Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak'ta kimi koysa CHP seçilecekti bu sefer ama TEK kendisinin oyu ile seçilmiş gibi davranan Yalım ne partiyi tanıyor ne partiliyi

AKP'li eski belediye başkanı ve kadrosunun geleceğinin oylandığı bütçe oylamasını terk eden ve AKP'lilerle kadro kuran Yalım kime ne mesajı veriyor olabilir? Sorusuna daha önce de yanıt aramış idik ki şantaj ve tehdit siyasetinin ülkemiz siyasetini sarmal gibi sardığını biliyoruz. Keza Uşak'ta da biliyorsunuz Onlarca insanın kasetlerinin olduğu ve şantaja maruz kaldıkları ortaya çıkmıştı bir çetenin elinde. Çete ki arkası Ankara'da ve hayli de korunaklı, onlarca insan kimdir? Hangi statü ya da imkana sahiptirler de şantajcıların ağına takılmış olabilirler? Hiç bilmiyoruz çünkü gizlilik kararı alındı ve belki de konu alelusul bir soruşturma ve yargı süreci ile kapatıldı. Basından ve kamuoyundan sürecin kaçırıldığı kesin. Elbette Yalım'ın da benzer şantajlara maruz kalıyor olabileceğini düşünmüyorum ama davranışları hiç normal değil ve çok riskler alıyor ve belli ki alacak. Hatırlayacağınız üzere seçilir seçilmez Nisan ayı bütçe görüşmeleri gerçekleşti ve bütçe neredeyse hiç tartışılmadan oylandı ve geçti gitti. İki oy daha eksik alsaydı mesela MHP'nin meclis üyesi ve Yalım'da ret verseydi bütçe onaylanamamış olacaktı ve yargı yolu açılacaktı. Yalım'ın tam oylama esnasında telefonu gelivermişti ve artık neden o kadar önemli ise iki dakika oylamaya katılıp telefona dönmek yerine oylamayı terk etmeyi ve telefonla konuşmayı yeğlemişti. Hatta hiç CHP'lisi kalmamış gibi vekalet verdiği İyi Partiden ithal edilen meclis üyesine bitti mi? Diye sorup oylamanın bittiğine emin olunca meclis salonuna geri gelmişti. İnsanların gözünün ,içine soka soka oynadığı bu tiyatroyu çok anlamlandıramayanlar için devam edeyim.

Aynı Özkan Yalım belediye de de CHP ile ilgisi olmayıp AKP'li bilinen yıllarca CHP düşmanlığı yapan bazı isimlere yetki ve sorumluluk vermişti. Sanki CHP'de o işin ehli hiç insan yokmuş gibi AKP'lilerin özellikle seçilip makamlara getirilmesi doğal olarak tepkilere sebep oldu. Daha çoğaltılabilir Yalım'ın AKP'li gibi davrandığının örnekleri ama yeri gelmişken hatırlatayım aynı Özkan Yalım CHP Milletvekili iken ve Cahan belediye başkanı iken Cahan'ın görevden alınacağına dönük ulusal medyada haberlerin dönmesinin ardından Cahan'a destek atmak babında belediye başkanlığına bir ziyaret gerçekleştirmiş ve fotoğraf vermişti hatırlayın. Tabii ki CHP Milletvekilince meşruiyeti teslim edilen Cahan'da bu saye de morali bozulan muhalefetin tepkilerini göğüslemeyi başarmış ve görevde kalabilmişti. Hatta aynı Yalım için milletvekili iken girilen seçimlerde bizzat partinin il başkanı ve belediye başkanı adayınca başka partiye çalışmakla ve AKP'nin seçim kazanmasının önünü açmakla da suçlanmıştı. Güven vermediği açık özetle Yalım'ın.

