Bildiğiniz üzere Nurullah Cahan Belediye Başkanı seçildiği günden bu yana yolsuzluk, usulsüzlük rüşvet ve hatta hırsızlık iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Belediyenin adeta talan edildiğine ilişkin pek çok habere Uşak Haber Merkezi ekibi olarak bizler imza attığımız gibi 2017 Yılı Belediye Meclisi faaliyet raporları görüşmeleri sırasında CHP'li Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Karakoç'ta bahse konu talanı meclis kürsüsünden dile getirmişti ve bizler de kendisinin bu açıklamalarını kamuoyu ile paylaşmıştık. Belediye Başkanı seçildiği tarihten bu yana kendisine yakın firmalara haksız kazanç elde ettirmek maksatlı yapıldığı bizzat CHP'li Belediye Meclis üyelerince dile getirilen ve maliyetinin çok üzerinde fiyatlara temin yada tesis edildiği bilinen Laleli direkler ve Devletin karayolunun üzerine Çevre yolunu atıl hale getirmek pahasına yapılan battı çıktılar dışında dişe dokunur bir işi bulunmayan Cahan'ın Belediyeyi nasıl olupta bu kadar borçlandırabildiği ise cevabı merak edilen ve verilmesinin de mümkün olmadığı bir soru olarak karşımızda duruyor. Şehir esnafı ve belediye personeli başta olmak üzere halka sürekli mobing baskı ve yıldırma politikaları uygulayarak muhalefet edilmesinin önüne geçmeye çalışan Cahan ve ekibinin Belediyeyi nasıl batırdığının gizlenemez hale geldiğini ise Belediyeye iş yapan ve fakat paralarını alamayan esnafı dinlemeniz yeterli.
Hatırlayacağınız üzere Cahan seçildiği tarihten hemen sonra gerçekleştirilen faaliyet raporlarının okunması sonrasında Belediyenin 40 Milyon lira gibi devasa bir borçla karşı karşıya olduğunu dile getirip isyan etmişti. Peki şimdiki tablo ne diye baktığımızda belediye bütçesinin belki de son 20 yılın en düşük gelir ve en yüksek gidere sahip bütçesi haline getirildiğini görmekteyiz. Belediyeye ait iş makinalarının önce UTAŞ'a devredilip sonra kiralanmasından tutun da; ENSAR Uşimder gibi halkın hiç bir işine yaramayan derneklere yapılan milyonluk karşılıksız bağışlara varıncaya değin pek çok lüzumsuz harcaması göze çarpan Belediyenin misafir ağırlama tören kutlama vb etkinliklere de devasa bütçeler ayırdığı bilinmekte. Şehrin içindeki yeşile karşı adeta savaş açan bir tane doğru dürüst çocuk oyun alanı yada yeşil alan dahi kazandırmadığı gibi mesire alanlarını bile bakımsız bırakan Belediye yönetiminin bu kadar parayı nerelere harcadığına ilişkin de bir açıklama yapması bekleniyor ama nafile. Şimdilerde tekrar aday yapılmayacağına kesin gözüyle bakılan Nurullah Cahan ve ekibinin elini kolunu sallayarak Belediyeyi borç batağının içinde bırakıp gidecek olması ve bu borcun vatandaşlarca ödenecek olması da vatandaşın canını sıkan konular arasında yerini almakta.
Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanan ve fakat Murat Dağının eteğindeki şehir olmamıza rağmen kimsenin suyunu içemediği ve insanların içme suyunu özel işletmelerden temin ettiği bir şehir haline gelen Uşak; mücavir alanı çok küçük olmasına rağmen şehir içi ulaşımı da Türkiye'nin en pahalı şehirlerden birisi olarak biliniyor. Sosyokültürel etkinliklerin hem bir siyasi ranta hem de yandaşlara para aktarma vesilesi olmasına da isyan eden Uşak'lı vatandaşlar BİMER ve Cimer'e yazılan onlarca suç duyurusu şikayete Ak Parti Genel Merkezine götürülen Onlarca suçlama dosyasına rağmen sesini yetkililere ve yukarıya duyuramamış olmanın da verdiği küskünlükle şimdilerde işini çoktan İlahi Adalete yani Allaha havale etmiş durumda diyebiliriz.
Battığını yada batırıldığını rahatlıkla söyleyebileceğimiz Uşak Belediyesinde halen bir biçimde Başkan olmayı sürdüren Nurullah Cahan'a geçtiğimiz ayki Belediye Meclisi toplantısında AKP'li ve MHP'li Belediye Meclisi üyelerinin oyları ile 108 Milyon lira daha borçlanma yetkisi verildiği haber merkezimize gelen bilgiler arasında olduğu için kamuoyunu bilgilendirelim istedik. Zira bu borçlar neticede Uşak halkının cebinden ödenecek mecburen. Bu arada Belediyede çalışan 450 işçinin ay sonunda işten çıkartılacağı da kulağımıza gelen kulis bilgileri arasında henüz netleştiremediğimiz bu işçi çıkartma konusuyla ilgili de Uşak Haber Merkezi ekibi olarak yakında kamuoyunu bilgilendireceğiz.
Cahan devraldığında 40 milyon borçlu diye feveran ettiği Uşak Belediyesi'nin borcu 300 milyonu aştı!
2014 Nisan ayı bütçe görüşmeleri sonrası Uşak Belediyesinin borcunun 25 Milyon Lira piyasaya 15 Milyon Lirada İller Bankasına olmak üzere toplam 40 Milyon Lira (trilyon) borcu olduğundan bahisle, önceki yönetime isyan dile getiren Nurullah Cahan'ın Belediyeyi batırdığı ve daha beşinci yılını bile doldurmadan Belediyenin borcunu neredeyse 10'a katladığını ayrıca Belediyenin menkul gayrimenkul dahil pek çok varlığını da sattığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Cahan'ın geçtiğimiz günlerde belediye meclisinden 108 Milyon Lira daha borçlanma (kredi çekme) yetkisi aldığı da biliniyor. Tabi batmış belediyeye kredi verecek bir finans kuruluşu yada banka bulabilirse. Gerçi Mayıs ayı belediye meclisinde verilen bu karar henüz İç İşleri Bakanlığında olur beklemekte ve onaylanmayacağına dair kulis bilgileri de mevcut. Ayrıca geçtiğimiz günlerde AKP MYK Yedek üyeliğine atanan Milletvekili Mehmet Altay'dan bu konuda yardım ve destek istedikleri de gelen bilgiler arasında. Sanki Mehmet Altay ile dört yıldır aralıksız uğraşan ve her fırsatta Altay aleyhinde propaganda yürüten belediye yönetimi değilmiş gibi.
28 Ağustos 2018 Salı 19:02
birileri şimdi yakın akrabalarına "üzerindeki gayrimenkulleri ay sonuna kadar güvendiğin kişilere devir et" diyor mu acaba? ve hatta "ankarada işler çok karışık yakında buraya gelecekler" diyor mu acaba? beyler devlet uyuyor zannetmeyin devlet 18 yaşında ve 24 saat uyumuyor birde bakmışsınız sabahın erken saatinde kapınız çalınmış.