Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Vatanı gelin süsler gibi süsledik milletçe Cumhuriyetimizin 100. Yaş günü sebebiyle.

Atatürk'ün izinde buluşmak üzere bu günlük bu kadar diyerek bitirmiş idim dünkü Türk milletine ve Uşak halkına minnet ve teşekkürümü de belirttiğim ve bayram kutlamayı Cumhuriyetin nimetlerini anlatmayı bu güne yani asıl bayram gününe bıraktığım son yazımı. Cumhuriyetin 100. Yılını kutluyoruz medyaya da parayla ve adeta zorla kutlatıyoruz keza sosyal medyaya da. İrili ufaklı onlarca firma Cumhuriyet Bayramı ve Atatürk temalı bayram mesajları ve reklamlar hazırlatmış basıyor parayı medyaya yayımlatıyor ve çok özel metinler okutuyor çok özel görseller eşliğinde gerçekten. Çoğu akıl dolu bilgelik dolu samimiyet tüten reklamları izlemek öyle keyifli ki oysa ne zaman reklam çıksa kanal değiştiren insanlarızdır genelde. Cumhuriyet işte reklamı bile cazip ve güzel. Cumhuriyetin 100 Yaşına basmasının şerefine onu yüzyıl yaşatabilmiş olmanın kıvancını yaşayarak ve Onun sayesinde onu reklam edebilecek güç ve iradeye geldiğimizin altını çizip Cumhuriyete vefa besleyerek minnet duyarak hem Devlete hem de kurucularına bir MİLLİ BOIRÇ öder gibi reklam hazırlatıp medyaya parası neyse verelim kutlayın kardeşim milletin bayramını dercesine yiğitçe duruşlar ortaya koyan bütün firmalara teşekkür ediyorum. Özellikle muasır medeniyete de vurgu yapan ve 100 Ülke de şube açıp Türk kültürünü ve markasını yaşatma sözü veren De Facto'nun reklamı çok hoştu. Bu ince fikirleri ortaya koyup bir görsel şölen haline getirip bize sunan reklam ve medya sektörüne de tabi.

Harıl harıl bir vefa borcu öder gibi bayram kutluyor insanımız ve cıvıl cıvıl cadde ve sokaklarımız ve her yan kırmızı beyaza boyanmış gibi adeta nereye başını çevirsen ya Atatürk resmi gözüne çarpıyor ya Türk bayrağı çok şükür. Vatanı gelin süsler gibi süsledik milletçe Cumhuriyetimizin 100. Yaş günü sebebiyle ve gerçekten de dosta düşmana mesaj verebilmek adına da çok güzel bir mesaj oldu bu yaşananlar siyasete rağmen milletin nasıl milli birliği sağlayabildiği de ortaya çıktı. Ak Partiye oy veren hatta orada siyaset yapmış onlarca hatta belki yüzlerce tanıdığımız insan kendi sosyal medya hesaplarından Cumhuriyet Bayramı kutladır kuranları minnetle ve hürmetle yad ederek ki gerçekten Cumhuriyet buna değer. Bakın bütün dünya Devletlerine ve kıyas edin lütfen. Hangi Devlet Cumhuriyet kadar kendinden emin ve hangi Devlet gelecek vaad ediyor. Hangi Devletin Ordusu bütün dünya da tek geçiliyor ve hangi Devletin yetiştirdiği asker Cumhuriyetin yetiştirdiği askeri alt edebiliyor? Hangi Devlet siyaseti bu kadar beceriksiz basiretsiz ve edilgenken üstelik dünyaya sulh getirecek aksiyon dolu planların içine girebiliyor? Hangi Devletin İstihbarat gücü dünyayı ağzına bakıtmaya yetebiliyor? Dış İşlerindeki siyasilerin hatalarına rağmen.

Cumhuriyet kurulmuş olmasaydı hangi Devletten ışık alıp bağımsızlık ilan ederek Devletleşebilecekti Ortadoğu ülkeleri? Cumhuriyet kurulmuş olmasa sizce kadına seçme ve seçilme hakkı vermek başka Devlet yöneticilerinin aklına gelecek miydi? Bütün dünyada Devlet yönetimine etki eden veya bir biçimde Atatürk kadar eline geçiren insanlar kendilerine krallıklar gizli aşikar diktatörlükler kurarken hangi milletin büyükleri bizim Cumhuriyeti kuran büyüklerimiz gibi krallığı da hükmü de mührü de halkına vermiş? Cumhuriyet olmasa kadın şu an insanlık içinde edindiği pozisyon mevkiyi hayal edebilecek miymiş acaba? Acaba biz kadınları nasıl mutlu edebiliriz? Ve Kadınları nasıl daha fazla yaşama dahil edip onların nimet ve faziletlerinden daha fazla yararlanabiliriz? Diye kafa yoran kimse olacak mıydı? Cumhuriyeti kuranlar düşünmese şayet. Düşünülmesi gereken ne varsa Cumhuriyeti kuran irade düşünmüş zaten ve gereğini yapıp Cumhuriyeti kurup bize emanet emiş gelecek nesillere taşımamız ve ilelebet yaşatmamız için. Çok şükür Türk Gençliği yaşıyor ve Türk kadını da keza Atatürk'ü yaşıyor yaşatıyor içinde çoğu kadınımız kendini Atatürk'ün kızı gibi hissediyor ve rüyasında gördüğü için kendini çok özel hissediyor. Durum buysa Cumhuriyet yaşayacak demektir ayrı konu ama bize düşen Cumhuriyeti korumak kollamak ve Onu abad etmek. Tekrar 100. Yaşı kutlu olsun Cumhuriyetimizin yüce Türk milleti ve nice yüz yıllara inşallah.

Yorumlar