Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak Üniversitesi'nde Uluslararası Deri, Tekstil ve Seramik Çalıştayı yapıldı.

Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "Uluslararası Deri, Tekstil ve Seramik Tasarım Çalıştayı 2024" Mustafa Kemal Paşa Amfisinde düzenlenen törenle başladı. Ulusal ve uluslararası tasarımcıların katılımı ile 4-5-6 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşen "Uluslararası Deri, Tekstil ve Seramik Tasarım Çalıştayı 2024"ün açılışına Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Lütfi Özav, Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Güngör, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ali Dinç, fakülde dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı

Rektör Vekili Prof. Dr. Lütfi Özav, “Uşak Üniversitesinin 3 önemli sanayi dalı olan deri, tekstil ve seramik alanında ihtisaslaşmasına karar verildikten sonra 2018 yılı sonunda Uşak Üniversitesi bünyesinde Deri, Tekstil ve Seramik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuştur. Merkezimiz, müşteri ve sonuç odaklı projelerle, paydaşlarımızla birlikte geliştirilen projelerle, ithalatı azaltan, istihdamı arttıran, sanayicimizin katma değerli ürün üretmesine yardımcı olması hedefleriyle çalışmaktadır. Merkezimiz sadece ulusal şirketlerle değil uluslararası kurum ve kuruluşlarla da iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir. DTS Tasarım Merkezimiz, kamu kurumlarının özel kıyafetlerini tasarlamaktadır. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Orman Genel Müdürlüğü Orman Zararlılarıyla Mücadele Dairesi Başkanlığı, HAVELSAN tişört tasarımı ve Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT) personel kıyafetlerinin tasarlanması ve teknik özelliklerinin belirlenmesi çalışmalarını yürütüyoruz. Üç gün sürecek tasarım çalıştayımızın hem akademik hem de sektörel anlamda faydalı olacağına inanıyoruz. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. DTS Tasarım Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eren Öner yaptığı konuşmada, merkezin çalışma şekli, ulusal ve uluslararası çalışmaları ile başarıları hakkında bilgi verdi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Mithat Yılmaz ise konuşmasında Güzel Sanatlar Fakültesinin çalışmalarını dinleyenlerle paylaştı. Prof. Yılmaz, konuşmasında deri, tekstil ve seramik alanında yapılan çalışmaların önemine değinerek fakülte olarak DTS Tasarım Merkeziyle ortak çalışmalar yapmaktan mutlu olduklarını ifade etti.Törende Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Güngör ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ali Dinç de birer konuşma yaparak çalıştayın Uşak deri, tekstil ve seramik sektörüne hayırlı olmasını dilediler. Tunus Monastır Üniversitesinden Doç. Dr. Jihen Trabelsi Kraiem ise çalıştayın açılış sunumu yaptı. Sunumunda hem ülkesindeki tasarım çalışmalarını hem de kendisinin yaptığı akademik ve sanatsal tasarımları anlatan Doç. Dr. Kraiem konuklardan gelen soruları da yanıtladı. Çalıştayın ilk gününde Gökhan Çalış “Tasarımdan Markaya Bir Ürünün Hikayesi”, Füsun Çövenoğlu “Renkli Sır Tekniği ile Seramik Pano Uygulaması” başlıklı sunumlar yaparak hem çalışmaları hakkında bilgi verdi hem de deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Üç gün süren deri, tekstil ve seramik sektörlerine ait güncel bilgi ve uygulamaların paylaşılmasının ardından çalıştay  sona erdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?