Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

İtalya’da Üniversite Okurken Burs Alabilir Miyim?

Elbette ki İtalya'da okumak için burs alabilirsiniz. İtalyan hükümeti ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından sağlanan birçok burs vardır. Uluslararası öğrenciler için burslar da kurumlardan ve özel kuruluşlardan sağlanmaktadır. Öğrenim ücretlerinden muafiyetler veya öğrenim ücretlerinde indirimler alarak, bütçenizi çok da zorlamadan İtalya’da eğitim görebilirsiniz. Bunlar genellikle devlet üniversiteleri tarafından, özellikle bazı belirli kurslar veya bölümler için sunulur. Burada sürece dair kapsamlı bilgilere sahip olmak; kritik bir etkiye sahiptir. pavaedu.com İtalya’daki burs olanaklarına dair kapsamlı bilgilerin merkezinde yer almaktadır.

İtalya’da masraflarınızın sadece bir kısmını karşılayan burslar alabilirsiniz. Bu burslarla örneğin, seyahat masraflarınızı karşılayabilirsiniz. Özellikle İtalyan hükümeti ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından sağlanan birçok burs vardır. Uluslararası öğrenciler için burslar da kurumlardan ve özel kuruluşlardan sağlanmaktadır. Burada farklı kriterlerin devreye girdiğini hatırlatmakta fayda vardır. Öğrenim ücretlerinden muafiyetler veya öğrenim ücretlerinde indirimler de bu bursalar arasında yer almaktadır. Bunlar genellikle devlet üniversiteleri tarafından, özellikle bazı belirli kurslar veya bölümler için sunulur.

İtalya’da Üniversite Okurken Burs Almak Mümkün Mü?

İtalya'daki hem yerli hem de uluslararası öğrenciler için öğrenci bursları mevcuttur. İtalya'da burslar hükümet, özel kuruluşlar ve kurumlar tarafından verilebilir. Burslar genellikle akademik başarıya veya finansal ihtiyaca göre verilir. Uluslararası öğrenciler, İtalyan Hükümeti ve diğer özel kurumlar tarafından sunulan çeşitli burslardan yararlanabilirler. Bu burslara ek olarak, uluslararası öğrencilerin yurt dışında okurken masraflarını karşılamalarına yardımcı olmak için çeşitli burs programları da bulunmaktadır.

İtalya'da uluslararası öğrenciler için pek çok burs mevcuttur. Buradaki temel hedef, İtalya'daki eğitimlerini sürdürmek için mali yardıma ihtiyacı olan öğrencileri desteklemektir. İki tür burs vardır. Bunlar devlet ve özel burslardır. Devlet bursu İtalyan hükümeti tarafından sağlanmaktadır ve hem devlet hem de özel üniversite veya enstitülerde kullanılabilir. Özel burs, özel kuruluşlar veya şirketler tarafından oluşturulur ve yalnızca özel kurumlarda kullanılabilir. Özel burs, özel kuruluşlar veya şirketler için buradan daha fazla detaylı bilgi alabilirsiniz.

İtalya’da Hükümet Bursları Nasıl Alınır?

İtalyan hükümeti, İtalya'da lise sonrası kurumlarda veya üniversitelerde okumak isteyen uluslararası öğrencilere her yıl bir dizi hibe ve burs sağlamaktadır. Bu hibelerin amacı, dünyanın dört bir yanından gelen yetenekli öğrencilerin, yurtdışında öğrenim görürken öğrenim ücretlerini veya geçim masraflarını ödeme endişesi duymadan İtalyan üniversitelerinde yüksek öğrenime devam edebilmeleri için mali yardım sağlamaktır. Burslar genellikle akademik başarıya, finansal ihtiyaca veya her iki faktörün bir araya gelmesine dayanır. Bundan dolayıdır ki İtalya’da akademik başarının ödüllendirildiğini rahatlıkla ifade edebiliriz.

