Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Ağır Ceza Avukatları Neler Yapar?

Ağır ceza avukatları, ağırlaştırılmış müebbet hapis, müebbet hapis ve on yıldan fazla hapis cezası verilebilecek davalara katılan meslek mensuplarıdır.

Ağır cezaya dâhil olabilecek nedenlerle dava açılan kişilerin savunmasını yapmak en önemli görevlerinden birisidir. Dolayısıyla böyle bir durumla karşılaşan kişiler için İzmir ağır ceza avukatları konusunda doğru seçim yapmak çok önemlidir. Çünkü mahkemenin verecek olduğu karar hayatın tümünü etkileyecek niteliktedir. Çalışılacak olan avukatın ceza yasalarının ilgili maddelerine iyi derecede hâkim olması aranan ilk şartlardan birisi olmalıdır. Böylece avukat duruşma esnasında savunmayı üst düzeyde yapabilecek ve alınacak kararı etkileyebilecek donöler ortaya koyabilecektir.

Hürriyeti bağlayıcı kararlar çıkabileceği için bu tür davalarda avukat bulunması zorunluluğu mevcuttur. İzmir ceza avukatları için araştırma yapıldığında ise pek çok kurum ve kişi bilgisine ulaşılabilmektedir. Yapılması gereken öncelikle çalışılacak avukatın belirlenmesidir. Sonrasında vekalet verme işlemleri gerçekleştirilmektedir. Bu konuda İzmir ceza avukatı gerekli yönlendirmeyi sağlamaktadır. Sonrasında müvekkilin üzerine atılı olan suçun detaylarını araştırmaktadır. Duruşmanın yapılacağı tarihe kadar gerekli tüm yazışmalar ve evrakları hazırlamak da ceza avukatının görev kapsamına girmektedir. Son aşamada ise duruşma esnasında savunma işlemi gerçekleşmektedir. Ayrıca müvekkilin savunmayı nasıl yapacağı konusunda da bilgi verilmektedir. Sonuca göre temyiz dilekçesi hazırlanması ve davanın bir üst mahkemeye taşınması konusunda da ceza avukatı görev almaktadır.

Ağır ceza avukatlarının katıldığı davalar şöyledir; rüşvet ya da resmi evraklata sahtecilik suçu, nitelikli dolandırıcılık suçları, gasp, yağma ya da hırsızlık suçları, taksirle insan öldürme, kasıtlı olarak insan öldürme, ağırlaşmış yaralama suçları, zimmet suçları, milli savunmaya karşı çıkılması, devletin egemenlik organlarına karşı işlenmiş suçlar, casusluk suçları, propaganda ve terörle mücadele suçları. Bu suçlar ağır ceza avukatlarının katılımıyla gerçekleşmek zorundadır. Dolayısıyla müvekkil ile mahkeme arasında aracılık yapacak avukatın ceza davalarına bakma yetkinliğine sahip olması gerekmektedir. Ceza hukuku üzerindeki yapılabilecek tüm değişiklik ve güncellemelere de hâkim olmak görevlerinden birisidir. İzmir ağır ceza avukatları konusunda bilgi almak için https://kalemci.av.tr/ web sitesi üzerinden iletişime geçilebilmektedir. Ayrıca telefon numaraları üzerinden de başvuruda bulunmak mümkündür.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila
Yaşam
Bursa’nın En Donanımlı Frenci Kadrosu
Yaşam
Yeni Sistem Cihazlar ile Kaporta Sorunlarına Son
Yaşam
Maltepe Oto Servis Ayrıcalıkları ile Tanışın