Bilindiği üzere üniversite bünyesinde görev alan, akademik kariyerini yükseltip ünvan aldığı halde önceki ünvanına denk gelen kadroda çalıştırılan ve pek çoğu yıllardır bekleyen akademisyenler nihayet hak ettikleri ünvanlarının karşılığı kadroya kavuşuyor. Bu konuda mağduriyetler yaşayan akdemisyenlerin olduğu biliniyor, fakat çok gündem edilmiyordu. Bu bağlamda mağduriyetleri gidereceğine inandığımız Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik ve Rektörlüğün aldığı bu kararın hayırlı olmasını öncelikle diliyoruz.
Uşak Üniversitesi Rektörlüğü'nce yapılan talebin onaylanarak Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla birlikte üniversite bünyesindeki farklı fakülte ve meslek yükseokullarında görevlendirilmek üzere 46 akademisyen alımı gerçekleştirecek.
Yapılacak alımlarda üniversite bünyesinde daha önceden unvanını yükseltmiş ve kadro bekleyen akademisyenlerin de başvuracağı bilinirken; Uşak Üniversitesi Rektörlüğü'nden konuyla ilgili alınan kararda alınacak akademisyen ve kadrolar için şu şartlar arandı:
* Adayların, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.
* Profesör kadrosu devamlı statüdedir.
* Adaylar http://personel.usak.edu.tr/1367 adresinde bulunan öğretim üyeleri “başvuru formundan” doldurarak, öğrenim belgelerinin fotokopisi, nüfus cüzdan fotokopisi ve 2 adet fotoğraf ile birlikte;
1) Profesör kadrolarına müracaat edecek adaylar; Bilimsel çalışma-yayınlarının listeleriyle birer örneklerini, doçentlik belgesi ve özgeçmişlerini içeren (6 takım) yayın dosyaları ve özgeçmişleriyle yayın listelerinin bulunduğu 6 adet CD ile Rektörlük Personel Daire Başkanlığına şahsen başvuracaklardır.
2) Doçent kadrolarına müracaat edecek adaylar; Bilimsel çalışma-yayınlarının listeleriyle birer örneklerini, doçentlik belgesi ve özgeçmişlerini içeren (4 takım) yayın dosyaları ve özgeçmişleriyle yayın listelerinin bulunduğu 4 adet CD ile Rektörlük Personel Daire Başkanlığına şahsen başvuracaklardır.
3) Yardımcı Doçent kadrolarına müracaat edecek adaylar; Yabancı dil belgesi, Doktora diploması, bilimsel çalışma-yayınlarının listeleriyle birer örneklerini, özgeçmişlerini içeren (4 takım) yayın dosyaları ve özgeçmişleriyle yayın listelerinin bulunduğu 4 adet CD ile ilgili birimlere şahsen başvurmaları gerekmektedir.
Genel Açıklamalar
1. İlan edilen bütün unvanlar için, Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.
2. Başvuran adayların koşullarının sonradan uygun olmadığının anlaşılması halinde atamaları yapılmayacak ve iptal edilecektir.
3. Bir adayın sadece bir kadroya başvurma imkânı vardır.
4. Mezuniyet belgesi, doktora öğrenim belgeleri tasdikli olacaktır veya aslı ile birlikte ilgili Birimlerde tasdik edilecektir.
5. Başvuru evrakları iade edilmeyecektir.
6. Erkek adayların askerlik durum belgesini başvuru evraklarına eklemeleri gerekmektedir.
7. Adaylar dosyalarını gönderim kutusu içinde teslim edeceklerdir.
8. Yrd. Doç. Dil sınavı tarihi son müracaat tarihinden sonra, İlgili birimler tarafından Üniversitemizin www.usak.edu.tr web adresinde duyurulacaktır.
9. Doçent ve Profesör unvanı taşıyanların daha alt kadrolara başvuruları geçersiz sayılacaktır.
• Yardımcı Doçentler için, Üniversitemizin yapacağı yabancı dil sınavından en az 70 (yetmiş) puan almış olmak gerekmektedir.
• Müracaatların gerekli belgelerle birlikte ilanın yayımı tarihinden itibaren son müracaat tarihine kadar yapılması gerekmektedir.
Son Müracaat Tarihi: 24/11/2016 mesai bitimine kadardır.


tebrik ederim, yeni kadro alanları, hayırlı uğurlu olsun. onlar kadrolarına kavuştu benim uşağım da inşAllah tez zamanda teknokent'ine kavuşur. acilen bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği ve mekatronik mühendisliği bölümleri açılması gerekli, kaybedecek vaktimiz hiç yok. teknolojiye yeterinde destekler verilmeli. hibeler ciddi oranlarda güçlendirilmeli. önce uşağım, sonra türkiyem büyümeli. tarih küçük düşünen, makam mevki sevdasında olup, ülkesinin sevdasına düşmeyenleri asla affetmez. meslek liseleriyle ilgilide bir şeyler yazacağım ama şuan iki cümleye sığmayacak kadar ciddi sorunlar var mesleki eğitimlerde. yeterli bilgi, beceri ve donanıma sahip, öğretmenlerimiz yok maalesef, sürekli sistemi hükümeti eleştirir, öğrencilerin vasatlığından söz ediyor, lakin kendilerine toz kondurmuyor. öğretmen pedagojik formasyon almıyor mu? mesleğe yeni başlayan bir mühendis 2-3 bin tl maaş alırken, meslek liselerinde öğretmen, öğrendiğim kadarıyla ek dersle birlikte 5-6 bin lira.