Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Dolar Kuru Tahminleri ve Dolar Yorumları

Dolar, ABD’nin para birimi ve tüm dünya ticaretinde önemi büyük. Aynı zamanda Türkiye’de de önemli. Çünkü ithalat ve ihracatta dolar ve euro gibi para birimleri kullanılır. Dolayısıyla dolardaki fiyat hareketlilikleri yakından takip edilmelidir. Peki dolar fiyatları hangi faktörlere göre değişir?

Dolar kuru tahminleri ve dolar yorumları herkes tarafından merak edilmektedir. Tasarruflarını dolara yatırım yaparak değerlendirmek isteyen ya da elinde dolar bulunan yatırımcılar, dolar tahminlerine göre paralarını değerlendirmektedirler.

Dolar, ABD’nin para birimi ve tüm dünya ticaretinde önemi büyük. Aynı zamanda Türkiye’de de önemli. Çünkü ithalat ve ihracatta dolar ve euro gibi para birimleri kullanılır. Dolayısıyla dolardaki fiyat hareketlilikleri yakından takip edilmelidir. Peki dolar fiyatları hangi faktörlere göre değişir?

Dolar fiyatlarını etkileyen başlıca faktörler vardır. Dolar ne olur sorusu bu faktörlere göre cevaplanabilir. Bunların en önemlisi faizdir. Tüm para birimlerinde olduğu gibi faize göre para birimi şekillenir. Dolarda da faiz politikaları bulunmaktadır. FED, ABD Merkez Bankası’dır ve faiz politikalarını belirler. Yani FED’in aldığı kararlar, dolar fiyatları açısından yakından takip edilmesi gerekiyor.

Tabi ki faiz kararlarının dışında enflasyon rakamları, tarımdışı istihdam gibi veriler de dolar fiyatına etki eden faktörler arasında yer alır. Dolara bakarken doların yanında, doların hangi para birimiyle karşılaştırıldığına da bakılmalı. Çünkü o ülkenin para birimi üzerinde etkili olan faktörler de dolar kurunu etkileyecektir. Mesela Euro dolar paritesinde, Avrupa ve ilgili ülkenin ve para politikalarının da etkisi olduğu için o kurumlara da bakılmalı.

Dolar kuru tahminleri incelenirken tüm politikalar göz önüne alınmalı. Küresel ve bölgesel krizler de dolar kuruna etki edecek. En basit örnek olarak geçtiğimiz yıllarda, ülkemizde yaşanan Rahip Brunson Krizi, dolar kurunun çok fırlamasına neden olmuştu. Ayrıca coronavirüs nedeniyle birçok ülke sınırlarını kapattı bu nedenle ithalat ve ihracat durma noktasına geldi. Bu dönemde altın ve dolar gibi para birimlerinin değeri arttı.

Dolar fiyatları hakkında yorum ve tahmin yapmak istediğinizde, Merkez Bankası’nın beklenti anketine de göz atmalısınız. Her ay, yıl sonu dolar kuru beklentisi güncellenen bu anket, doların gidişatı ile ilgili size önemli veri verecektir.

Dolar fiyatları dendiğinde son zamanlardaki coronavirüs pandemisi akla gelir. Bu pandemideki önlemler ve gelişmeler dolar, euro, altın gibi birimlerin fiyatlarını doğrudan etkileyecektir.

Salgın konrol edilene kadar dolar gibi birimlerde yükseliş ve düşüşler olabilir. ABD’deki vakalar da burada çok etkili olacaktır. Dolar yorumları takip edilerek kısa ve uzun vadede ne gibi gelişmeler olabileceği üzerinde fikir yürütebilirsiniz. Böylece yatırımlarınızı şekillendirebilirsiniz.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila