Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

CHP'nin kuruluşu, Uşak'ta kutlandı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruluşunun 94. yılı, CHP Uşak İl Örgütü tarafından düzenlenen törenle kutlandı.



Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923'te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi bugün 94. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Genel Merkez düzeyinde ve partinin tüm il ve ilçe örgütlerinde çeşitli etkinliklerle kutlanan 9 Eylül, Uşak'ta da törenle kutlandı.

CHP Uşak İl Başkanı, Merkez İlçe Başkanı Sevinç Yazgan, il-ilçe yönetimleri ve partililerin katılımıyla gerçekleşen tören, Kent Meydanı'nda düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılırken; İl Başkanı Ali Karaoba da bir konuşma yaptı. Karaoba konuşmasında:

"Cumhuriyet Halk Partisi “Cumhuriyetçilik”, “Halkçılık”, “Milliyetçilik”, “Laiklik”, “Devletçilik” ve “Devrimcilik” ilkelerini benimsemiş ve bu ilkeler üzerine kurulmuş bir partidir.

Atatürk’ün önderliğinde kurulan  Cumhuriyet Halk Partisi, Ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve Ulusal Birliği sağlayan partidir.

Bugün ise maalesef Türkiye Cumhuriyetimizin ,Temel değerlerinin tahrip edildiği, demokrasinin, hukukun temel ilkelerinin yerle bir edildiği, kanun hükmünde kararnamelerle temel hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığı, adaletin yok edildiği, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Atatürk’ün ders kitaplarından sıfırlanmaya çalışıldığı bir dönemden geçmekteyiz. Meşruiyeti olmayan bir anayasa değişikliğiyle tek adam düzeni geçerli kılınmak istenmektedir. Buradan çıkış yolu Cumhuriyet değerleri ve ilkeleridir.
Milletimizle el ele vererek, bu gidişi durduracağız. Adalet ve demokrasi mücadelesini başarıya ulaştıracağız.  

‘Benim iki büyük eserim var, biri Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’  diyen kurucumuz ve İlk Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını, partimize emek verenleri saygı ve şükranla anıyorum.

Gözünüz arkada kalmasın, eserlerinizi savunacağız ve yaşatacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 94’üncü yaşı kutlu olsun" dedi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila
Yaşam
Bursa’nın En Donanımlı Frenci Kadrosu
Yaşam
Yeni Sistem Cihazlar ile Kaporta Sorunlarına Son
Yaşam
Maltepe Oto Servis Ayrıcalıkları ile Tanışın