Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Duha Suresi

Peygamber Efendimizin Âlemlerin Rabbi olan Allah'a verdiği yakarışlarıyla bizlere ömürlerimize rehberlik eden Duha Suresi, Kur'an-ı Kerimin 93. Suresidir. Kur'an-ı Kerim'de çok sık rastlanan bazı ifadeler ve hafızalar içeren Duha Suresi, üç ayetten oluşmaktadır. Böylece Duha Suresi, Kur'an-ı Kerim'in asıl konularından birini ortaya koymaktadır: Peygamber Efendimizin görevini üstlenmesi, Allah'ın ayetlerini anlatması ve müminlere anlatması.

Peygamber Efendimizin normalde uyumadan ve gece uykudan ayrılmış olduğunu anlatmaktadır. Ecelimiz gelene kadar bize görev yüklemek için kendisine kesin emir verilmişti. Peygamber Efendimiz, Allah'ın emrini yerine getirmek için uzun ve zorluğu çoğalan bir dünyayı seçti. Üstelik bu görev emre uyumamız için odur ve o da ateşi aramızdan almamız gerektiğini belirtiyordu.

Duha Suresi Faziletleri

Peygamber Efendimizin Allah'a verdiği görevleri ve ruh huzurunun önemini vurgulamaktadır. Peygamber Efendimizin gündüz güneşin doğmasından önce kalkıp Allah'a yakarışını arz etmesi ve gece üç vakitten önce kalkması, İslâm'daki ruh huzuruna ve Allah ile olan bağın özel olduğunu vurguluyor.

Peygamber Efendimiz, kendi uykusundan ayrıldığı zaman Allah onu ışık aramaya çağırıyordu ve bizim ruhumuzu sevdiğini çekiyordu. Bu ayetler, günlük dünyalık eylemlerin, ruh huzuru ve mânevi arayışların öneminin sürekli vurguya gelmesi gerektiğini çağrıştırıyor. Kişi, kendi ruhuna sorsa, ne olabilir ve nasıl kendisini Allah'a kavuşturabilir.

İnsanın Allah ile olan bağının özel olduğunu ve Allah'ın manevi arayışta kendisi ile olan insanları ödüllendirdiğini vurgulamaktadır. Biz, Allah tarafından inananlar için özgürlüğün ve insanın aradığı Allah ile olan bağın sağlanmasının önemini anlamalıyız. Biz, hayatımızda Allah'ın ayetlerini yakından idrak edecek ve O'na teslim olacağız.

Yalnızca Allah'a yakarış ve dua etmekle kalmaz aynı zamanda müminlerin ibadet etmesine, Allah'a örnek olmasına ve O'na yakınlık kurmasına cesaret veren bir seviyeye getirir. Biz, Allah'ın bize verdiği, hayatımızı Allah'a yakınlaştırarak mânevi uyum içerisinde olmuş olmamız gereken hayatı yaşayacağız. Duha Suresi, her müminin arzusu olan Allah'ın rahmet ve bereketini elde etmek için kullanılabilecek üç ayetten oluşuyor.


Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila
Yaşam
Bursa’nın En Donanımlı Frenci Kadrosu
Yaşam
Yeni Sistem Cihazlar ile Kaporta Sorunlarına Son
Yaşam
Maltepe Oto Servis Ayrıcalıkları ile Tanışın
Yaşam
Uzman Oto Servis Desteğinin Önemi
Yaşam
Oto Elektrik Arızalarına Profesyonel Bakımlar
Yaşam
Aracınıza Başakşehir Oto Servisten Check up
Yaşam
Taksim Kahvaltı Mekanları Arasında Zirve Mekan