Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Yağ enjeksiyonu işlemi, daha dolgun dudaklar, yanaklar ve göğüsler oluşturmak için popüler bir işlemdir. Vücudunuzun başka bir bölgesinden alınan yağlar önce işlenmektedir. Daha sonra bu yağlar; hacim ihtiyacı olan bölgeye enjekte edilmektedir. Bu işlemin kesinlikle alanında uzmanlar tarafından uygulanması şarttır.

Yağ enjeksiyonu işlemi genellikle bir plastik cerrah veya dermatolog tarafından klinik ortamında gerçekleştirilmektedir. Bu uygulamada iyileşme süresi kısadır. Hatta çoğu hasta birkaç gün içinde günlük hayatına dönmektedir. Bundan dolayıdır ki son zamanlarda yağ enjeksiyonu işleminin gün geçtikçe popüler hale gelmesi de mümkün olmaktadır.

Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Özel teknik ve yöntemlerle vücudun herhangi bir yerinden yağ dokusunun alınarak; vücudun ihtiyaç duyulan bölgelerine enjekte edilmesine yağ enjeksiyonu denir. Bu yöntemde herhangi bir alerjik reaksiyon ortaya çıkmaz. Zira bu teknikte uygulanan yağ dokusu kişinin kendisine ait yağ dokusudur.

Yağ enjeksiyonu, bir kişinin vücudunun görünümünü iyileştirmeyi amaçlayan kozmetik bir işlemdir. Bu işlem ücuttaki hacim kaybını veya asimetriyi düzeltmek için kullanılabilir. Yağ enjeksiyonu meme boyutunu ve popo boyutunu artırmak için de kullanılmaktadır.

Yağ Enjeksiyonu Ne Kadar Kalıcıdır?

Yağ enjeksiyonları implantlar gibi yapısal destek sağlamadıkları için kalıcı değildir. Yağ enjeksiyonları zamanla yerleşebilir veya emilebilir bir özelliğe sahiptir. Bu da tedavi edilen alanların düzensiz veya topaklı görünmesine neden olabilir. Yağ enjeksiyonlarınızdan uzun süreli sonuçlar almak istiyorsanız, önce vücudunuzun diğer bölgelerindeki fazla vücut yağını gidermek için bunları liposuction ile birleştirmeyi düşünmelisiniz. Bu, genel sağlığınızı etkilemeden birden fazla tedavi için yeterli yağa sahip olmanızı sağlayacaktır.

Yağ Enjeksiyonu Kimlere Uygulanmaktadır?

Yağ enjeksiyonları genellikle yanak çökükleri, çukur yanaklar ve yüzün sıska görünümü gibi yüz kusurlarını düzeltmek için kullanılmaktadır. Yağ hücreleri kendi vücudunuzdan veya bir donörden toplanabilmektedir. Yağ hücreleri daha sonra vücudunuzun istenilen bölgesine enjekte edilmektedir. Burada yağ enjeksiyonunun günümüz koşullarında profesyonel düzeyde uygulanabildiğini rahatlıkla ifade edebiliriz.

Yağ enjeksiyonu yüz, kalça, göğüs gibi bölgelerdeki hacim kaybını düzeltmede oldukça etkilidir. Bu işleminin tamamlanması sadece 30 dakika sürmekle birlikte etkisinin uzun süreli olduğunu rahatlıkla ifade edebilirsiniz. Bu işlem, geride iz bırakmaması için çok küçük bir iğne kullanan deneyimli bir cerrah tarafından gerçekleştirilmektedir. 20 yılı aşkın tecrübesi ile Hospitalturk yağ enjeksiyonu konusunda tercih edilebilir.

Yağ enjeksiyonu, vücutta yağ kaybı olan ve şu anda eksik olan bölgelere hacim kazandırmak için yapılan bir işlem olduğundan yoğun bir düzeyde talep görmektedir. Bu yağ dokusu daha sonra, kalça, göğüs veya yüz gibi vücudun farklı bölgelerine enjekte edilebilmektedir. Burada mutlaka bu tarz işlemlerin alanında uzman olanlardan alması şarttır.

Yağ Enjeksiyonu İşlemi Hangi Kazanımları Sunar?

Yağ enjeksiyonu, yüzdeki yaşlanma ve diğer kozmetik sorunlara uzun süreli bir çözümdür. Bu işlem, vücudunuzun bir bölümündeki yağın alınmasını ve başka bir bölgeye aktarılmasını içermektedir. Örneğin karın bölgenizde fazla yağ varsa yanaklarınızı dolgunlaştırmak için kullanabilirsiniz. Bu da estetik görsellik noktasında yağ enjeksiyonun üst düzeyde bir etkiyi ortaya koymasını mümkün kılar.

