Uşak Üniversitesi'ndeki öğrenciler tarafından ilgiyle ve dikkatle dinlenen konuşmasında Ali Erdoğan şunlara değindi:
Uşak’ın 1925’teki nüfusunun 22.000 olduğunu 5 yıl içinde 80 bin kişilik bir artış olduğunu belirten Erdoğan, göç eden 70 bin insan Uşak’a geldiğinde İmar planının dışında bir yapılaşmaya gitmiştir. Göç edenlerin çoğu işportacılık gibi marjinal işlerle uğraşmaya başladı. Uşak’ın kültürel, sosyal gelişimini tamamlaması zamanımızı alacaktır. Günlük sorunlarla uğraşmaktan geleceğe yönelik sorunlarla pek ilgilenemiyoruz. Bu da yöneticileri oldukça zorluyor.
Şehir planlaması ile ilgili de konuşan Ali Erdoğan; “Ankara –İzmir yolu olarak bilinen 1980’de faaliyete geçen çevre yolu şehrin içinde kalmış durumda. Önceden şehrin dışında bulunan bu yol köylerden kente göç edenlerin para kazanması sonucunda Ankara asfaltının üst tarafına yerleşmesi sonucunda yol bir iç yola dönüşmüştür. 2002 yılında yeni çevre yolu için başvuru yapıldı. Taslak hazırlandı. “dedi.
Çevre kirliliğine de değinen Erdoğan, Murat Dağı ve çevresinin korunma altına alınması gerektiğini, Kayaağıl su kaynağının termal bir tesis olması için çalışmalara başladığını belirtti.
Tirit sokağında ki rum evlerinin restore edildiğini, İslamoğlu Kültür Merkezi’nin açıldığını, Akse Çamlığının ıslah edildiğini,Atapark Projesinin hayata geçirileceğini, Dokur Evi’nin restore edilip evde dokuma yapıldığını da konuşmasında belirtti.
Bunların dışında şehrin güneyinden geçecek olan otoyol projesinin Uşak için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek “Otoyol yapıldığında şehrin trafiği rahatlayacak ve Uşak ‘ın havası daha temiz hale gelmiş olacak.” Dedi.
Uşak’ta gerçekleştirilmek üzere olan diğer projelerden de bahseden Ali Erdoğan konuşmasına son vermeden önce öğrencilerin kendisine yönelttiği soruları cevapladı. Daha sonra Uşak Üniversitesi tarafından şilt takdim edildi. Konferansa katılanlar arasında Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş’ta bulunuyordu.
FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ..