Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Türk Dış İşleri Bakanı diplomatik operasyon yiyor herkesin içinde kürsüye çıkınca Suriye Dış İşleri salonu terk ediyor?

Bildiğiniz üzere Diplomasi dilinde kötü hissettirme ve aşağılama çok kullanılır oldu maalesef ve maalesef Türk Siyasetçiler çok maruz kalıyor bu toksik davranışlara. Daha geçen yıllara Erdoğan'ı kapıda bekletmişti Rusya Devleti üzülmüştük Rusya'ya da biraz hak verip kızamasak da fazla. Almanya adına Merkel'de mesela açıkça ve bizzat şantaj uygulamıştı dünya kamuoyunun gözü önünde Sayın Cumhurbaşkanımıza. Dinledik biz seni deyip dünyaya duyurmak başka türlü nasıl okunabilir ki? Karizmasını çizdin mi zaten çok hayır etmiyor. Hele ki Sayın Fidan gibi bütün kadrosunun gözü önünde yapıp dünyaya da servis edip izletebildinse muhatapları artık sıfırla çarpıp geçebiliyor. Yakın çevresi de çünkü siyaseti ve diplomasiyi doğru okuyor ve neyin ne anlama geldiğini bilerek Devlet refleksi ile hareket ediyor diğer ülkelerin diplomatları ve dış işleri de mesela ataşesine varıncaya değin biraz soğuk davranma hakkı bulabiliyor en azından ki hepsinin gözü önünde küçük düşürülmüşsün artık.

Tabi Sayın Fidan hep söylediğimiz gibi Devletin de Fidan'ı gibidir bunu da atlatır eminiz ama Suriye Dış İşlerinin bu yaptığını da kınamadan geçemeyiz geçmemeliyiz. Sayın Fidan'ın iyi niyetli gayretleri ortada iken ilişkileri düzeltme ve sığınmacı dediğimiz Suriyeli vatandaşları Devleti ve milleti ile coğrafyası ile barıştırarak yeniden v yeniden vatan ederek Suriye’yi Suriyeliye kurtulacaktık ya. İyice sırtımızdan geçinir gibi olmadılar mı bunlar? Biz daha ne kadar taşıyacağız Suriye'nin yükünü? Tamam bizimkiler de sebep buna ve sabrımızın sebebi ibraz da p zaten ama bu kadarı da fazla. Suriye Devletinin de gerçekleri ve gelişmeleri gözden geçirerek acele siyaset değişikliğine gitmesi gerekir keza bizim de daha samimi ve daha somut adımlar ile yürümemiz bekleniyor biz de bunu sağlamalıyız. Belli ki Arap Dünyasının da bir itirazı yok Türk Dış İşleri Bakanının itibarsızlaştırılmasına? Hal böyle iken nasıl dostluk ve kardeşlik adına bir araya gelmiş olabiliriz ki Arap Dünyası ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak. İlla ki yüzlerine mi vuralım? Geçmişlerini veya bu kafayla giderlerse onları bekleyen akıbeti?

Adı bunun Fidan'a sahip çıkmaksa ben çıkarım arkadaş netice de Türk Dış İşleri Bakanı ve kürsüye davet edilmiş nezaketen bir konuşma yapacak dostluk adına kardeşlik adına ille de din kardeşliği adına ve komşuluk hukuku adına ama Suriye epeydir süren müzakerenin gerginliği ile olsa gerek belki de kastını aşan ve krize yol açabilecek bir reaksiyon göstermiş Dış İşleri olarak Suriye Devleti adına ve Sayın Fidan kürsüde iken topluca terk etmişler salonu protesto etmişler. Haklıdırlar belki de ama bizim tabi ağırımıza gider Türk Devletinin Dış İşleri Bakanının Arap dünyasının ve hatta dünyanın gözü önünde zılgıt veya ayar yemesi. Dünya artık zorluyor besbelli Esad ile anlaşılmak zorunda ve besbelli Esad ile anlaşmayı sağlayamaz isek Arap dünyası da bizden yana pek dönüp bakmayacak. Katar'la baş başa kaldık yapayalnız bu coğrafyada ve biz tabi tedirgin de oluyoruz ülkemiz adına. Zaten yokluk yoksulluk belli ortada ve çoğu bundan doğan yolsuzluk da keza veya yolsuzluk girişimi de. Biz endişe etmeyelim tedirgin olmayalım da kim olsun?

Haklı olunca güçlü olunuyor işte Suriye Devleti haklı zaten Arap Baharı ve BOP gibi projelerin sahibi gibiyiz biz Amerika kadar suçluyuz zaten. Tabi bu gidere İran'ın Rusya'nın ve Arap camiasının da desteğini alarak geldi ki artık Batıdan da meşruiyet ve destek aparmaya başladı bu da bir gerçek. Bize karşı bunca desteği Esad yıkık dökük hali ile buldu da biz neden arka destek bulamadık kendimize? Neden Esad'a destek olanlar bize karşı olmuş mesela? Neden biz iyi ilişkiler içinde olmamışız Arap Dünyası veya Rusya'ya. Keşke uçağını bari düşürmeseymişiz Rusya'nın? Erdoğan'ın ülkeyi getirdiği nokta bu iken ve bizler en baştan beri bu iktidar ve bu kafa değişmeli tam bağımsız olmalıyız deyip dururken bu yaşananların gerçeklerimiz olarak kaderimiz olarak cereyan etmiş olması çok acı gerçekten. Fidan gibi Devlet Adamı da diyebileceğimiz değerler neden böyle ucuz operasyonlar da harcansın? Neden biz Türkiye olarak yüzü yerde dönelim gittiğimiz yerden? Sadece Fidan değil ki yüzü yerde dönen hepimiziz bilirsek. Asla istememeliyiz siyasetçilerimizin ve Devlet Adamlarımızın toplum önünde ille de uluslar arası arenada küçük düşürülme girişimleri yaşamasını istememeliyiz. Geçmiş olsun Sayın Fidan ve Geçmiş olsun Türk Hükümeti.

Yorumlar

Niko 1 Ay Önce

Arap sevicilere kapak olsun

Tüm Yorumlar