Geçtiğimiz günlerde Ulubey ilçesinde yağan yağmurun ardından Kışladağ Altın Madenindeki liç alanında heyelan meydana geldiği ve ardından da madenden doğaya siyanür sızdığı iddiaları kamuoyunda endişe yaratmıştı. Tüprag tarafından yapılan bir açıklama ile iddialar üzerine bölgeden toprak ve su numuneleri alındığı ve alınan numunelerin analiz ettirldiği ancak temiz çıktığı belirtildi.
1)Peki bu açıklama kamuoyunu tatmin etmeye yetecek mi?
2)Acaba en küçük bir ihmal ya da gaflet anında ya da daha ağır bir yağmur yağdığında siyanürün doğaya karışma ihtimali var mı?
3)Mesela mebranın üzerine dökülen çakıl oksitli çıkarsa, oksitli çakıl mebranı delerse ve buda zamanında farkedilmezse ne olacak?
4)Geçmiş yıllarda bu türden ihmaller yaşanmış mıdır?
5)Madende çalışanların kanser olma riski var mı varsa nedir?
Bu ve buna benzer bir çok sorunun yanıtını araştırmalarımızı Uşak Haber Merkezi ekibi olarak çok yakında sizlerle paylaşacağımızı belirttikten sonra TÜPRAG tarafından yapılan açıklamayı tarafsızlık ilkemiz gereği aynen yayımlayarak kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. İşte Mehmet Yılmaz'ın açıklaması:
Yapılan analiz sonucunda alınan toprak ve su numunelerinde, doğaya ve insan sağlığına olumsuz etki oluşturabilecek hiç bir bulguya rastlanılmamış, ayrıca işletmemizde göçük, taşkın ve benzeri olumsuz bir durum gerçekleşmediği kanaatine varılmıştır' denildi.
Haberin başında sorduğunuz 5 soru ilginç geldi ya du bakam.