Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak'ta internet bankacılığı dolandırıcıları 6 kişiye operasyon!

Uşak'ta bir vatandaşın hesabından internet üzerinden 12 bin lirayı kendi hesaplarına aktaran ve paraları ATM'den çeken şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.

Uşak Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler internet bankacılığı aracılığıyla dolandırıcılık yapan şahısları yakaladı.

Uşak'ta 38 yaşındaki S.G'nin Ziraat Bankası'nda bulunan hesabından internet bankacılığı üzerinden 11.600 TL çekildiğini ve bu durumu banka tarafından gönderilen bilgi mesajıyla farkettiği şikayetini değerlendiren Uşak İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, konuyla ilgili olarak banka genel müdürlüğüyle irtibata geçti.

S.G'nin hesabından çekilen paranın 2.900'er TL olarak İ.K.(21), K.J.(32), R.G.(20) ve F.A.(19) isimli 4 farklı kişinin hesabına aktarıldığı bilgisine bankadan ulaşan polis ekipleri, paranın ATM'den A.K.(23) ve F.Z.(24) isimli şahıslar tarafından çekildiği ATM kamerasından tespit etti.

Tespit edilen 6 kişiden 4'ü yakalanarak gözaltına alınırken, iki kişinin aranmasına devam edildiği bilgisine ulaşıldı.

Gözaltına alınan şahıslardan R.G ve F.A ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, İ.K adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. A.K isimli şahıs da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Yorumlar

uşaklı64 t.c. 7 Yıl Önce

Allah belalarını versin. şu mübarek cuma gününde rabbim en sevdiklerinden çıkarsın inşAllah.

dikilitaşlı emin 7 Yıl Önce

büyük geçmiş olsun. internet bankacılığı dolandırıcılığı bu kadar kolay olmamalı. ya kartını kopyaladılar, kartı kopyaladılar diyelim sms'e nasıl ulaştılar. sim kartını da mı kopyaladılar? diğer olasılık masaüstü pc'den fake hesaba yönlendirdiler. peki o linki nereden buldu bu vatandaş? 3. seçenek mobil uygulama. peki bu uygulamayı nereden nasıl indirdi veya buldu bu vatandaş? bu 3 seçenekte de dolandırılan vatandaşın ve dolandıranların da uşak'ta olması entresan geldi bana. aman dikkat internetten bir işlem yaparken 40 kez kontrol edin girdiğiniz siteyi ve indirdiğiniz uygulamayı. alış veriş sonrası ödeme esnasında post işlemini takip edin. bu işlerin şakası yok, bir anlık dalgınlık başınızı çok ağrıtır. son olarak, kart ve banka işlemlerinde kimseye güvenmeyin.

Y.Evirgen 7 Yıl Önce

kasım 2017'de g.bankası hesabımdan iki ayrı işlem ile yine uşak'daki̇ bi̇r atm den para çeki̇ldi̇gi̇ni̇ bankam araciliği i̇le tesbi̇t edi̇lmi̇şti̇r.konu marmari̇s c.savciliğina şi̇kayet olarak i̇leti̇lmi̇s , ancak henüz sonuç ali̇namami̇sti̇r.. umarim bu geli̇sme beni̇m mağduri̇yeti̇mi̇n gi̇deri̇lmesi̇ i̇ci̇n de faydali̇ olur...

C.Tosun 7 Yıl Önce

çaldıkları para haram zehir zıkkım olsunoonlara hayir etmicektir.yakalananlar cezasını bulur inşAllah.toplum olarak böyle konulara duyarlı olmak lazım.selamlar

dikilitaşlı emin 7 Yıl Önce

zararı banka üstlenmedi mi? yani zarar sizin cebinizden mi çıktı? sizin cebinizden çıktıysa çok üzülürüm. hayatımda hiç barışık olmadığım (sevemediğim) gruplardan biri bankalar, diğeri icra avukatlarıdır. 1913'te abd de merkez bankası kuruldu (fed) ama amerika merkez bankasını adını aldıkları halde amerikaya bağlı olmayan özel banka statüsündeler. hiç bir şekilde denetlenemiyor ve amerikan dolarını basma yetkileri vardır ellerinde, ayrıca kimlerin bu bankaya ortak olduğunu araştırırsanız internetten bulabilirsiniz. tarihe bakarsanız ne zaman sistem değişikliklerine gitseler abd'de ve dünyada kargaşa ve savaş çıkar. 1914-1. dünya savaşı, 1948-2. dünya savaşı, 1970- vietnem savaşı, 1990-körfez savaşı, 2008- morgage krizi. politikaları karşılıksız paralar basarak doların değerini düşük tutmak ve enflasyonu yükseltmek üzerinedir. tüm dünya fed'in alacağı kararları pür dikkat takip eder, aldıkları kararlar ve uygulamalar tüm dünyayı etkiler. sevemedim, ne bileyim işte eyle. üzüldüm adınıza.

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?