Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

ANKARA ZİYARETİ SONRASI GAZETECİ ERKAN ÇUHADAR'DAN BAŞKENT DEĞERLENDİRMESİ.

Geçtiğimiz günlerde oğlu ali çuhadar ile birlikte Gazeteci Nurullah Çavuşoğlu ve Keçiören Haber Merkezi ekibinin misafiri olmak üzere, Türkiye'nin başkenti, siyasetin kalbi Ankara'ya ve Anıtkabir'e ziyaret gerçekleştiren Uşak Haber Merkezi imtiyaz sahibi Erkan Çuhadar  sosyal medya hesabında ziyarete dair gözlemlerini ve hissiyatını yaptığı bir paylaşımla aktardı.

Anıtkabir ziyareti esnasında verdikleri fotoğrafta Keçiören Haber Merkezi Gazeteci Mustafa Yüce'de göründü.

Bahse konu paylaşım;

İnsan görmeye gelmedikki bu cihana, görmekle başlayan insan tanıma serüvenini yaşamaya geldik. Tanımaya çalıştığımız kendimiziz ama kendimizi tanımak için çok insanı tanıyıp anlamamız, çok insanla empati kurabilecek yakınlık elde etmemiz gerek, çok aynaya bakmak, çok aynadan kendine dair tanımlamaya tanık olmak. Kendini bulmak, kendini uzlete çekmekle olsaydı Peygamberler dağlara gidin derdi insanlara ama onlar insanlara cem olun, bir olun, medeniyetler kurun kendinizi bulmak için dediler ve şehirler kurdular, çağdaş devletler kurma yoluna gittiler ki Ehlibeytte malum ilk iş Devletleşti. Allah zaten Devlet ihsan ediyor, yani insanlar arasında onu Devlet kurabilecek kadar sevgili ve kadir kılıyor. Halka sevimli kılmanın yolunu biliyor çünkü Peygamberi kendi methediyor, sena ediyor, ayet bu diyor peygamberine oku bunu Ashabına diyor. Ashabı kelimeleri duyunca anlıyor zaten bir insana ait olmadığını, hatip oluyorlar zaten Ashabının da çoğu ve Peygamberde de görünce o Allah övgüsüne değer hasletleri, teslim oluyorlar ve artık beraber devlet kurabilecek bir rızaya erişiyorlar karşılıklı.

Bakın yine mesela; Hacı Bektaşi Veli'nin dünyasına, bakın yine Pir Sultan Abdal'a veya Mevlana'ya; hep Devlet kavgasındalar, hep birliğe vesile olmak derdindeler, daha çok insanın kendini bulup kendine muzaffer olmasına vesile olmak derdindeler ve fırsat buldukça tüm insanlığa nasihat etmekle geçmiş ömürleri. Zaten hayat hikayeleri en büyük nasihat iken bilene... Görürsün ama tanıyamazsın, okursun ama anlayamazsın, anlayamazsan bilemezsin çünkü bilmek anlamaya borçludur varlığını, idrakte bilmeye ve tecrübe etmeye yani yasamaya borçludur bilineni. Gittik, geldik demek var, gittik, gördük, geldik demek var, gittik, gördük, tanıdık bilmeye ve idrake doğru yol açıp göre göre geldik demek var. Allah ziyaretimizi kabul ve makbul kılsın.

Atatürk'ümüz başta olmak üzere çok büyük ziyareti gerçekleştirdik büyüklerin ekseriya yaşadığı Ankara'da ve bizde Uşak'a birer ayna olduk gittiğimiz her yerde. Az insan gördük ama gördüğümüzü iyi tanıdık; Muzaffer Başboğa ağabeyimiz gibi ve Hüseyin Erçin kardeşimiz gibi. Vecdet Öz hocamıza ve Alevi dünyasına ayna oldular sağolsunlar iyi insanlar hala yaşıyormuş dedirten cinsten buluşmalar yaşadık Ankara'mızda ve kendinden emin geri döndük yine oğlum Ali ile ve manevi evlâdım Mustafa Kaya ile.

Bana Ankara'daki ziyaretler boyunca güzel insanlar tanıma imkanı da sunan ve orada geçirdiğimiz güzel günler boyunca bize nezaret eden eşlik eden kardeşim ve Dostum Gazeteci Nurullah Çavuşoğlu 'na çok teşekkür ediyorum. Güzel hatıralar biriktirip döndük. Bu güzel hatıraları yaşamama vesile olan herkese ve organizasyonu ve programı yapıp hiç sıkıntısız ve aksamasız gerçekleştiren oğlum Ali Çuhadar 'a ve Ankara'da başka bir adama dönüştüğünü gördüğüm Mustafa Yüce ve Yaşar Çavuşoğlu 'na çok teşekkür ediyorum. Harika bir gezinti ve bir nevi tatildi. Tabii Uşak'taki yokluğumuzu hissettirmeden Uşak Haber Merkezi'nin vazifelerini bihakkın ifa eden Uşak Haber Merkezi ekibine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu güzel ziyarete dair de bir kaç fotoğrafı sosyal medya sayfam üzerinden tarihe not düşmek bakımından sevgili takipcilerim ile paylaşmak istedim. İşlem tamam Ankara'da, çoktan kabul görmüşüz ve oradaki zaferimiz çoktandır bekler imiş güzel haberlerle döndük paylaşırız fırsat oldukça...

Erkan Çuhadar

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?