Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Ülkenin en pahalı şebeke suyunu kullanıyorduk içemiyorduk da üstelik. Şimdi milli aksa razıyız ama SU yok.

Bildiğiniz üzere Uşak günlerdir susuzluk krizi ile karşı karşıya üstelik tedbirsiz yakalandık. Su hiç haber etmemiş bitmeden hiç de farkına varmamışız apansız bitti ve basiretsiz belediye yönetimi basiretsizliğini bir kere daha ortaya koyarak saçma sapan bir kader yaşattı koca şehire. Mahalle muhtarları Whatsapp grubundan bile belediyenin bilgi verme tenezzülünde bulunmamasına haylı kırgın ve kızgın. Keza mahalle halkının tepkilerine maruz kalan muhtarlar su yokmuş da diyemiyor. Çalışma varmış bi saate gelecekmiş, akşam üzeri akacakmış yok sabaha arıza giderilip su verilecekmiş derken halka da ne diyeceğini şaşmış durumda. Keza Muhtarlar ve belediye ortaklaşa whatsapp grubundan önce saçma sapan ve tutarsız bilgilendirmeler yaptı belediye yetkilileri. Sonunda da saçmaladıklarını anlayarak sessizliğe büründüler. Muhtarlar da haklı olarak bu pişkinliğe isyan içerisinde.

Sadece muhtarlar öfkeli değil tabi bütün şehir endişeli bir bekleyiş halinde. Belediye ilan veriyor falan saat falan mahaleleler de filan saat  feşmekan mahalleler de su verilecek diyor ama ilan ettiği bilgiler ile de çelişen gelişmeler yaşanıyor. Sürekli çelişkili ifadeler kullanılarak şehir halkı ile adeta dalga geçiyor Belediye yönetimi. Dikkat ederseniz belediye yönetimi diyorum çünkü herkes de biliyor ki belediyeyi fest başkan lakaplı belediye başkanı değil başkan yardımcıları yönetiyor ve başkan inisiyatif almaktan da belediye adına bir açıklama yapmaktan da aciz bir görüntü ve tutum sergiliyor. Bütün şehir başkan yardımcılarının maharetlerini konuşuyor. Kimi imarın başında vatandaşın arsalarına adeta çökerek belediyeye rant ürettiğini sanıyor, kimi konserle etkinlikle şehir insanına yaşadıkları sorunları unutturabileceğini sanıyor. Kiminin çıkma veya çekme katları dillere şayan kiminin belediye personeline ettiği eziyet. Hiç iyi bir mahareti olan duymadık. Zaten bu göstere göstere göstere gelen su krizinin baş müsebbibi de şehirin su işlerine belki de en hakim insanlardan birisi olan Deniz Turgut'u görevinden tamamen nefsi gerekçelerle uzaklaştıran belediye başkan yardımcısı var. Adını hatırlayamadım hani şu şehirde eşini benzerini bulamadıkları için hiç adam kalmamış gibi Uşak'ta ta İstanbul'dan ithal getirttikleri belediye başkan yardımcısı yok mu? Hah işte onu diyorum.

Biz bu susuzluğun gelişini 2 Şubat 2014 tarihinde Bir Gün O musluklardan su akmayabilir gibi çarpıcı bir manşet ile üstelik haberleştirmişiz. Jeoloji Mühendisi Emine Yıldırım ile yaptığımız bir söyleşi ile. Dönemin Uşak Haber Merkezi kültür sanat editörleri ve köşe yazarları Selver Pınar Peker ve Sabire Yalçın imzalı bir haber ki zaten editörümüzden rica edeceğim bu haberleri yeniden güncellesinler. Yine o dönem Uşak Haber Merkezi Editörü olan Gazeteci Ferhat karaturp imzalı bir başka söyleşi haber de de çevreciliği ile tanınan ve su konusunda şehirdeki en bilgili kişilerden bir başka isim olan ve o dönem bir çevre derneği başkanı da olan Hasan Yüksel ile ve bir çalışma arkadaşı ile beraber yaptığı söyleşi haber de de Ferhat Karaturp Uşak'ı bekleyen susuzluk tehlikesini ve tehditini yıllar yıllar evvel kamuoyunun bilgisine sunmuştu. Peki ne oldu? Haberlerimiz halkta gördü ilgiyi onbinlerce insan o zaman da okudu bu yazımı okuduğu gibi ama maalesef yetkililer kör sağırı oynadılar ve umurlarında bile olmadı Uşak halkı.

