Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Isıtıcı Kablo Nasıl Kullanılır?

Farklı uygulama ve kullanım alanlarıyla giderek yaygınlık kazanan ısıtıcı kablolar, su buharı ile ısıtma yöntemlerine alternatif olarak geliştirilen yöntemdir.

Giderek yaygınlaşan sistem ile donam ve buzlanma gibi riskler ortadan kalkarken yüksek ısının korunması gereken alanlarda da verimli şekilde güç taşıma işleminin yapılmasında rol oynar. Endüstriyel alanlarda tercih edilen ve farklı kullanımları bulunan ısıtıcı kablo, kendinden regüleli ve sabit güç üreten kablo olmak üzere iki farklı formda satışa sunulur. Uygulama yapılacak alanın yapısı, uygulama amacı gibi faktörler değerlendirilerek en iyi kablo modeline ve boyuna karar verilir.

Güvenli ve zarar vermez

Bu kablolarla ilgili endişelerden anadolu yakası escort biri uygulama alanına zarar gelip gelmeyeceğidir. Hiçbir şekilde ek kablo döşeme gibi işlem gerekmeksizin sadece uygulama alanına regüleli veya sabit kablo döşemesi yapılır. Bu sistemler uygulama alanına zarar vermez ve regüleli sistem aşırı ısınma halinde güç çekimini azaltır ve normal ısıya adapte olana denk pasif şekilde çalışma gösterir. Kendini ayarlayabilen yapısı sayesinde enerji tasarrufu sağlar ve güvenli kullanım imkanı sunar. Sabit sistemler ise termostatlar ile kontrol edilir. Daha çok endüstri alanlarındaki agresif koşullarda kullanılan bu sistemin yüksek sıcaklıklara kolayca dayanabilen yapısı vardır.

Bazı kullanım şekilleri

Isıtıcı kablo ürünlerinin farklı kullanım alanlarından söz edilebilir. Soğuk hava dönemlerinde donma olayların sürekli gerçekleştiği alanlarda su boru ve depolarının donmasını önleyici sistem olarak tercih edilebilir. Yine yay trafiğinin olduğu rampa gibi alanlarda da kullanıma uygundur. Garaj ısıtma sistemi olarak da tercih edilebilir. Birçok alanda kullanılabilen sistem ısı ihtiyacını karşılar. Donma ve buzlanmaya karşı kullanılan sistemler her zaman aktif olarak çalışmaz. Çevresel koşulları dikkate alarak, donma ve buzlanma ihtimalinin yüksek olduğu dönemde aktifleşir. Böylece enerji tasarrufu sunar ve yüzde yüz verimli şekilde çalışır.

Asfalt yollara da uygulanabilen sistem ile buzlanmaya karşı yüzde yüz verimlilik elde edilir. Yol emniyetini sağlamaya yönelik tercih edilen sistem sayesinde buzlanma ortadan kalkar ve bu nedenle yaşanılan kazalarda azalma söz konusu olur.

Daha fazla bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz: www.formmuhendislik.com

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila
Yaşam
Bursa’nın En Donanımlı Frenci Kadrosu
Yaşam
Yeni Sistem Cihazlar ile Kaporta Sorunlarına Son
Yaşam
Maltepe Oto Servis Ayrıcalıkları ile Tanışın