Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

11 Yılda Yapılan Yol 2 Ayda Çöktü

Uşak’ta, yeni açılan çevre yolunda meydana gelen heyelanda yol 5 metre aşağı çöktü.

11 yıl önce temeli atılan ve bitirilemeyen Uşak çevre yolu seçimler sebebiyle yaklaşık 2 ay önce trafiğe açılmıştı. Kayağıl Termal Tesisleri yakınında yaklaşık 15 gün önce yolda çatlakların meydana gelmesi ve heyelan tehlikesi oluşması sebebiyle yol tek şeritten trafiğe devam ediyordu.

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen heyelan sonucu yolda yaklaşık 5-6 metrelik bir çukur oluştu. İlgililerden alınan bilgilere göre yol proje aşamasındayken hiçbir fizibilite çalışması yapılmadığı, eğer etüt çalışması yapılmış olsaydı buraya kazıklı temel yapılması gerektiğini, ama sadece 10 metre yükseklikte instinat duvarı yapıldığı ve istinat duvarının da bağlayıcı özelliği olmadığı sadece yığma usulü duvar yapıldığı bilgisine erişildi. Bölgenin tabanında kayaç toprak olduğu ve suyu aşağıya geçirmeyip üzerinde tuttuğu ve Bu bölgede çobanların bile buradan su çıktığını bildiğini ama sadece seçim yatırımı olduğu için bir an önce yolu tamamlamak amacıyla diğer fizibilite çalışmalarının yapılmadığı öğrenildi.

İstinat duvarının yanına gelindiğide yol kenarından termal suların aktığı ve bölgede termal su izi bıraktığı gözlemlendi. Hatta istinat duvarına yaklaşıldığında duvarın içinden su sesi geldiği ve meydana gelen heyelanda alt bölgede 2-3 metrelik kaymalar olduğu görüldü. Bugün de çöken bölgede bir otomobilin çukura düştüğü şans eseri yaralının olmadığı bilgisine erişildi.

Peki yekililer neye göre bu yolun açılışına izin verdiler?

Bu yol trafiğe açılırken Karayolları 2. Bölge Müdürlüğünün ilgilileri hiç mi denetlemediler?

Meydana gelen çökme sonrasında zemin etüt çalışmalarının yapılmaya başlandığı ve fizibilite çalıması için numune alındığı gözlemlendi.

Yorumlar

Mehmet Özgür Yücekaya 2 Yıl Önce

"Seçimlerden önce bitirin" diyen, o dönemin ulaştırma bakanı, bu durumdan 1. derecede sorumludur. projesine uygun yapılmayan ve hemen her gün trafik kazasına şahit olduğumuz Gediz kavşağındaki kazlardan da kendileri sorumludur. Ve ayrıca buna müsaade eden karayolları bürokratları da sorumludur. Sayın yargı mensupları da görevlerini yapmaz ise onlar da sorumluluğa ortak olacaktır.

süleyman 2 Yıl Önce

denetleme yapacak yetkililer neden 3,4,5,6,10 maymunu oynuyorlar, neden denetim yapmaktan korkuyorlar bunun nedeni göt korkusumu koltuk sevdasımı

Daha Fazla Haber
Yaşam
Kasko Fiyatları Nasıl Belirleniyor?
Yaşam
Harçlık Avans Nakite Çevirme ve Milli Saraylar Personel Maaşları bizdekalmasin.com'da
Teknoloji
Minecraft: Sonsuz Dünyaları Keşfetme Özgürlüğü!
Güncel
Emperyalist zincirler Uşak'ta Kadın emekçilerce 13 Martta kırıldı ama Dünya Kadınlar günü 8 Mart. Neden peki?
Güncel
Büyü yapıldığını yada komşularının yaptığını nereden çıkardı? Bilmiyoruz ama iki cana bu gerekçeyle kıymış
Teknoloji
Instagram Hikaye Paylaşımı İpuçları
Güncel
Uşak'ta Silah Ticareti Çökertildi: 5 Tabanca ve Sentetik Ecza Ele Geçirildi
Yaşam
GOIT ile Veri Analitiğini Öğrenin: Kariyerinizi En Yeni Becerilerle Dönüştürün
Güncel
Banaz'da Cinayet, Komşularını Av Tüfeğiyle Öldürdü: 2 Ölü, 1 Yaralı!
Yaşam
Ataşehir Çilingir Ev ve İş Yeri İçin