuruluş Felsefesinden verdiğimiz taviz kadar çileye duçar olduk. Altı ilkeye sımsıkı tutunsak çok daha güçlü ve müreffeh olurduk
Güncel
Mansur Yavaş kuruluş ayarlarına dönmekten başka bir hedefimiz yok derdimiz makam değil dedi Erkan Çuhadar destekledi
Güncel
HAD NEDİR? “HADDİNİ BİL” DEMEK SUÇ MUDUR?
Yaşam
Faizsiz Ev Alma Yöntemleri: Kredisiz ve Taksitli Seçenekler
Yaşam
Starbor Çatı Yalıtımı ile Evinizi Koruyun
Güncel
Bağımsızlık ve özgürlük için savaşmaya hazır, Atatürk’ün izinde bir Türk gencinin kalbinden, büyük Türk gençliğine sesleniş…
Güncel
Değil Otel cennet vaad etsen hakkını alamayan işçinin gözünde sıfırsın ÇİMSE İŞ Sendika Başkanı Zekeriya Nazlım
Güncel
Uşak'ta Narkotik ekipleri zehir tacirlerine göz açtırmıyor, 1025 gram metamfetamin yakalandı!
Güncel
Uşak'ta şüpheli valiz paniği! Bomba imha ekibi olay yerine gelerek fünye patlattı!