Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

İlk altcoin nedir?

İlk Altcoin olan Ethereum ilk olarak Kuzey Amerika Bitcoin Konferansında, Ethereum kurucusu Vitalik Buterin yönünden tanıtımı uygulanan bir sistemdir.

Genel olarak bir alt coin statüsünde görülse de Ethereum aslında blockchain teknolojisinin gelişmesini ve daha çok alanda kullanılmasını hedefleyen bir yenilikçi bir sistemdir.

Ethereum için kısaca, güç kaynağı olarak Ether (ETH) kripto para birimini alan bir Kripto İşletim Sistemi diyebiliriz. Amaç Bitcoin'inde tabi olduğu blockchain sistemi üstünde kullanıcıların bu sistem üzerinden yeni yazılımları oluşturmasını karşılamaktadır. Ethereum'un kullananlara sağladığı bu istiklal yardımıyla pekçok alt coin çıkarılmasına imkan sağlar.


 

Ethereum sistemi ile hedeflenen, şahsi bilgiler gibi bulguların üçüncü kişiler yönünden depolanmasını ve değişik hedefler için kullanılmasını engellenmesidir. Bugün nerdeyse internetten yaptığımız tüm işlemler (alışveriş, banka işlemleri, sosyal medya kullanımımız, internet geçmişimiz vb.) bilgiler durumunda data banklarda kayıt altına alınmaktadır. Bu bulguların hangi hedefler tarafında kullanılacağı hususu şayet tam bir bilinmezliktir.

Ethereum sistemi ile bu işlemler tamamıyla düzensiz ve anonim bir şekilde pekçok değişik aygıt üstünde saklanmaktadır. Böylece bu verilere ulaşım olanaksız bir duruma gelir ve tüm bir interneti merkezsiz bir platforma çevirir.

Bu merkezsiz sisteme dahil olacak yazılımların üretilebilmesi için Ehereum, Ether kripto para birimini bir yönüyle bir yakacak olarak kullanılmasını hedefler.

Bitcoin'e Rakip Olabilir mi?

Ethereum, şimdilik Bitcoin'den sonra en çok prosedüre göre ikinci büyük kripto para birimi olarak işlem görmekte. Değerinin kısa bir süre içinde yükselmesi ve Bitcoin blockchaininden daha yenilikçi oluşu Ethereum'un Bitcoin için bir rakip olabileceği sorusunu akıllara getirmiştir. Lakin, Ethereum'un kurcusu olan Vitalik Buterin bu hususta şu şekilde söylemektedir:

“Eğer kripto paralar ile dünyada bulunan kıymetli kaynakları karşılaştırıyorsak ve Bitcoin'i ALTIN, Litecoin'i GüMüŞ olarak kabul ediyorsak, Ethereum PETROL'dür. zira Ethereum'un altında yatan teknoloji dünyanın internet sistemindeki enerji kaynağı olacaktır.. Bu sebeple biz Ether'i ‘kripto yakıtı olarak adlandırıyoruz. Ethereum platformunun gereksinim duyduğu enerji Ether (ETH) ile sağlanacak.”

Buterin'in açıklamasından dahi anlayabileceğiniz gibi Ethereum'un Bitcoin ile rakip olmak gibi bir amaçları bulunmamaktadır. Ethereum kurucu ekibinin tamamını Bitcoin'in ilk çıktığı dönemlerden itibaren blockchain ve Bitcoin geliştiricileri arasında olduklarını dahi görmekteyiz.

Ethereum ve Bitcoin Arasındaki Farklar Nelerdir?

• Bitcoin sistemi ile yapabileceğeniz işlemler belli iken, Ethereum sistemi ile çok değişik yazılımlar ile yeni sistemler ve yeni alt coinler üretebilirsiniz.• Ethereum sistemi, Bitcoin blockchain sistemine göre daha yenilikçi bir sistemdir.• Bitcoin madenciliğinde prosedürcü gücünüze göre kazanç sağlarken, Ethereum madenciliğinde yapımcılar arasında balans gözetilmektedir.• Bitcoin sisteminde bir blokun oluşması 10 dakika sürmektedir. Ethereum düzenin de bir blokun oluşma zamanı 15 saniye olmasından onaylama zamanı çok daha kısadır.

