Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Çamaşır Makinesi Alt Kapağı Nasıl Açılır? Çamaşır Makinesi Tahliye Filtresi Nasıl Temizlenir?

Her ne kadar temel fonksiyonu temizlik olmasından dolayı her çalıştırmada içerisinin tamamen temizlendiği düşünülür. Ancak çamaşır makinelerinde yıkanan çamaşırlardan gelen kirler ve yanı sıra yabancı cisimler zaman içerisinde makineniz içerisinde ciddi bir birikime neden olur. Bununla birlikte çamaşırlarınızdan düşen düğme, toka gibi çeşitli yabancı cisimler çamaşır makinenizde tıkanmalara neden olur. Bu yüzden Ataşehir Arçelik Servisi olarak periyodik olarak çamaşır makinenizin özellikle su tahliye kanallarını kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz. Bunun içinde makinenizin su tahliye filtresini kontrol etmeniz uygun olacaktır.

Çamaşır Makinesi Alt Kapağı Ne İşe Yarar?

Her çamaşır makinesi modelinin ön yüzünde bir kapak bulunur. Tasarımsal değişikliklere sahip olsa da temel olarak bu kapak bulunur ve kullanıcının rahatlıkla su tahliye filtresine erişebilmesine yardımcı olur. Ancak tasarım özellikleri gereğince pek çok kullanıcı çamaşır makinesi su tahliye filtresinin bulunduğu kapağı açamayabiliyor. Sultanbeyli Arçelik Servisi uzmanlarımız, bu kapağı pratik bir şekilde açabileceğiniz yöntemleri sizlere aktarmaktadır.

Çamaşır Makinesi Alt Kapağı Nasıl Açılır?

Çamaşır makinelerinde bulunan ve su tahliye filtresine erişim sağlayan bir alt kapak bulunur. Su tahliye filtresi kapağı olarak da isimlendirilebilecek bu kapak her modelde ön cephenin alt kısmında yer alır. Kapağın üzerinde tasarımına göre bazı modellerde tırnaklı, bazı modellerde ise çevirmeli olarak yerleştirilmiştir. Bu doğrultuda makinenizin modeline göre tırnaklardan veya çevirme noktalarından ön koruma kapağını açabilirsiniz. Daha sonra makinenin su tahliye filtresi kapağına erişebilirsiniz.

Su tahliye filtresi kapağını açabilmek için kapağı saat yönünün tersine olacak şekilde çevirmeniz yeterlidir. Bu şekilde kapak filtreyle birlikte çıkacaktır. Daha sonra filtrenin üzerinde ve çıkarttığınız kısımda tıkanmaya neden olabilecek birikinti, kalıntı veya sert yabancı cisim olup, olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bu kontrol işleminde parmağınızı su tahliye filtresi alanına sokarak, içeride herhangi bir şey olup, olmadığını da görebilirsiniz. Eğer yabancı bir cisim var ise çıkartabilirsiniz. Ayrıca su tahliye filtresini tazyikli suyun altında iyice yıkayabilirsiniz. Böylelikle temizliğini en iyi şekilde sağlayabilir ve olası tıkanmaların ve buna bağlı su tahliye sorunlarının önüne geçebilirsiniz. Bu işlemleri su tahliye problemleri nedeniyle yapıyor ve çözüm sağlayamıyorsanız, mutlaka profesyonel Pendik Arçelik Servisi merkezimizden destek almalısınız.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?