Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Vala Gedik Lisesi'nden iki öğrenci bu kez ülke çapında başarı elde etti

Daha önce İzmir bölge birincisi olma başarısını elde eden iki öğrenci bu kez de aynı dalda Türkiye çapındaki yarışmada dereceye girdi. 50. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Vala Gedik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Cihan Sevinç ve Ezgi Kartal psikoloji alanında Türkiye İkincisi oldular. Çağın vebası olarakta adlandırılan ve yeni nesilin en önemli hastalıkları arasında sayılan Sosyotelizm ile ilgili bir araştırma yapan iki Uşak'lı öğrenci yaptıkları çalışmanın semeresini alarak Uşak'lıların gururu olmayı başardılar.

Sosyotelizm yada nomofobi bilimsel adını ne koyarsanız koyun internet ve telefon bağımlılığı başta gençlerimiz ve çocuklarımız olmak üzere günümüz toplumunun çok önemli problemlerinden birisi. İnsanımızın yalnızlıktan yakındığı günümüz dünyasında yalnızlığını bir parça da olsa sosyal medya ortamında gidermeye çalışan gençlerimiz aslında yalnızlıklarını adeta pekiştiriyorlar ve daha da fazla yalnızlaşma yönüne kendilerini itiyorlar farkında olmadan. Tabi ki bu sonuç gençlerimizde bir çok olumsuz etkiye ve hatta çoğu kez psiokoljik problemlere yol açıyor. İlerleyen safhalarda ise bilgisayar yada telefona resmen bağımlı hale geliyorlar ki işte asıl problem de bundan sonra başlıyor. Uşak Vala Gedik Lisesi öğrencisi Cihan Sevinç ve Ezgi Kartal bu çok önemli konuyu kendilerine araştırma konusu seçerek hem çevrelerinde hemen herkeste belki de kendilerinde bile var olan bu bağımlılık ile yüzleşmişler hem de hangi gerekçelerin bu işi bağımlılık noktasına taşıdığından tutun da bağımlılıktan nasıl kurtulabileceğine varıncaya değin çok teferruatlı ve derinlemesine bir araştırma imkanı bulmuşlar.  Yaptıkları çalışmayı Uşak Haber Merkezi ekibine de bir sunum şeklinde aktaran bu iki gencimizin başarısını sizlerle paylaşmak bizleri hem gururlandırdı hem de çok mutlu etti. Gençlerimizin aman sendecilik hastalığına hızla sürüklendiği böyle bir çağda toplum adına kaygıları olan gençlerin de var olduğunu görmekte ayrıca umut verici. İnternet ve telefon bağımlılığının günlük hayatımızda oluşturduğu tuhaflıkları bir kafeteryada yada evdeki samimi ortamı gözlemlediğinizde hemen farkedeceksiniz. Mesela gençlerin yoğunlukla takıldığı bir kafeteryaya girdiğinizde gençlerin birbiri ile sohbet etmek yerine hepsinin de telefonlarına gömüldüğü hemen gözünüze çarpacaktır. Sosyal medyanın elbette ki faydaları da var gençlerimize ki bizlerde size daha çok sosyal medya üzerinden ulaşmaktayız fakat bu işi abartınca ciddi sosyal yada psikolojik problemlere yol açtığını da hatırlatmak gerekir.  50. Tübitak Lise öğrencileri arası araştırma projeleri yarışmasında daha önce bölge bazında birinciliği hak eden iki öğrenci bu kez de Türkiye İkincisi olmayı hak ederek hem okullarına hem de şehrimize gurur vesilesi olan bu iki öğrenciyi Uşak Haber Merkezi olarak tebrik ediyor başarılarına devam diliyoruz. Umuyor ve diliyoruz ki gençlerimiz internet ve telefon kullanımını dozunda tutmayı ve bağımlılık noktasına getirmemeyi öğrenir. varsa da bağımlılık noktasında olan insanlarımız bu hastalıklarından kurtulur...
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?