Şimdi geldiğimiz nokta da yeni bir haber hazırlıyor Gazeteci Ferhat Karaturp ve Uşak Haber Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Ramazan Yıldız. O haberi okuyunca emin olacaksınız ki, neresinden bakarsanız bakın Uşak en az ama en az 6 ay su sıkıntısı yaşayacak ve 6 Ay sonra da sıkıntı bitmeyecek sadece belki hafifleyecek. Bu da demektir ki 6 Ay boyunca en az on gün her ev ve iş yerinde sular kesik olacak tabi okullarda da ve büyük ihtimalle fabrikalarda da. Ekonomik şartlar zaten ortada millet çocuğunu okula gönderecek harçlığı bulamıyor zaten herkesin canı burnunda. Üniversitelere bu sene her beş öğrenciden birinin okumaya gelemeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Tabii ki anne babası para yetiştiremediği için. Yani her beş babadan biri okutamadığı çocuğuna mahçup yaşayacak bir ömür. Her beş evden birinde harçlık ve kira vb sorunlar sebebiyle çocuklar okula gidemeyecek. Keza gitsen ne olacak su olmayınca mikrop bulaşır mazallah oda ayrı konu. Hadi diyelim gittin okudun okulu da bir biçimde bitirdin iş bulma şansın neredeyse yok. Avukatlar bile asgari ücretle çalışır hale geldi ki asgari ücret kadar geliri olmayan ofis kirasını ödeyemeyen de az avukat yok diyorlar.

Belediyenin kasasını tamtakır soyanlara hesap sormadan tüyü bitmedik yetimin hakkının üzerine adeta çökerek sözde festivalden ve etkinlikten ibaret bir belediye başkanlığı yapan Çakın'ın su konusundaki sessizliği ihmalkarlık ve aman sendeciliğinden daha can acıtıcı ve onur kırıcı. Ben şahsen bu şehrin yazılarını on binlerce insanın okuduğu bir gazeteci olarak ve bu şehrin en saygın ve takipçisi sayısı en yüksek internet gazetesinin imtiyaz sahibi olarak değilse de bir Uşak'lı olarak kendimi gerçekten söylüyorum dalga geçilmiş ve adam yerine konmamış hissediyorum. Nasıl olur da günlerdir süren su krizine rağmen belediye başkanı basın önüne çıkıp halkı bilgilendirmez. Bu nasıl bir aymazlık ve küstahlıktır arkadaş kibir olur da bu kadar mı olur? Çık adam gibi de ki millet size Türkiyenin en pahalı suyunu veriyorduk içemeseniz de temizlikte kullanıyordunuz o su da yok artık yağmur yağmazsa. Çık adam gibi de ki ben hata ettim tedbir almadım, iyi niyetli ikaz ve uyarılar da bulunanları da çevreme bile sokmadığım gibi ikazlara kulak tıkadım, sonunda yetinmeyip işi de ehlinden alıp liyakatsızın birine verdim ki artık ehline versek bile çok geç en az 6 ay su yok derken bugün işi ehline teslim edersek altı ay. Ehline teslim edilmezse iş var ya inanın bana 5 yıl sonra bu şehir zaten terkedilmiş virane bir şehre dönüp gidebilir. Bu şehre en büyük kötülüğü şehir insanın başına belediye başkanı ve milletvekili yaptığı insanlar yaptı iyi mi? Bakalım susuz nereye kadar direnecek aşıklar şehri ama şehir insanı burnundan soluyor demedi demeyin.

>>>Makalede Konusu Geçen 6 yıl Önce Yayınladığımız Haberimize Ulaşmak İçin Tıklayınız<<<

>>>Makalede Konusu Geçen 8 yıl Önce Yayınladığımız Haberimize Ulaşmak İçin Tıklayınız<<<

Yorumlar