Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak'lı cerrahtan, doktorları bile şaşırtan bağırsak operasyonu!

Afyon Devlet Hastahanesinde insanı hayrete düşürecek nitelikte enteresan sonuçlar veren bir bağırsak ameliyatına imza atıldı. Uşak'ın tanınmış siyasetçilerinden ve renkli simalarından Avukat Zafer Yülüklü'nün oğlu Genel Cerrah Uzmanı Operatör Doktor Murat Yülüklü tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyon sonrasında hasta kadının tıkanan kalın bağırsağının normalden 6 kat daha fazla büyümüş olduğu bir araba tekeri boyutuna ulaştığı görüldü.



67 yaşındaki Hatice Kurt isimli kadın 5 gün önce başlayan karın ağrılarına dayanamayarak Devlet Hastanesine gitti. başvurdu. Afyon Karahisar Devlet Hastanesinin başarılı cerrahlarından  birisi olan Uşak'lı Doktor Murat Yülüklü tarafından muayene edilen kadının hemen ameliyata alınmasına karar verildi. Ameliyatı Dr. Yülüklü, öncülüğünde bir ekip gerçekleştirdi.

67 yaşındaki Hatice Kurt isimli kadın 5 gün önce başlayan karın ağrılarına dayanamayarak Devlet Hastanesine gitti. başvurdu. Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Murat Yülüklü tarafından muayene edilen kadının hemen ameliyata alınmasına karar verildi. Ameliyatı Dr. Yülüklü, öncülüğünde bir ekip gerçekleştirdi.

Dr. Yülüklü, dünyada nadiren görülen bir vaka ve buna bağlı olarak da nadiren yapılan bir ameliyat gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “67 yaşındaki kadın hasta dört günlük bir karın ağrısı, şişkinlik, bulantı, kusma gibi şikayetlerle acil servise başvurdu. Hasta acil serviste değerlendirildiğinde ileri derecede karnı şiş vaziyetteydi. Karnı oldukça genişlemiş haldeydi. Yapılan tetkiklerde kalın bağırsağında bağırsak tıkanması dediğimiz bir rahatsızlık saptadık. Ama bağırsak ileri derecede genişlemiş vaziyetteydi. Hastayı stabil hale getirip acil ameliyata alma kararı aldık. Ameliyata aldığımızda kalın bağırsağı düğümlenmesi ve kendi etrafında döndüğü ve ileri derecede şişerek genişlemiş vaziyete geldiğini gördük ve bu şekilde nadir gördüğümüz bir vaka. İleri derecede şişmiş ve karın içerisinde hapsolmuş bir bağırsağı gördük ekip olarak. Yaklaşık 150 santimetre olan bağırsağın yarısını 75 santimetresini çıkartma gereği duyduk. Bağırsak çok ileri derecede genişlemişti ve bunun normali 4-5 santim kadar olacak. 20-25 santime kadar yani bir araba tekeri kadar genişlemiş bir bağırsak boyutu vardı. Kalan kısımları birleştirdik ve hastayı ameliyattan sonra yoğun bakıma dahi almayarak serviste takip ettik. Hastanın buna da ihtiyacı olmadı. Ameliyatından sonra altıncı gün de yemeğini yeyip suyunu içmeye başlamıştır ve yaklaşık 10 gün sonra da önceki eski şifalı haline kavuşturduk” dedi.

“HİÇBİR YERİME ELİMİ DEĞDİREMEDİM”

Riskli bir ameliyat geçirdikten sonra sağlığına kavuşan Hatice Kurt isimli kadın ise açıklamasında şunları söyledi.

“Benim bağırsak şikayetim vardı. Ben buraya şiddetli karın ağrıları nedeniyle geldi. Dört gün boyunca ağrı çektim. Sonra iyice şiştim hiçbir şey yapamadım. Hiçbir yerime elimi değdiremedim. Sağ olsun buraya gelince ameliyat etti ve kendime geldim. Şimdi hiçbir ağrım sızım yok. Sadece dikiş yerlerim acıyor onun dışında çok iyiyim sağlıklıyım. Doktorların hepsinden Allah razı olsun.”

Öte yandan, Kurt'un yapılan son kontrollerinde de sindirim sisteminin normale döndüğü kaydedildi.

Operasyonla ilgili görüşlerini aldığımız ve sohbet ettiğimiz şehrimizin duayyen avukatı Zafer Yülüklü; Oğlu ile duyduğu haklı gururu dile getirirken, şehrimizden pek çok hastanın Afyon'a gittiklerinde oğlumu bulduğunu ve kendisinin yardımcı olmaya çalıştığını duyuyor seviniyordum. Zaten çok başarılı bir tahsil hayatı geçiren oğlumun bu genç yaşında cerrahlık hususunda da başarılı operasyonlar ortaya koymuş olması hem şahsım için hem de Uşak'lı hemşehrilerimiz için gurur vesilesi oldu dedi. Biz de Uşak Haber Merkezi ekibi olarak tüm ulusal basının yakından ilgilenip haberleştirdiği bu başarılı operasyona farklı bir format katarak siz takipçilerimize sunma kararı aldık. Bu riskli ameliyatı başarıyla atlatan Murat Yülüklü'ye başarılarının devamını dilerken hastaya da acil şifalar diliyoruz.
Yorumlar

... 7 Yıl Önce

ayşenin 100 yıllık kepek sorunu çözüldü, lakin belediyenin mimari proje sorunu çözülmedi..kendi mimarları da geldi ama çıkmıyor projeler çıkmıyor.. projelerin mimarın önüne gelmesi 15 gün sürermi Allahaşkına..hadi mimarın önüne geldi kaç gün sürer bu kontrol ya...önceden bir mimar varken daha hızlıydı bu işler amaşimdi loy loy lommmm..

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?