Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Ak Parti belediye başkanı liste değişikliğine giderek Karaoba'nın çalıyorlar iddialarını doğruladı.

Geçtiğimiz seçimlerde piyangodan çıkar gibi aday olup belediye başkanı da olan ve beş yıl boyunca göze çarpar tek icraatı olmamakla beraber talan ve soygun iddiaları ile gündeme gelen ve teşkilat dahil hiç kimse istememesine rağmen Genel merkez ilişkilerini kullanarak tekrar adaylaşan Mehmet Çakın'ın listesi uzun zamandır kamuoyunun merak konusu idi ve değişiklik beklentisi çok yüksek idi. Geçtiğimiz gün nihayet liste ilan edildi ve beklendiği gibi meclis üyesi listesinin neredeyse tamamında değişikliğe gidildi. Mevcut meclis üyelerinin tepkilerini önlemek adına olsa gerek listeyi de Genel Merkezin yazıp yolladığı yönünde dedikodu yayıldı yakın çevreler aracılığı ile. Tabi ki genel merkeze bu bilgiyi yani meclis üyesi aday listesini genel merkezin yaptığı yönündeki iddiayı doğrulatma veya yalanlatma şansı yok insanların. Zaten siyasette son zamanlarda genel merkez üzerinden laf harcama moda oldu yalan yanlış buda o modaya uyularak uydurulmuş bir yalan mıdır? Yoksa gerçekten Uşak listesini genel merkez oturup iş edinip yazıp ferman gibi yollamış mıdır? Bilinmez ama kulislerdeki tevatür bu yönde.

Peki liste değişikliği işe yaradı mı?  Partiyi yada Uşak halkını seçim havasına sokabilecek mi? Gibi soruların yanıtını zamanla anlayacağız lakin şu ana dek pek de bir hareketlilik sebebi olmadığı ve hayal kırıklığı yarattığı aşikar. Partide her çıkan gelinin yengesi olarak anılan Hilal Sabancı var mesela listede yine zaten il genel meclisi olan Nuri Demir ne hikmetse bu sefer de belediye meclisine aday gösterilmiş üstelik üst sıralarda hatta 1.sırada yer bulmuş. Ak Partinin kuruluşundan beri tepkilere rağmen kadın kolları başkanı iken aynı zamanda belediye meclisi il genel meclisi üyeliği yapan İlknur Ertuğrul isminden tepkileri göğüsleyememiş olsa gerek bu sefer vazgeçmiş Ak Parti, yanı sıra listesine seçilebilir yerlere Hilal Sabancı dışında bir tek kadın aday yerleştirebilmiş 7. Sırada Kübra Yalım ismi var. Onun dışında da var kadın adaylar ama seçilme imkanının olmadığı sıralarda. Zaten kadınla toka bile yapmayan ve kadınlara hayli mesafeli duran Çakın'ın kontenjanında da beklendiği gibi kadın aday yok. Bir sonraki haberimizde daha detaylı değineceğiz ama kontenjan da Mehmet Yaşar ismi nokta atış gibi gözüküyor bu arada. Çünkü Mehmet Yaşar gerçekten çevresinde sevilen birisi. Kontenjanın diğer iki ismi de aslında değişik çevrelerden oy alabilmek için yazılmış isabetli isimler diyebilir. Zaten meclis üyesi olan ve mevcutlar içinde aday gösterilen tek isim olan Kemal Solakhan ve MHP eski belediye meclis üyesi olan Ufuk Düzenli de Mehmet Yaşar gibi kontenjan adayı olarak Ak Parti listelerinde yer almış.

Peki örneğin Mehmet Gün neden yazılmadı veya Kazım Kuşcu'nun nesi eksikti Kemal Solakhan'dan da liste dışı kaldı? Sorularına yanıt arayacağız bir sonraki haberimizde Kuşçu, Gün adı hiç hukuksuz işle anılmayan iki avukat olarak Çakın'ın yakın kadrosunun ve Çakın’ın israf ve yolsuzluk iddiaları ile anılmasına sessiz kalmanın bedelini mi ödüyorlar acaba? Gökhan Yalçın, Zeynep Ceylaner ve Hikmet Kahraman idari kadroda da bulunduğu için ve iddiaların ortasında oldukları gibi çok tepki aldıkları için liste dışı kalmış olabilirler tabii ki ama liste dışı kalanların yerine de kendilerinden üstün isimlerin gelmemesi hayli manidar ve kulisler buna da tepkili. Madem değişim oldu ve madem liste dışı kalanlar vitrinde iyi temsil edemiyordu hiç değilse liste dışı kalanlardan daha üstün ve saygın tanınmış yada tanıtımı kolay başarılı isimler aday yazılmalıydı diyor kulisler. Belediye başkanı Mehmet Çakın hem yolsuzluk hem de israf iddialarına sessiz kalırken liste de de değişikliğe giderek liste dışında bıraktığı isimleri günah keçisi ilan edip kurban mı verdi? Soruları da kulislerin hayli kafa karışıklığı sebebi olan ve cevabı aranan soruları arasında.  Önümüzdeki günlerde değerlendirmelere ve hem Kulis hem halk geneline dair bilgilendirmeye devam edeceğiz

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?