Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Hakan Savaş'a yapılan saldırının ardından İyi Parti hareketli

Bildiğiniz üzere önceki dönem Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan zamanında yapıldığı iddia edilen yolsuzluklara ilişkin bulunduğu üstüste suç duyuruları ve ardından yaptığı basın açıklamaları ile adından sıkça söz ettiren İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş geçiğimiz günlerde aracında silahlı saldırıya uğramış ve yara almadan kurtulmuştu. Faili henüz belirlenemese de Uşak kamuoyunun neredeyse tamamının saldırının arkasından yolsuzlukların ortaya çıkmasından rahatsız olan çıkar çevrelerinin çıkmasını beklediği menfur saldırı sonrası İyi Parti hayli hareketli günler geçirmekte. Gerek İyi Parti Genel Merkezinden ve gerekse çevre il ve ilçelerden ziyaretçilerin gelip destek mesajları verdiği bir ortamda bugün de Türkiye Büyük Millet Meclisinden iki misafir ağırladı İyi Partililer. İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ve İyi Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz'ın katılımı ile bugün sabah saatlerinde İyi Parti İl Binasında bir basın açıklaması yapıldı. Açıklama da İki Milletvekilinin yanısıra İyi Parti İl Başkanı ve merkez ilçe başkanı da kısa birer konuşma yaptı ve gazetecilerin soruları da yanıtlandı.

Basın açıklamasının giriş konuşmasını yapan İyi Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz yaptığı konuşmaya Misafilere hoşgeldin diyerek başladı. İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş'ın uğradığı silahlı saldırıya ilişkin düşüncelerini paylaşan İl Başkanı Toköz; Bu menfur saldırının son zamanlarda İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş'ın üstüte yaptığı yolsuzluk açıklamaları neticesinde canı acıyan bazı şer odaklarınca yapılmış olduğuna ve susturmak amacı güttüğünü düşündüğünü söyledi. Bir önceki dönem Belediye yönetiminin yaptıkları yolsuzluklar ve savurganlık sebebiyle kendilerinden sonra belediyenin mali olarak yönetilemez hale getirildiğini belirten Toköz; olay yaşandığı akşam kendisinin olay yerine ilk intikal eden kişilerden birisi olduğunu ve Savaş'ın arabasını görünce çok üzüldüğünü belirterek, çok açıktır ki Hakan Savaş kardeşimizin canına kast edilmiştir ve amaç biz İyi Partilileri sindirmek yıldırmak yoluyla susturmaktır ancak bu türden baskılar bizi asla yıldıramayacak dedi. İl Başkanı ayrıca yaptıkları sıkı muhalefetin bazı şer odaklarını rahatsız ettiğinin farkında olduklarını ancak aynı şekilde devam edeceklerini de belirterek destek olan herkese teşekkür etti ve herkesi İyi partiye üye olmaya davet ederken sözlerini Ne Mutlu Türk'üm Diyene şeklinde noktaladı.

İyi Parti İl Başkanının ardından söz alan İyi Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ise verdiği beyanatta Merkez İlçe Başkanımız Hakan Savaş'ın yaşadığı bu üzücü hadise için Uşak'a gelmiş bulunmaktayız ve konunun takipçisi olduğumuzu belirtmek üzere bu basın açıklamasını düzenledik. Elbette ki olayın failleri henüz belli değil ve kolluk kuvvetlerimizin olayı aydınlatmakla ilgili çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Biz başta Sayın Valimiz ve Emniyet Müdürümüz olmak üzere yetkililerimizin konuya gerekli hassasiyeti göstereceğine inanmakla birlikte takipçisi olmak için buradayız ve gözümüz kulağımız da burada olacak. Olay henüz tam olarak aydınlanmamışken olay hakkında çok konuşmak istemediğini hissettiren Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş'ın hayatın olağan akışı içinde işini takip ederken yaşadığı bu olayın siyasi tarafının olduğunu malesef düşünüyoruz. Çünkü malum, Başkanımız; son zamanlarda önceki dönemde yaşanan yolsuzluklara ilişkin üstüste açıklamalar da bulundu ve bu açıklamalar da doğal olarak birilerini rahatsız etti biz de ister istemez bu açıklamalar sebebiyle mi bu menfur saldırı gerçekeşti diye ister istemez düşünüyoruz. Ancak Kolluk güçlerimizin konuyu aydınlatacağına inanıyor inanmak istiyoruz ve aydınlatılmasını da bekliyoruz. Olayın aydınlanmasının ardından asıl söyleyeceklerimizi söyleyeceğimizi belirterek sözlerimi noktalıyor arkadaşımıza tekrar geçmiş olsun diyorum dedi.

Daha sonra Ankara'dan gelen misafirler arasında bulunan İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk söz aldı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in başta Merkez İlçe ve İl başkanı ve teşkilatlar olmak üzere bütün Uşak halkına geçmiş olsun dileklerini ve selamlarını iletmek için geldiğini öncelikle belirten Milletvekili Yasin Öztürk; Öncelikle bütün teşkilat mensuplarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Öztürk konuşmasına şöyle devam etti; Biraz önce arkadaşlarımızın bahsettiği gibi Merkez İlçe Başkanımız Hakan Savaş bir süredir önceki dönem belediye başkanının zamanına ait yolsuzluklarla ilgili hem suç duyurularında bulunuyor ve bu suç duyurularının ardından basın açıklamaları ile kamuoyunu da bilgilendiriyordu. Biz bu yaşanan olayda en büyük sınıtının bu olduğunu düşünmemizden dolayı buradayız. Biz de Hakan beyin bu çalışmalarını meclis gündemine taşıyacağız ve soru önergeleriyle beraber tüyü bitmedik yetimin hakkını yiyenlerden hesap sorulmasını sağlamak üzere üzerimize düşeni yapacağız şeklinde değerlendirmeler de bulunan Milletvekili Öztürk teşekkür ederek sözlerini noktaladı. Daha sonra söz alan İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş ise yaptığı konuşma da, kendisine destek mesajları atan desteklerini ve üzüntülerini belirtmek üzere arayan ziyarete gelen vs. herkese ayrı ayrı teşekkür ederek, yolsuzluklarla ilgili basın açıklamalarına devam edeceklerini ve başına gelen üzücü olayın aydınlatılmasını beklediğini söyledi.

Toplantı sorulan sorulara cevap verilmesiyle sona erdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?