İtalya Dışişleri Bakanlığı, Erasmus Mundus Ortak Yüksek Lisans Programları aracılığıyla yabancı öğrencilere yardım sunmaktadır. Bu program, bir İtalyan üniversitesinde veya enstitüsünde okumak isteyen, gelişmekte olan ülkelerden başvuranlara mali destek sunmaktadır. Burs, üç yıla kadar öğrenim ücretlerini ve geçim masraflarını kapsar. Bu programa hak kazanabilmek için en az bir yıllık lisans eğitimini iyi notlarla tamamlamış ve İtalya'daki katılımcı kurumlardan birinde yüksek lisans derecesi için başvurmuş olmanız gerekir. Pavaedu burs başvurularına dair geniş kapsamlı bilgileri İtalya’da okumayı isteyen öğrencilerle buluşturmaktadır.

Erasmus Mundus Ortak Doktora Programları Nasıldır?

Erasmus Mundus Ortak Doktora Programları yüksek öğretim kurumları ve farklı ülkelerden araştırmacılar arasındaki işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan, Avrupa Birliği ve Üye Devletlerin oluşturduğu bir konsorsiyumdur. Üç alanda ortak doktora programları için fon sağlar. Bunlar; Beşeri Bilimler, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimlerdir. Program, konsorsiyum içindeki ortak kurumlarda araştırma kalışları için yılda 25.000 Euro’ya kadar burs sağlamaktadır.

İtalya’da Burs Alarak Okuyabileceğiniz Üniversiteler Nelerdir?

İtalya'da okumak isteyen uluslararası öğrenciler burs başvurusunda bulunabilirler. Bologna Üniversitesi'nde farklı burs türleri mevcuttur. Burs, öğrenim ücretleri, idari harçlar, seyahat masraflarını karşılayabilir. Yine yurt dışında kalınan süre boyunca sigorta kapsamı, konaklama masrafları ve harcırah ödeneği gibi masrafları kapsar. Ayrıca adayın doktora eğitimine başlamadan en az bir yıl önce lisans eğitimini tamamlamış olması gerekir.

Bologna Üniversitesi Burs Veriyor Mu?

Bologna Üniversitesi, 1088 yılında kurulmuş olan dünyanın en eski üniversitesidir. Aynı zamanda İtalya'nın en prestijli kurumlarından biridir, öyle ki son Avrupa sıralamasında bir numara olmuştur. Michelangelo ve Galileo Galilei de dahil olmak üzere birçok ünlü mezun vermiştir. Burası günümüzde pek çok uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapmasıyla ön plana çıkmaktadır. Bir de şartlarınız uygunsa Bologna Üniversitesinde burslu bir şekilde eğitim görebilirsiniz.

1088 yılında kurulan ve Avrupa'nın en eski üniversitelerinden biri olarak kabul edilen Bologna Üniversitesi burslarıyla da dikkatleri üzerine çekmektedir. Tıp Fakültesi, GNO'su en az %85 olan ve İngilizce yeterlilik testi puanı 6.5 IELTS veya daha yüksek olan AB/AEA dışı başvuru sahiplerine burs sunmaktadır. En az %80 genel not ortalamasına sahip olmak, başka bir üniversiteye kayıtlı olmak veya en az iki yıllık eğitim almış olmak gibi farklı koşulları olan burs programları da bulunmaktadır.

Milano Üniversitesi Burs Veriyor Mu?

İtalya'da uluslararası öğrencilere burs veren birçok üniversite vardır. Milano Üniversitesi, İtalya'nın en büyük üniversitelerinden biridir. Lisans seviyesinden doktora seviyesine kadar çok çeşitli İngilizce kursları sunmaktadır. Üniversite ayrıca uluslararası öğrenciler için pek çok farklı burs seçeneği sunan bir üniversite olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durumun doğal sonucu olarak Milano Üniversitesinin pek çok uluslararası öğrenci tarafından tercih edilen bir üniversite olduğunu ifade edebiliriz.

Milano Üniversitesi; yurtdışında eğitim için Erasmus Mundus Bursları kapsamında 6.000 Euro civarında burs vermektedir. Yine yüksek lisans derecesi için Erasmus Mundus Bursu olarak da 5.500 Euro civarında burs veriyor. Bir de doktora çalışmaları için Erasmus Mundus Bursu kapsamında 5 bin 500 Euro kadar öğrencilere bur imkanı sağlamaktadır. Pava Education burs olanakları konusunda detaylı bilgiler sunmak konusunda profesyonel bir çalışmaya imza atmaktadır.

Kaynak: https://pavaedu.com/

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?