Duyduklarımıza göre güven vermediği gibi huzur da vermiyor Özkan Yalım kimseye ki yakın çevresindekiler bile kendisiyle bir şeyin konuşulamadığından ve üstten üstten tavırlar takınmasından şikayetçi. Dediğim dedik çaldığım düdük astığım astık kestiğim kestik nevinden davranışları ile yakın çalışma arkadaşlarını yani makam verdiklerini bile inciten Yalım'ın Ali Karaoba ve CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan ve Uğur Dümen ile bitmek bilmeyen kavgası ve rekabeti de işin tuzu biberi oldu oluyor. Bir çok yazı yazdık haber yazdık gelin etmeyin eylemeyin biriniz milletvekili diğeri belediye başkanısınız sonuçta bir olun ki sizden daha çok istifade etsin şehrimiz ve partiliniz dedik ama maalesef sözümüzü dinler gibi yapsalar da hiç dinlemediler. Siyasi çekişme ve kavgalar ayak oyunları hizipçilikler her yerde göze çarpar bir şekilde sürüyor halka açık davetler de bile halkın ve partilinin gözü önünde.

Belediye personeli de zaten huzursuz yanlış anlaşılmasın AKP'lilerden fazla CHP'liler huzursuz. Zira yıllarca muhalif yaşamanın bedelini ödeyen bazı personelin CHP'nin seçilmesiyle yeşeren umutları da maalesef kırıldı ve sanki AKP hala belediyenin başındaymışçasına ötekileştirme faaliyetleri sürüyor ve hakları teslim edilmiş değil. Tabi kimi sürgün ve yerinin değişmesi kimi işinden olma endişesinde onlarca personel de var huzursuz ve en çok huzursuzlukta Cahan dönemi bütün personelin nefretini kazanan ve hiç bir siyasi sorumluluğu olmadan belediye başkanından fazla yetki kullanarak etrafındaki herkese zulmeden bazı haramkörlerin yeniden göreve gelme umudu taşımaları ki personelin hepsi ama hepsi de çok huzursuz ille de CHP'liler bazı uğursuz isimlerin belediye de yeniden söz sahibi olmasından ve işini yüzdürecek olmasından da tabi.

Şu bir gerçek ki ve seçimden çok önce yaptığımız anketlerden de belliydi ki CHP bu sefer kimi koysa kazanacaktı zaten ve Yalım'ın iddia ettiği gibi onun harcadığı paralar sayesinde almadı bu oyu CHP ki ben öyle abartılı bir para harcadığını da düşünmüyorum. Kazandırdıysa bir tek sözde ajans var şimdi belediyenin reklam tanıtım işini teslim etmeye hazırlandığı saçma sapan adamlar onlara biraz para kazandırdı bu süreçte ve ne kimseye yemek söylediğini duyduk ne de çok ekstra bir para harcadığı reklam çalışmasını. Hatta belki Yalım aday diye sandığa gitmeyen çok insan CHP Yalım dışında bi aday koysa gelip CHP'ye oy da verecekti. Şahsi oyu da vardır elbet bir miktar ama getirisinden fazla götürüsünün olduğu da aşikar Yalım'ın. CHP'nin seçilmiş makam sahibi insanları ve bazı ileri gelenleri bile keşke seçilmeseydi CHP'ye çok zarar verecek bu diyorsa daha şimdiden varın gerisini siz düşünün.

