Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Yeni Yönetmelikle Sokaktan Sahiplenilen Çipsiz Köpeklere Ceza Yok

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yürürlüğe koyduğu yeni yönetmelik, sokaktan sahiplenilen çipsiz kedi, köpek ve gelincikler için önemli bir değişiklik getiriyor. 31 Aralık itibarıyla, evcil hayvanların mikroçip ile kimliklendirilmesi zorunluluğu sona erecek. Bu tarihten sonra, sokaktan sahiplenilen çipsiz hayvanlar için ceza uygulanmayacak.

Bu düzenleme, özellikle ücretsiz köpek sahiplendirme süreçlerini kolaylaştırıyor. Yeni yönetmelik, hayvan severlerin sokaktan sahiplendikleri hayvanları ceza ödemeden kayıt altına almalarına olanak tanıyor. Hayvan barınaklarına başvuru yapılarak, Hayvan Bilgi Sistemi (HAYBİS) üzerinden oluşturulan 'sahiplendirme belgesi' ile hayvanlar, Ev Hayvanı Kayıt Sistemi'ne (PETVET) kaydedilebilecek.

Bu düzenleme, yavru ücretsiz köpek verenler ve ücretsiz köpek sahiplendirme süreçlerinde büyük bir kolaylık sağlıyor. Yeni yönetmelik, hayvan severlerin sokaktan sahiplendikleri hayvanları ceza ödemeden kayıt altına almalarına olanak tanıyor. Hayvan barınaklarına başvuru yapılarak, Hayvan Bilgi Sistemi (HAYBİS) üzerinden oluşturulan 'sahiplendirme belgesi' ile hayvanlar, Ev Hayvanı Kayıt Sistemi'ne (PETVET) kaydedilebilecek.

Bu yeni düzenleme, hayvan severler için büyük bir fırsat sunuyor. Ücretsiz köpek sahiplendirme ve yavru ücretsiz köpek verenler için bu, hayvanları resmi olarak kayıt altına almanın ve onlara güvenli bir yuva sağlamanın daha kolay bir yolunu temsil ediyor. Hayvanların sağlık ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak, aynı zamanda onlara sevgi dolu bir yuva sunmak için bu fırsatı değerlendirmek önemlidir.

Ücretsiz köpek sahiplendirme ve daha fazla bilgi ve seçenekler için, https://sahipleniyorum.com/2/kopek adresini ziyaret edebilirsiniz. Bu site, köpek sahiplenmek ve sahiplendirmek isteyenler için güvenilir bir kaynak olabilir ve bu özel dostlarla ilgili daha fazla bilgi sağlayabilir

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?