Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Alternatifsizlik İyi Partiye iyi yaramıştı ama İyi Parti bunu göz göre göre heba etti. Peki şimdi ne olacak?

İyi Parti İl Başkanı ile beraber yönetimde görevden alındıysa istifa için neden baskı kuruldu?

Bildiğiniz üzere İyi Parti İl Başkanlığı binası ile İlçe Başkanlığı binası hiç bir partide görülmediği üzere ayrı ve hep takılırlardı Uşak'ta iki tane İyi Parti var diye. Şimdilerde beş tane İyi parti var deniyor. İki parti binasının yanına Kudret Sarı'nın çöktüğü kooperatif ofisi, Ayşegül Obalı'nın ofisi, Meltem Aksoy'un eşi ile birlikte işlettiği dükkan eski merkez ilçe başkanı Soykan Karahan'ın işlettiği kahvehane de eklendi deniyor ve siyasetin böylece beş yere de girip çıkabilen mikserlere devredildiği konuşuluyor. İlçe teşkilatları hatta gençlik ve kadın kolları teşkilatları bile olmayan partinin zaten bayramlarda bile 50 kişiyi bile bir araya getiremez iken nasıl tek merkezden yönetilerek seçime götürüleceğini herkes merak ediyor.

İyi Parti İl başkanı Şener Toköz, İyi Parti Kadın Politikaları Başkanı Meltem Aksoy'u görevden alarak başlattığı saçma sapan siyasi hamlelerin neticesinde hem kendisini ve neredeyse bütün yönetimini karakolluk etti hem de görevden aldırdı. İyi Parti İl başkanının görevden alınmasının ardından yönetim kurulu üyelerinden istifa istemiş ve baskı uygulamış. Yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğu ise haklı olarak, Şener bey; biz seçilmiş bir yönetimiz, görevden alındıysak konu kapanmış demektir ve gerekçe söylenmeli, yok görevden alınmadıysak da neden istifa etmeye zorlanıyoruz hem nedir bu dört başlılık partide şeklinde tepki veriyor.

Zaten kırk kişiyi bir araya getiremeyen İyi Parti de kırk kişi de dörde bölünür veya yarısı da küstürülür ise zaten siyasetin halk desteği ve ilgisi almakta zorlandığı şu ortam da bu gerginliklerin ve baskıların sonuçlarını tahmin etmek hiç de zor olmasa gerek şeklinde bazı yönetim kurulu üyelerinin tepki verdiği konuşulmakta. Bu arada belediye meclisi üyelerinin de mevcut duruma tepkili olduğu ve partinin, parti dışı siyasi etkenler özellikle Yalım tarafından dizayn edilmesine rıza göstermedikleri için küskün gibi davrandıkları da konuşulmakta. Bildiğiniz üzere Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş ve İl başkanı Şener Toköz ile bazı belediye meclisi üyeleri Yalım'ın usulsüzlüklerinin gündeme getirilmesinin başkanlarca istenmemesi sebebiyle zaten öteden beri gergindi. Siyasetle çok ilgisi olmayan müteahhit ve iş adamlarının bile imara dair usulsüzlük iddiaları sanki gazeteci edasıyla gündem edilirken Yalım'ın benzinlik içindeki yapılaşmalar başta olmak üzere bir çok usulsüz işine sessiz kalınması bazı İyi Partili meclis üyelerini rahatsız ediyordu.

Ayrıca basına beyanat vermelerinin engelleniyor olmasına da tepkili olan bazı belediye meclis üyelerinin neredeyse partiye uğramadıkları da kulislerden gelen bilgiler arasında.

İyi Parti Genel Merkezi; İl Başkanı ile beraber yönetimi veya merkez ilçe başkanını da görevden aldı mı? Aldıysa neden istifaları istendi ve baskı uygulandı. Almadıysa neden istifaları istendi? Neden ısrarla şeffaflıktan ödün veriliyor? Neden adalet ve demokrasi kendi içinde yaşatılmıyor? Şener Toköz'ün ve Hakan Savaş'ın başta mesela eski merkez ilçe ve il başkanları yine mesela eski kadın politikaları başkanları Seher Hanım ve Meltem Hanım olmak üzere adeta siyasi enkaz haline dönüştürmeye kalkıp partiden dışlamaya kalktığı kimselerin gönlü alınacak mı? Veya İyi Parti Genel Merkezinin Adliyeye yansımış suç duyuruları ile ilgili tavrı ne olacak? Bu soruların yanıtı ve daha fazlası bir sonraki kulis haberimiz de ancak bu haberimize şunu da ilave etmeliyiz. Hakan Savaş'ın Ayşegül Obalı aleyhinde açıkça çalıştığı ve yönetim yazamaması için aleyhte ve olumsuz algı oluşturduğu ayrıca kendisinin Ayşegül Obalı beni görevden aldırmaya çalışıyor ben de doğal olarak Onu görevden aldırmaya çalışıyorum şeklinde açıkça dost meclislerinde konuştuğu da kulis bilgileri arasında.

MHP'den Milletvekili adayı yapıldığı dönem CFR İsimli Yahudi Masonik kuruluşunun yönetim kurulu üyesi olduğunun belgesini yayımladığımız Durmuş Yılmaz'ın Ankara tarafından üzerinin çizildiği için İsmail Oskay'ı burada vekil adayı yapma planlarına katkı sunarak üzerini çizip ilan eden İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve iyi partiden intikam almak istediği de kulislerde sıkça konuşulmakta. Yani Durmuş Yılmaz'ın bundan üç ay kadar önce kendisinin Ankara ve İstanbul gibi illerde kontenjan bulamayacağını anlaması ve Genel Başkanca üzerinin çizilmesi ile birlikte Uşak'ı adeta üs haline getirip sözde STK'ları ve bazı köylri ziyaret ederek kendince siyaset üretme gayretine girdiği kulisler de konuşulmakta. Tüm bu fitne fücurun içerisinde Muhammet Gür'de çoğu haklı eleştirelere maruz kaldı sosyal medya da ve bazı gazetecilerin de hışmına uğradı bu arada.

İşin kötüsü şu ki İyi Parti kulisleri Gür hakkındaki eleştirilerin çoğuna hak verir iken haberi yapanlara da kızıyor. Çünkü İyi Partili biliyor ki bunlar yazanların kendi bilgilerine dayalı düşünceleri değil ısmarlama.

Ayrıca herkes sözleşmiş gibi Muhammet Gür'e yapılan bu düşmanlığın da kaynağının yine İyi Partili olduğunu iddia eden Hakan Savaş olduğuna inanıyor. Bu arada Kudret Sarı cephesinde de bazı beraber hareket ettiği insanların Sarı'yı kendi zihninde yargı sürecine aldığı ve Sarı'nın Ali Bozkurt gibi bazı beraber hareket ettiği isimlerin de içinde hesaba çekildiği de İyi Parti kulislerinde konuşuluyor. Bir sonraki kulis haberimiz de görüşmek üzere.

Yorumlar

Kemalettin 2 Yıl Önce

Aynen abi haklısın iyi parti haftaya kapanır seçimlere girmez evet durmuş yılmaz mason derneğinde yöneticiydi evet siz bu partide siyaset yapıp ankaraya gitseniz kesin iyi parti iktidar olur desteklerimiz sizler

TekelenAydın 2 Yıl Önce

Yav bütün partilermi kötü arkadaş sizin gözünüzde :) yeminler olsun daha üye olduğunuz partiye oy veresim gelmicek

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?