Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Tahta Kurusu İlaçlama

Tahtakurularını yok etmek amaçlı ilaçlama, sağlıklı bir yaşam alanı için önlemdir. Tahtakuruları evlerde ve işyerlerinde ciddi rahatsızlık yaratan sebeplerdir. Gizlenmeyi çok iyi bilen bu zararlılar insanları ısırarak kan emer ve fark edilmeden de hızlı bir şekilde yayılırlar.

Yaşam alanlarını kısa sürede ele geçirme kapasiteleri vardır. Bu nedenle tahtakurusu ilaçlama işlemi hem haşerelerin ortadan kalkması hem de oluşabilecek tehditleri önlemek amaçlı en doğru çözümdür.

Tahtakurusunun İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Tahtakurusu ilaçlama insan sağlığı üzerinde çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Isırıkları, cilt üzerinde kızarıklıklar, şişlikler, yoğun kaşıntı sebebidir. Genelde kol ve bacaklarda görülür.

Bazen de hafif kızarıklıklar ciddiye alınmadığında nefes darlığı gibi şiddetli belirtilere de neden olabilir. Özellikle alerjik sorunu olan bireylerde olay daha ciddi boyutlara varır.

Tahtakurusu varlığı huzursuz uyku sorunu doğurur. Bu durum da stresi tetikler. Psikolojik açıdan tahtakuruları ile yaşamak da zorlayıcı bir durumdur.

Tahtakurusu ilaçlama sürecinde farklı farklı yöntemler vardır. Bunlardan kimyasal ilaçlama; haşereleri en etkili şekilde yok eder. Ancak bu yöntem insan ve evcil hayvanların sağlıkları açısından risk oluşturabilir.

Otel tahtakurusu temizliği Isıl işlem yönteminde 45 derece üzeri sıcaklıklarda tahtakuruları yok edilmeye çalışılır. Kimyasal kullanımı istemeyenler için tercih edilir. Buharla ilaçlama da ise sıcak buhar kullanılır.

Tahtakurusu İlaçlaması Ne Kadar Sürede Etkisini Gösterir?

Tahtakurusu ilaçlama, etkisi uygulanan yönteme ve elbette ki var olan sorunun büyüklüğüne göre değişkenlik gösterir. Kimyasal ilaçlamadan sonra tahtakuruları birkaç gün içerisinde olur. Yumurtaları için birkaç haftalık süre gereklidir.

Kimyasal ilaçlama 1 hafta arayla yenilenmelidir böylelikle yumurtadan çıkanlar da yok edilmiş olur. Isıl işlem ve buharla ilaçlama da sonuçlar çok daha hızlıdır. Uygulanmasıyla tahtakuruları ölür ancak etkili bir işlem için birkaç gün beklenmesi her zaman önerilendir.

Tahtakurusu neden olur, hızlı müdahale edilmezse yaşam alanının konforunu tamamen eline geçirir. Profesyonel ilaçlama hizmeti ile etkin bir şekilde ortadan kaldırma sağlanır ve zararlılardan aranılır.

Aynı zamanda profesyonel yaklaşım, uzun vadede de tahtakurularının geri dönüşümünü engeller bu da huzurlu bir ortam demektir. Sağlıklı bir yaşam alanı hem sizi hem de huzurunuzu korur.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila
Yaşam
Bursa’nın En Donanımlı Frenci Kadrosu
Yaşam
Yeni Sistem Cihazlar ile Kaporta Sorunlarına Son
Yaşam
Maltepe Oto Servis Ayrıcalıkları ile Tanışın
Yaşam
Uzman Oto Servis Desteğinin Önemi
Yaşam
Oto Elektrik Arızalarına Profesyonel Bakımlar
Yaşam
Aracınıza Başakşehir Oto Servisten Check up
Yaşam
Taksim Kahvaltı Mekanları Arasında Zirve Mekan