Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak Arabuluculuk Merkezi faaliyetlerine başlıyor!

Geçtiğimiz aylarda ülke gündeminde yer alarak Türkiye'de hukuk alanında yeni bir oluşum olarak karşımıza çıkan arabuluculuk hizmetleri konusunda artık Uşaklı vatandaşların da başvurabileceği yeni bir merkez var. Uşak Arabuluculuk Merkezi ticari, işçi-işveren, aile uyuşmazlıkları gibi bir çok alanda hizmet veren kuruluş faaliyetlerine başlıyor.

Aralarında davaya konu olmuş veya olabilecek bir uyuşmazlık olan kişilerin meseleyi bir arabulucu eşliğinde karşılıklı olarak müzakere ederek çözüme kavuşturdukları bir süreç olarak tanımlanan Arabulucuk konusunda Uşak'ta da yeni bir merkez kuruldu.

Uşak Barosu avukatlarından ve Uşak Arabulucular Derneği kurucusu ve ilk Başkanı da olan Av.Özkan Saruhan ile Vergi Dairesi Müdürlüğünden emekli olan eşi Serap Saruhan tarafından hukuki, ticari,ailevi ya da bankalarla ilgili olarak ortaya çıkan uyuşmazlıklarda arabuluculuk sisteminin işlemesi amacıyla Uşak Arabuluculuk Merkezi faaliyete geçiyor.

Hem adliyeye yakınlığı ile de kurum ve merkez arası işleyişin hızlanması adına işleyişini sürdüren Uşak Arabuculuk Merkezi, yapısal anlamda da örnek teşkil edecek özelliklere sahip. Uşak Arabuluculuk Merkezi, 1 adet 20 kişilik, 1 adet 12 kişilik, 2 adet 8 kişilik, 2 adet 6 kişilik olmak üzere toplam 6 adet toplantı odalarına sahip. Tüm odalarında bilgisayarı ve yazıcısı, internet bağlantısı olan, 2 odasında internete bağlı geniş ekran televizyon bulunan, her odasında çay, kahve seti bulunan bir merkez.

Uşak Arabuluculuk Merkezi’nin hukuk ve arabuluculuk alanında çok deneyimli Arabuluculardan oluşan Çözüm Ortağı Arabulucuları var. Uşak Arabuluculuk Merkezi arabulucuları hem Uşak hem de Türkiye’nin diğer illerinden gelecek arabuluculuk taleplerine cevap verecekler.

NE KADAR ÜCRET ÖDENECEK?

Uşak Arabulucular Merkezi, toplantı odaları ile hem Uşak’taki arabuluculara hem de Uşak İline arabuluculuk faaliyeti için gelebilecek arabuluculara hizmet verecek. Ayrıca, Uşak Arabuluculuk Merkezinin toplantı odaları talep olursa İş Dünyasının kurumsal ve ticari toplantıları için de hizmet verecek.

Yine, Arabuluculuk görüşmeleri için bir avukatlık bürosuna gitmek istemeyen veya aynı gün birden fazla arabulucuda toplantısı olan taraflar ile taraf avukatları, Arabulucudan toplantılarının Uşak Arabuluculuk Merkezinde yapılmasını talep edebilecekleri gibi, kendi ofisi Arabuluculuk görüşmesine uygun olmayan, yeterli sekreterya ve personeli bulunmayan Arabulucular da Uşak Arabuluculuk Merkezini kullanabilecekler.

Uşak Arabuluculuk Merkezi kurucusu ve ortağı Av. Özkan Saruhan önümüzdeki günlerde de UTSO'da arabulculuk hizmetlerine ilşkin bilgilendirmede buluduğu bir panelde İş Dünyası temsilcileri ile, Meslek Odalarıyla, İşçi ve İşveren Sendikalarıyla bir araya gelecek. Av. Özkan Saruhan böyle bir işletmeyi Uşak’a kazandırmaktan çok mutlu olduğunu, Uşak Arabuluculuk Merkezi ile Uşak’ın diğer illere göre olan bir eksikliğinin de giderilmiş olduğunu söyleyerek, Uşak halkına uyuşmazlık yaşadığı tüm konularda arabuluculuk vazifesi görmekten de memnuniyet ve mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?