Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Basri Yıldırım'a Gün mü doğuyor? Çakın'ın aday yapılmayabileceği artık neredeyse kesin!

Bildiğiniz üzere seçim sattı mahalline girildiği günden beri her parti de bazı isimler kendilerinin adaylığının kesinleştiği yönünde asılsız iddialar ile aday adaylarının önünü kesip kendilerini matah gibi dayatmaya çalışıyor ve biz de her parti de operasyon yapan ve aslında hepsi birlikte hareket eden bu isimlerin yalanlarını meydana koya koya iz sürer gibi bir yayın politikası izlemek zorunda bırakıldık. Biliyorsunuz Genel Başkandan söz aldığını iddia eden Özkan Yalım CHP'nin adayı imiş gibi davranıyor, Muhammet Gür aynı şekilde İyi Parti de, MHP'de MHP ile uzak yakın alakası olmayan Sezer Ateş ve yine seçildi seçileli Ak Parti ile yine uzak yakın alakası olmayan ve fakat Ak partiden tekrar seçime girmek için girmediği dalavere kalmayan Mehmet Çakın'da Ak Partinin adaylığı kesinleşmiş adayı olduğu iddiasını kendi ağzıyla da çevresinin ağzıyla da yaymaktan geri durmuyordu. Tabii ki bu durum Ak Parti içinde çok ciddi rahatsızlığa sebep oluyordu ve Genel Merkez bu bağlamda şikayet yağmurlarına tutuldu adeta. Sonuç almış olacak ki Ak Parti Genel Merkezi daha fazla kulak tıkamadı seçmenine ve bir anket şirketine bir anket düzenleterek Uşak kamuoyunun talebini gözden geçirme kararı aldı.

Biz de daha bir gün önceki haberimizde bunların ve benzerlerinin yaşanabileceğini de belirterek Çakın'ın adaylığının kesinleşmediği kesinleşti demiştik ve Çakın'ın iddiasının da diğer partilerdeki beraber hareket ettiklerini düşündüğümüz diğer adaylığı sözde kesinleşen arkadaşlar için de geçerli. İyi Parti Genel Merkezine de Gür ile alakalı özellikle Özkan Yallım ve Ali Erdoğan ile artık inkar etme gereği de görmediği şaibeli ilişkileri sebebiyle bilgilendirilmeler yapıldığını ve Genel Merkez'de Gür'ün Uşak adayı yapılmasına sıcak bakmayan bazı isimlerin de çalışma içinde olduğu da gelen bilgiler arasında ki aynı durum CHP Genel Merkezinde Özkan Yalım için de geçerli ki Karaoba'nın bilgilendirmesi bile yeter Kalelioğlu cephesi de keza Yalım'ın geçen seçimlerde partisini sattığını ve Gür'e destek olduğunu duyurmuştur Genel Merkeze. dolayısıyla dört sözde adayın da işi zor görünüyor.

Haberimizin asıl konusuna dönersek Ak Parti Genel Merkezince yapılan ankete giren isimler arasında Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bayar'ın ve halen belediye meclisi üyesi de olan Avukat Mehmet Gün'ün zaten adı geçiyordu ki bir kaç gün önce kendi sosyal medya hesabından imalı sözlerle meydanlara göz kırpan karizmatik bir fotoğraf paylaşmıştı. Ancak Basri Yıldırım kesinlikle aday falan olmak istemediğini her arayana ki başta yerel gazetecilere söyleyen ve aman kulislerde adım falan geçmesin kardeşim diyen ve konuşmaktan da imtina eden hatta memnun olmadığına yakın çevresinden edindiğimiz bilgilerle emin olsak da Çakın aleyhinde bile kimseye konuşmayan bir isim olarak Basri Yıldırım'ın isminin de ankete girmesi tabii biraz sürpriz oldu ama Basri Yıldırım'ın Ak parti içindeki karşılığını ve gördüğü itibar ve saygınlığı göz önüne alınca demek ki Genel Merkez nabzı iyi tutmuş ve kimi yazması gerektiğini bilmiş dedik. Aradık kendisini haberi olmuş anketten ve isminin geçtiğinden çok arayan olmuş tabi biz seni söyledik diye ki biz de çok aranandan duyduk ki eminiz zaten isminin bu dördün üçü de doğru isim olabilir diyebileceğimiz isimler arasında da açık ara birinci çıkacağına zaten eminiz ki bizde yapıyoruz kendimize göre nabız yoklama işlerini her gün her saat ve Yıldırım'a da Gün'e de veya Bayar'a da hakkını teslim ediyoruz bakın.

Mehmet Gün isminin de AK Parti de hiç değilse bir karşılığı var ve yüzü çok eskimiş değil Mehmet Bayar'da keza hazır yeni yüz ve onunda bir karşılığı var parti de Ona da itiraz çok yok Çakın çevresi dışında tıpkı diğer isimler gibi ve bakın Sayın Bayar'la da Sayın Gün'le de merhaba dışında bir görüşmesi de yok ki uzun zamandır her iki isimle de telefonla bir görüşmemiz de olmadı ama hiç tanımasak da söylerdik bunları ve teslim ederdik haklarını ki Gün'ü çok eskiden beri tanırız oturup kalkmışlığımız da çoktur çok da nazik ve beyefendi birisidir bunu da yeri gelmişken diyelim. Çakın'ın durumu gibi değil durumları ama tabi bu üç ismin gönlünde de zaten Basri Yıldırım aday olsun mu? Denildiğinde eminiz aday olsun tabi yakışır yakışacağına biz inanıyoruz.

Herkesin var tabi az çok seveni veya sevmeyeni çoğunluk sevmiyor belki ama Çakın'ı da var işte az da olsa seven, sever gibi görünüyorsunuz diyemeyiz ki seven insanlara. Basri Yıldırım'ı da vardır belki sevmeyen Ak Parti içinde ama azdır ve ben kesinlikle karşıyım onun adaylığına diyecek kadar kızan kimse de yoktur Yıldırım'a. Kendini çok yıpratmadı tutamayacağı sözleri vermedi eleştirildiğin de doğruya doğru dedi ki en çok belki de biz eleştirdik İl Başkanı olduğu süreçte bu da ayrı konu ama o bizimle bile hiç görüşmeden de iyi geçindi doğru siyaseti güderek bizim de Ak Partiyi düşman tanımlamasında görmemizi belki engelledi büyük oranda. Çakın'dan sonra Ak Partinin kimi aday yapsa seçimi kazanması zor hatta pek mümkün görünmüyor bu yıpranmışlık ile ama Çakın'ın dışındaki ismi geçen üç isim de eminiz Çakın'dan çok daha fazla oy alır ve hiç değilse hezimet olmaz. Ancak Çakın'ın adaylaştırılması halinde hezimet de kaçınılmaz. Uşak Haber Merkezi ekibi olarak şehir siyasetine olan katkımıza sığınarak bu tavsiye ve öneri de bulunmuş olalım istedik.

Yorumlar

YILDIZ 11 Ay Önce

Geçen secimde de bu adaylar vardı çakın aday yanılmamalıydı zaten olmuş nesil olmuşsa bu sefer değişsin ama chp nin adayı yalım olacaksa olmasın kim olursa olsun ne demek istediğimizi bilen biliyor yazacak çok şey var aslında... Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?