Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Mahkeme İFLAS'ı vermedi ve Genel Kurulda çözümün önünü açtı peki şimdi ne olacak?

UMPAŞ Bildiğiniz üzere günlerdir genel kurula hazırlanıyor ve kuruluşundan bu yana belki de en heyecan verici ve en hareketli süreç olarak adlandırabileceğimiz bir genel kurul süreci yaşanmakta ve belki de rekor katılım beklenmekte. yarın saat 10.00'dan itibaren gerçekleşmeye başlaması beklenen Genel Kurul öncesi mevcut yönetimin tek umudu bildiğiniz üzere bir kaç gün önce görülen konkordato mahkemesinden iflas çıkması idi. Ancak Mahkemeye Erkan Çuhadar'ın oluşturduğu yönetimde de yer alan bazı hissedarlar dilekçeler ile müdahale etti ve Mahkeme de Genel Kurul öncesi bir karar vermekten imtina ederek sanıyoruz mahkemeyi erteledi. Mahkemenin Nisan sonu gibi yeniden görüleceği ve yeni seçilen yönetimin mahkeme de taraf olacağı biliniyor. Süreç içerisinde akıl alır gibi olmayan gelişmeler gözlemlendiği gibi aklın yolunda buluşabilmenin her durum ve şartta mümkün olduğunu gösteren gelişmeler de yaşanmakta. Bir taraftan bir seferberlik havasında Erkan Çuhadar hissedarı mevcut durumla ilgili bilgilendirme ve genel kurula katılarak haklarına sahip çıkmalarını sağlama cihetinde çalışmalar sürerken diğer yandan Erkan Çuhadar aleyhinde asılsız dedikodular üretme ve yanı sıra hissedarı umutsuzluğa sevk edip hakkını aramaktan vaz geçirmeye dönük faaliyetleri de sürüyor. Akıl alır gibi olmayan gelişmeleri öncelikle bahsedelim. UMPAŞ ile bu güne dek uzaktan yakından hiç bir ilgisi olmadığı gibi yarım yamalak ve meşruiyeti bile tartışmalı bir sözleşme ile kiracı olan ve hali hazırda türlü şaibe ile anıldığı gibi fabrikayı sadece 5'te 1 kapasite ile çalıştırabilen bir firma Erkan Çuhadar'ı parasının olmadığı ve UMPAŞ Hissedarı olmadığı yönünde eleştiriyor. Kendileri de hissedar olmadıkları gibi hali hazırda seramik fabrikasının kiracısı iken bütün Holdingin yönetimine talip olmaya hazırlanıyorlar. Asıl akıl alır gibi olmayan ise bu dedikodu ve tezvirata kulak asıp sırf Notere yatırılan vekalet ücretlerini Erkan Çuhadar ödemiyor ve fakat AFD ya da Enver Dağdagül yatırıyor diye vekaletini salt vekalet ücretini ödemesi karşılığında Enver Dağdagül veya kiracı firmaya veren hissedarlar var. Evet yanlış duymadınız akıl alır gibi değil ama gerçek kişinin holdingde hissesi var, bu hisseden kaynaklı Genel Kurul da oy kullanma hakkını da sadece ve sadece vekalet ücretini ödemeleri karşılığında Holdingi bu hale getirenlere verebiliyor. Üstelik yekünde çok tutuyor olabilir ama kişi başına 100 Lira gibi rakamlara tekabül ediyor vekalet ücreti. Peki seçilmek için vekalet ücretini cebinden veren ve ekstra harcamalardan kaçınmayan kişiler bu paraları neden harcardır? Sorusuna yanıt bulmak için sanıyoruz çok uzun düşünmeye gerekte yok.

Tek liste gitmesini bekliyorduk ancak kulislerden anlaşıldığına göre Erkan Çuhadar'ın bütün uzlaşı çağrı ve taleplerine rağmen eski yönetim ve eski yönetimin Holdingin ve tabi kendilerinin başına adeta bela ettiği kiracı firma liste çıkarmak için son güne dek çalışmalara devam edecek. Henüz açıktan yönetimini açıklayıp aday olduğunu ilanla beraber destek isteyen olmasa da Erkan Çuhadar dışında iki üç ayrı grubunda hissedarları arayarak destek arayışına girdikleri biliniyor. Elbette ki şaibesi kendisini korkutanlar ve konuya hakim olmadan Borsadan hisse toplayan bazı hissedarlar dışında ciddi destek de bulamadıkları için olsa gerek henüz Erkan Çuhadar dışında bir kişi yada grup liste oluşturup ilan edebilmiş de değil. Genel Kurula bir gün kala yazdığımız bu kulis haberini şehrin tarihine not düşmek bakımından yazdık ve şehir kamuoyunda oluşturduğu olumlu kanaate ve hissedarların çoğunluğunda oluşan heyecana bakılırsa Erkan Çuhadar'ın bu seçimleri açık ara alacağının tahmin edildiğini de rahatlıkla söyleyebiliriz süreci çok yakından takip eden Uşak Haber Merkezi ekibi olarak. Son olarak 6 Şubat Pazar yani yarın saat 10'dan itibaren gerçekleştirilecek olan UMPAŞ Genel Kurulunun şehrimize UMPAŞ Holdinge hayırlı olmasını diliyoruz.

Yorumlar

Gökhan 3 Yıl Önce

Erkan Çuhadar seninleyiz destek gerekirse her zaman yanındayız (istanbul)

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?