Ethereum Madencilği Nasıl Yapılır?

Madencilik tıpkı Bitcoin mantığı ile bu düzenin devamlılık ve güvenliği için mühim bir etkendir. Ethereum madenciliğinin cümle alem yönünden uygulanabilmesi için sistem ihtiyacı Bitcoin madenciliğindeki gibi hususi üretim cihazlar ile değil ekran kartı (GPU) ile uygulanmaktadır. Madenci adedinin yükselmesi, Ethereum madenciliğinde de gitgide kazancın azalmasına niçin olmaktadır.

Ethereum Nasıl üretilir?

Ethereum üretimi Bitcoin üretimiyle tıpkı usul gibi görünsede birtakım ufak farklılıklardan ötürü Ethereum üretimi birtakım faydalar karşılamaktadır.

Ethereum üretimi için ilk olarak bir Ethereum cüzdanı oluşturmanız gereklidir. Gerekli uygulamaları yüklendiğinde üretime başlayabilirsiniz. Bireysel olarak üretebileceğiniz gibi bir havuza dahil olarakta üretim yapabilmeniz mümkündür. Havuza girmek üretiminizi arttıracaktır.

Ethereum üretimi için yüksek işlemcili cihazlara gereksiniminiz yoktur. üretim ekran kartı (GPU) üzerinden uygulanmaktadır.

Ethereum ve Alt Coinlerin İlişkisi

Ethereum sistemi pekçok yeni yazılımın yaratılmasına uygun bir ortam olması sebebiyle, sonradan meydana çıkan pekçok yeni coinin prosedür gördüğü sistemdir. Yeni bir coini pazara sürmek için ICO adı verilen İlk Para Teklif'lerinin, şimdilik pazara sürülmeden evvela kitlesel olarak fon topladıkları sistemde, fonlar Ethereum düzeneğinin para kıymeti olan Ether ile uygulanmaktadır. Böylece Ethereum sistemi dolaşıma yeni kripto para birimlerinin girmesini gerçekleştiren bir sistem görevi görerek çalışmaktadır.

Birçok şahıs yönünden emniyetsiz görülen ICO'larda pekçok kere hilekarlık vakaları yaşanmıştır.

Ethrereum Nasıl Satın Alınır?

Türkiye'de, Türk Lirası ile Ethereum satın alabilmek zannedildiğinin tersine çok basit ve süratli bir prosedürdür. Herhangi teknik bir bilgiye gereksinim duyulmadan Ethereum satın temin edebilirsiniz. Aşağıda bulunan Ethereum satın kırmızı sayfamızdan üç adımda basit bir şekilde Ethereum satın temin edebilirsiniz.

Kaynak: https://altcoinhaber.com/


Yorumlar

Daha Fazla Haber
Teknoloji
Habersoft Haber Yazılımı Nedir ? Avantajları Nelerdir ve Nasıl Temin edilir ?
Teknoloji
Güçlü Müşteri Bağlantıları Kurun: HMS Otel Programı ile Misafir Deneyimini Artırın
Yaşam
Kahvaltı Sabahları için Mutfak Malzemeleri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Güncel
Mansur Yavaş ismine yapılan bu zulümler ve haksızlıklar, Türk milli iradesine de saygısızlıktır.
Güncel
Anne Adaylarına Müjde: Normal Doğum Ücretsiz Olacak
Teknoloji
"Otelinizde Konforu Artırın: Güçlü Otel WiFi Çözümleri"
Yaşam
Boşanma Davası ve Süreçleri: İstanbul’daki Avukatların Rolü ve Önemi
Yaşam
Oyuncaklar da Kitaplar Kadar Gelişim Odaklı Olabiliyor
Güncel
CHP, Keçiören'de kazanmasına vesile olan söylemleri yasaklı hale getirdi. Kuvayi Milliye demek kuruluş ayarları demek suç mu CHP'de
Güncel
Susuz Köyü Kavşağında Tırın Sıkıştırdığı Araçta Ölümden Döndüler…