
Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde mücadele veren Mackolik.com Uşak ligin 22. hafta maçında bugün Pi Koleji'ni ağırladı. Dün oynanan müsabakalarda liderlik yarışı veren Torku Selçuk'un Yeşil Giresun'a yenilmesiyle ligin birinci sırasında yerini almak için büyük bir avantaj elde eden Mackolik.com Uşak fırsatı değerlendiremeyerek 13 sayı farkla Pi Koleji'ne yenildi.
Maçı izleyenler arasında Kulüp Başkanı ve UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kabay, Belediye Meclis Üyesi Murat Serhat Eren, Uşak Üniversitesi Yapı ve Teknik İşleri Daire Başkanı İsmail Yıldırım, Anadolu Turizm Bölge Müdürü Melih Akman, basketbolcuların eşleri ve çocukları da vardı. Takımına destek vermek için binlerce Uşaklı da tribünleri tıklım tıklım doldurdu.
Maça hızlı başlayan Pi Koleji, ilk periyodu 7 sayı farkla önde kapadı: 16-23. İkinci çeyrekte de etkili oyununu sürdüren konuk ekip, farkı açmaya devam etti ve devreye 12 sayı farkla önde girdi: 28-40. Üçüncü periyotta toparlanan ev sahibi Mackolik.com, Justin Carter, Eric Buckner ve Erhan Yetim'in sayılarıyla toparlansa da Pi Koleji son çeyreğe girilirken üstünlüğünü sürdürdü: 50-59.
Final periyoduna da etkili başlayarak ev sahibinin direncini kıran ve farkı koruyan Pi Koleji, maçı 91-78 kazanmayı başardı.
Mackolik.com Uşak aldığı bu farklı mağlubiyete rağmen 38 puanlı 4 takımın arasında averajla liderlik koltuğuna oturdu.