Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

TOEFL Essentials ile Geleceğini Şekillendir!

TOEFL Essentials hakkında öne çıkan birçok soru bulunmaktadır. TOEFL Essentials, İngilizce sınav ve İngilizce eğitim kapsamında öne çıkarak yıllardır önemli bir eğitim desteği sunan bir sistemdir.

TOEFL Essentials hakkında en çok merak edilen soru sınavların nasıl olduğuyla alakalıdır. ETS sınavlarının genel tasarım şekli, kişilerin akademik alandaki içerik bilgilerini ölçmeye dayalıdır. Sınava girildiğinde ilerleme durumuna göre sınav soruları önünüze düşmektedir. Yani kişilerin İngilizce becerilerine bağlı olarak ilerleyen bir sınav sistemi oluşturulmuştur.

TOEFL Essentials sınavlarının anlık olarak puanlanması kişiler açısından oldukça avantajlıdır. Bu avantaj ile sınava girme ve sonrasında bekleme stresine maruz kalmadan hızlıca bilgi edinmek mümkün olmaktadır. ETS, kişilerin İngilizce becerileri dahilinde ilerleyen bir sınav sistemi olduğu için bu sınav genel sınavlara göre daha kısa sürelidir. İnternet üzerinden erişilebilmesi de bu sınav sistemini oldukça ulaşılabilir ve avantajlı kılmaktadır.

ETS İçeriğinde Neler Var?

TOEFL Essentials, akademik ve genel bağlamda okuma, yazma, konuşma ve dinleme konularını içeren, yaklaşık 1,5 saat süren çevrimiçi sunulan bir İngilizce sınavıdır. TOEFL bu sınav sistemini daha zorlu geçen TOEFL IBT’ye göre daha ucuz ve daha erişilebilir olması için tasarlamıştır. Ancak üniversiteye giriş için TOEFL alıyorsanız, hedeflediğiniz okulun TOEFL’ın hangi sınavlarını kabul ettiğini kontrol etmeniz gerekmektedir. Çünkü TOEFL Essentials henüz tüm okullar tarafından kabul edilmemektedir.

TOEFL Essentials Geçmişi

ETS, 2021 yılında çok amaçlı bir TOEFL sistemi olarak hayata geçirildi. Kısa süreli, uygun fiyatlı ve çevrimiçi ulaşılabilir olması diğer TOEFL sınavlarına göre ayrıcalık sunuyor. ETS uyarlanabilir bir sınav sistemi olduğu için başlangıçtan itibaren ileri seviyeye kadar birçok İngilizce yeterlilik seviyesindeki adayların erişimini mümkün kılmaktadır.

Puanlama

TOEFL Essentials okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin her birine eşit derecede ağırlık verir ve bunları 1’den 12’ye kadar puanlar. Üniversitelerin bazıları TOEFL bazıları ise TOEFL Essentials’ı kabul eder. Bazıları ise ayrı olarak okuma ve yazma becerileri için ekstra puanlar isteyebilir. Bu nedenle hedeflenen kurum için kabul politikasını önceden kontrol etmek çok önemlidir. TOEFL puanlarının tamamı, sınavdan sonra 2 yıl süre ile geçerli kabul edilir. TOEFL Essentials puan raporu da hem en son sınav oturumunu hem de son iki sene içerisindeki tüm sınav oturumlarının en iyi puanlarını içerir. Siz de TOEFL Essentials ayrıcalıklarından faydalanmak, geleceğinizi sağlam adımlarla şekillendirmek isterseniz TOEFL IBT web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?