Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak, Yeni Spor Salonuna Kavuşuyor!

Önemli bir ihtiyaç haline gelen ve önemli spor müsabakalarının gerçekleştiği turnuvalara ev sahipliği yapan Uşak'ta, geçtiğimiz aylarda yer sorunu çözülen yeni spor salonunun yapımı için ihale süreci başlıyor. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan ihale sonrasında salon için ilk kazma vurulacak.

Özellikle Uşak Sportif Basketbol takımımızın profesyonel liglerde mücadele etmesiyle baş gösteren salon sorununun çözümü için geçtiğimiz aylatda çalışmalar başlamış ve proje bir noktaya taşınmıştı. Yer tahsisi ve diğer sorunların da çözüme kavuşmasıyla birlikte yapımı başlayacak olan yeni salonun yapım ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak.

Yapılması planlanan salonun yer tahsisi ile ilgili bütün pürüzleri belediye olarak sona erdirdiklerini anlatan Uşak Belediye Başkanı Cahan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2014 yılı içinde ihaleyi bitirip ilk kazmayı vuracağını belirtti. Kentte spor salonu konusunda eksiklik olduğunu ileten Cahan, bu konuda Fatih Mahallesi’nde kısa sürede ilk temelin atılacağını aktardı. Özellikle son yıllarda basketbolda yaşanan gelişmeler neticesinde salon eksikliğinin daha da hissedildiğini vurgulayan Cahan, "İlimiz her yönü ile gelişen ve ilerleyen bir kent konumunda yer almaktadır. Bu nedenle Uşak’ın her alanda gelişmesi gerekmektedir. Biz projelerimiz Uşak’a yeni bir ivme kazandıracağız. Bunun yanında kentin eksikliklerini de bilerek hareket etmekteyiz. Bilindiği üzere spor salonu konusunda sıkıntılar yaşanmaktaydı. Bu sorun artık sona erecek. Belediyemiz ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ortaklı ile bu sorun ortandan kalkacak” dedi. Salonun bitmesi ile salon sporlarının en iyi ortamlarda yapılacağının altını çizen Cahan, bu nedenle ayrı bir mutluluk yaşadıklarını iletti. Projenin hayata geçmesinin kent park projesinin hayata geçmesi bakımından da son derece önemli olduğunu ifade eden Cahan, " Kent park projesi ilimizin imaj projelerinden birisidir. Projenin bitmesi ile ilimiz her anlamda farklılıklar yaşayacaktır. Projede Atatürk Spor Salonu’nun da gitmesi gerekmekteydi. Bu nedenle yapılan çalışmalar neticesinde kent park da bir kazanım daha sağlamış olacak” ifadesini kullandı.
Kent Park Projesi İçin Bir Adım Daha Atılmış Olacak!

Yeni spor salonunun kente örnek bir tesis olacağını ve salon sporlarını rahatlatacağını dile getiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Uşak’ımızın en güzel yerlerde olması asli hedeflerimizin arasında yer almaktadır. Biz bu kapsamda bütün projelerimizi hazırladık. Projelerimizin hayata geçmesi için de var gücümüz ile çalışmaktayız. Projelerimizin arasında en önemlilerinden birisi de kent park projesidir. Projenin can bulması için bürokratik engellerin aşılması için Ankara ve Uşak arasında mekik dokumaktayız. Bu kapsamda birçok resmi kurumun taşınması konusunda başarı elde ettik. Bunun yanında projemizin içinde yer alan spor salonunun da taşınması şarttı. Mevcut spor salonu projemizin içinde olması bir yana kentimizin ihtiyaçlarını da karşılamıyordu. Salon sporları için bu bakımdan uygun alan yoktu. Bu nedenle yeni bir spor salonu şarttı. Gerek belediyemiz gerekse Gençlik ve Spor Bakanlığımız bu konuda özveri ile çalışmaktadır. Biz bu konuda tahsisi yaparak oluşan sıkıntılar ile ilgili bütün pürüzleri belediye meclisimizde giderdik. Gençlik ve Spor Bakanlığı ise konu ile ilgili ihaleyi 2014 yılında yaparak ilk kazmayı vuracak. Biz de bu konuda müjde verebiliriz. Tesisin bitmesi ile beraber ilimizin sporunda gelişmeler olacaktır. Özellikle son yıllarda yüz akımız olan basketbol takımımız için uygun bir salon ortaya çıkacaktır. Kentimiz için çalışmalarımız ara vermeden sürecek” dedi.
Yorumlar

bir dost 10 Yıl Önce

stadyum yanında bulunan sağlık ocağımız kapanacakmı hiç o konuda bişey diyen varmı ????

1 aşigo 10 Yıl Önce

salon en az 10 bin kişilik olmalı, üniversiteyle ortak yapılacak stadyumdan vazgeçilmeli. çünkü bu stad atletizm pisti olab bir olimpiyat sttadı olacak, dolayısıyla türibünler sahaya oldukça uzak olacak. futbolda sportif başarı hedefleniyorsa türibünler sahaya yakın olmalı rakip baskıyı hissetmelidir. tam bir futbol stadyumu olarak yapılan afyonun yeni stadı örnek alınmalı. olimpiyat stadların da futbol oynamanın artık çağdışı olduğu görülmelidir. bu nedenle türkiyede yeni yapılan tüm stadyumlar incelenmeli ve üniversiteyle yapılacak stadyum projesinden yol yakınken vazgeçilmelidir.

mustafa 10 Yıl Önce

ne saglık ocagından bahsediyosun bee? sizin gibi bencil insanlar yüzünden sehir bi türlü gelişemedi zaten. sanki hergün saglıkocagı bası bekliyosunuz. bu ne bencillik ya,gerekirse yıkılır bile

ali kemal başer 10 Yıl Önce

bu alan zaten 2013 yılında spor salonu olarak yatırıma alınmıştı. 05.03.2014 tarihli belediye meclis kararı ilede meclisten geçti. yeni bir iş yapılmış gibi açıklama yapmış. tükenmişlik bu iş üretememek bu.

Daha Fazla Haber
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila
Yaşam
Bursa’nın En Donanımlı Frenci Kadrosu
Yaşam
Yeni Sistem Cihazlar ile Kaporta Sorunlarına Son
Yaşam
Maltepe Oto Servis Ayrıcalıkları ile Tanışın