Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Kripto Para Nasıl Alınır ve Ne Tür Kripto Paralar Vard

Kripto piyasasındaki yüksek dalgalanmalar nedeniyle kripto para al sat ve yatırım işlemleri çok popüler hale geldi. Kripto fiyat oranları günde birçok kez değişebilir, bu da alım satım stratejilerini izleyerek dijital varlıkları alıp satarak para kazanmak için birçok fırsat yaratıyor.

Yatırımcılar, kripto para alıp satmak için çeşitli varlıkların ve alım satım araçlarının olduğu kripto para alım satım platformu kullanırlar.

Bazı ticaret stratejileri, kullanıcıların bir gün içinde birçok kez kripto para borsalarında pozisyon açıp kapatmasını (kripto para alıp satmasını) gerektirir. Diğer stratejiler uzun vadeli dönemler için uygulanmaktadır. Yeni başlayan yatırımcılar, kripto dünyasına giriş yaparken yolculuklarına uzun vadeli stratejilerle başlamalıdır, örneğin, kripto para satın alıp birkaç hafta veya ay boyunca elinizde tutmanızı "Al ve tut" stratejisini uygulamanızı öneririz. Böyle bir strateji, derinlemesine düşünmenizi ve ağırlıklı bir karar vermenizi gerektirmez. Ayrıca en güvenli kripto para sitesi seçimi de en önemli noktadır.

"Günlük alım satım" veya "Scalping" gibi stratejilerde, yatırımcılar gün içerisinde birçok kez kripto para alıp satarlar. Bazı işlemler 15 dakika içinde açılır ve kapatılır.

Sık alım satım, piyasa dalgalanmalarına hızlı tepki verebilen ve kısa sürede doğru kararlar alabilen deneyimli yatırımcılar için uygundur. Kripto para canlı piyasa takibi gerektiren bir stratejidir.

Şimdi piyasadaki kripto para türlerine bakalım.

Kripto Para Türleri

Kripto para borsalarında aşağıdaki kripto para türlerini bulabilirsiniz:

  • coin’ler
  • token’lar
  • altcoin’ler
  • stablecoin’ler
  • DeFi token’ları
  • NFT
  • vb.

Dört ana token mevcuttur; utility token (fayda token’ları), ödeme, güvenlik token’ları ve borsanın yerel token’ları.

Utility token (diğer adıyla fayda token’ları). Bu tür varlıklar, sahiplerine faaliyet gösterdikleri platformlara veya ürünlere erişim sağlar. Fayda token’ları, ürünün altında yatan bir blok zincirinin değerini temsil eder.

Güvenlik token’ları. Hisse senetlerini, mülkleri vs. simgeleştirmek ve değerlerini güvence altına almak için kullanılırlar.

Ödeme token’ları, aracı olmadan mal alıp satmak için kullanılır.

Borsa token’ları, özellikle kripto para borsaları için tasarlanmış yerel kripto para birimleridir. Bir borsaya en iyi kripto para borsası dememiz için gereken şartlardan biridir.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?