Vücudunuzun bu yeni dokuyu emmesi için geçen süre, enjekte edilen yağın türüne ve donör bölgenizden ne kadar uzaklaştırıldığına bağlıdır. Yağ enjeksiyonu kalıcı olarak kabul edilir çünkü vücudunuza enjekte edildikten sonra kaybolmaz. Bununla birlikte, bir bölgeye aynı anda çok fazla enjekte edilirse, vücudunuzun hepsini emmesi daha uzun sürebilir. Kimi zaman uygulanan bölgede şişlik veya yara izi oluşmasına neden olabilir.

Yağ enjeksiyonu, hacim kazandırmanın veya yaşlanan cildin görünümünü yumuşatmanın etkili bir yolu olabilir. En iyi sonuçlar için yağ enjeksiyonları dolgu enjeksiyonları, lazerle cilt yenileme ve cilt sıkılaştırma tedavileri gibi diğer işlemlerle birleştirilmelidir. Yağ enjeksiyonu, çökük yanakların, yüzdeki kırışıklıkların ve göz çevresindeki çukur alanların görünümünü iyileştirebilmektedir.

Yüzdeki sivilce veya yaralanmalardan kaynaklanan yara izlerini yumuşatmak için de kullanılabilir. Yağ enjeksiyonları kalıcı doku dolgusu olduğu için kalıcı sonuçlar sağlamaktadır. Bütün bu bilgiler ışığında yağ enjeksiyonu işlemlerinin son derece titiz bir süreci beraberinde getirdiğini ifade etmek mümkün olmaktadır. Bundan dolayı bu tarz işlemler alanında uzman olanla tarafından sunulmalıdır.

Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılıyor?

Yağ enjeksiyonu, bir bölgeden yağın alınıp başka bir bölgeye enjekte edilmesini içeren yeni nesil bir yöntemdir. Yaşlanma, kilo kaybı veya hastalık nedeniyle hacim kaybetmiş bölgelerin düzeltilmesinde kullanılabilir. Yağ enjeksiyonu uzman muayenehanesinde genel anestezi veya sedasyon ile lokal anestezi ile yapılmaktadır. Bu işlem yaklaşık bir saat sürmektedir. Ancak burada kesin süre, hangi alanların tedavi edildiğine bağlıdır.

Yağ Enjeksiyonu Öncesi Süreç Nasıldır?

Yağ enjeksiyonunun yapılacağı kimse, işleme hazırlanmak için mutlaka kendisine iletilen prosedüre uygun davranmalıdır. Bu işlemi yaptıracak olanlar; işlem öncesi gece yarısından sonra bir şey yiyip içmemelidir. Tedavi tamamlandıktan sonra normal aktivitelerine ne zaman devam edebilecekleri konusunda kendilerine iletilen kriterlere de dikkat etmek durumundadır. Ancak bu sayede bu işlemden elde edilmek istenen faydayı görmek de mümkün olmaktadır.

Yağ Enjeksiyonunda Dikkat Edilecekler Nelerdir?

Yağ enjeksiyonları ancak doğru ve güvenli bir şekilde yapıldığında etkilidir. Her iki tarafın da bu işlemden ne bekleyebileceğini ve sonrasında kendinize nasıl bakacağınızı anlaması için işlemden önce ve sonra herhangi bir endişenizi veya sorunuzu cerrahınızla görüşmeniz önemlidir.

Yağ enjeksiyonu, göğüslerin boyutunu veya şeklini iyileştirmek için vücudun başka bir bölgesinden yağ enjekte edilmesi işlemidir. Kilo vermişseniz, düzensiz bir göğsünüz varsa veya doğal olarak küçük göğüsleriniz varsa bu iyi bir seçenek olabilir.

Yağ enjeksiyonu işlemi, karın ve uyluk gibi bölgelerden yağ dokusunun alınmasını, ardından işlenmesini ve kalça veya yüz gibi daha az dokunun olduğu bölgelere yeniden enjekte edilmesini içermektedir. Enjekte edilen yağ hücreleri yakındaki mevcut kan damarlarına bağlanarak yeni kan damarları oluşturmaktadır. Bu da üst düzeyde bir etkiyi elde etmenizi mümkün sağlamaktadır.

Daha fazla detay ve hizmetler hakkında bilgi almak için lütfen Hospitalturk sitesini ziyaret ediniz.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila
Yaşam
Bursa’nın En Donanımlı Frenci Kadrosu
Yaşam
Yeni Sistem Cihazlar ile Kaporta Sorunlarına Son
Yaşam
Maltepe Oto Servis Ayrıcalıkları ile Tanışın