Yalım bu arada kendi kendini basın yerine koyup yaptığı açıklamalar da kendi ayağına sıkmış. Belediyenin çok borçlu olduğundan dem vuruyor para harcayamayacaklarından dolaysıyla hizmete vesile olamayacaklarından bahsediyor. Seçimden önce hizmet vaat ediyordu şimdi ise hezimet açıklıyor adeta ve bu kadar borcun nasıl yapıldığının hesabının sorulacağını ve har vurup harman savuranlardan ve çalanlardan geri alacağını da söylemiyor. Konuyu kapatacak anlaşılan siyaseten çaresiz bırakarak ve acz içinde hissettirerek. İşçi alımı falan da yok sanki önüne gelene iş sözü verdiğini unutmuş gibi ve CHP'de zaten bozuk olan moraller bu açıklamalar ile hepten bozuldu ve umutlar yıkıldı. Kongre süreçleri var ve Karaoba ve Yalım tiyatroyu kurdu bile partilinin ve belediye ve il genel meclisi üyelerinin el çektirildiği bir kongre tiyatrosu hazırlığı içindeler. Kullanabileceği bir ismi Yalım yine kullanabileceği edilgen bir ismi de Karaoba destekler olur biter kongre dediğin ama CHP'Lİ bunu yer mi bu saatten sonra? Onu da yaşayıp göreceğiz ve bizler Uşak haber merkezi ekibi olarak kamuoyu ve Uşak halkı adına takipçisi olacağız yaşanacak gelişmelerin ve objektif bilgilendirmeye de devam edeceğiz Yalım'ın bütün engelleme girişimine rağmen ve bilinsin ki Yalım'ın bütün hasımane tutumuna karşın yerel medya da yaşayacaktır vesselam...

Yorumlar

Önyargısız durum 5 Ay Önce

Cahan döneminin imarla ilgili tüm kirli işleri yapanlar, bu seçimde var güçleriyle yalima çalıştılar. Tabiki tek istekleri vardı. Cahan döneminin imarla ilgili karar merciinde olanlar icerden ve dışarıdan imarı kusattilar.İmarı dışarıdan yöneten Uğursuz lar ve içerideki maşalar

Goca Uşaklı 5 Ay Önce

Makaleniz, Türkiye'deki yerel siyasetin karmaşık ve çekişmeli yapısına dair oldukça detaylı bir örneği ele alıyor. Özetle, eski CHP Milletvekili ve mevcut belediye başkanı Özkan Yalım'ın, yerel siyasetteki davranışları ve kararları üzerine odaklanıyor. Yalım'ın, AKP'li eski bir belediye başkanı ve kadrosu ile iş birliği yaparak, CHP içerisinde ve yerel yönetimde çatışmalara yol açtığı belirtiliyor. Ayrıca, şantaj ve tehdit gibi unsurların siyasette nasıl bir rol oynadığına dair vurgular mevcut. Yalım'ın, bütçe oylaması sırasında meclisi terk etmesi ve telefon görüşmesi yapmayı tercih etmesi, onun olağandışı ve riskli politik davranışlar sergilediğine işaret ediyor. Bu durum, onun siyasi kararlarında dış etkenlerden etkilendiği yönünde spekülasyonlara yol açıyor. Ayrıca, Yalım'ın CHP'li olmasına rağmen AKP'li isimlere belediyede görev vermesi, partisi içerisinde ve kamuoyunda eleştirilere neden oluyor. Makalede, Yalım'ın partisi ve yerel yönetimdeki diğer kişilerle olan ilişkilerinin gergin olduğu, bu durumun yerel yönetimdeki işleyişi ve CHP'nin yerel imajını olumsuz etkilediği belirtiliyor. Ayrıca, Yalım'ın seçim öncesi vaatlerinin, belediyenin mali durumunu bahane ederek yerine getirilmediği, bu durumun CHP'nin yerel tabanında huzursuzluk ve morallerde bozulma yarattığı ifade ediliyor. Sonuç olarak, makale, Özkan Yalım'ın siyasi figür olarak kompleks ve tartışmalı bir profil çizdiğini, yerel siyasetteki bu tür hareketlerin genel olarak parti dinamiklerini ve halkın siyasi liderlere olan güvenini nasıl etkileyebileceğini gözler önüne seriyor.

öğretmen 5 Ay Önce

Özkan yalım seçimi ben kazandım havasında ,Chp örgütünden bağımsız hareket etmektedir .örgütü dikkate almamaktadır. Chp li seçmenler hayal kırıklığı içinde ..Özkan Yalım Uşak belediyesini sanki kendi şirketi gibi yönetmeye devam edecektir.

Tüm Yorumlar