Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Adaylar halkın umurunda olmadı, seçim geldi dayandı hala seçim havası yok. Hiç bir aday halkın beklentisini karşılayamadı

Seçimler için son haftaya girdik ve adayların tabiri caizse kıçlarına sapan taşı yetişmiyor ama ortada hala bir seçim havası oluşmuş değil ve hala daha esnaf ziyareti yapıyor adaylar boş kaldıkça da top oynuyor okey oynuyor. Mesela eskiden her aday bir gece de en az beş ev ziyareti yapar her evde seksen yüz kişi görürdü, peki neden bu seçimler de yok. Adayları evlerine kabul eden de az kabul eden olsa da mahalleliye sesleniveren az. Seslenen olsa da mahalleden gelen de neredeyse hiç yok. Zaten insanlar plandemiden beri birbirinden soğudu kimse kimsenin evine çıkmaz oldu neredeyse ve insanların siyasetten ve siyasetçiden tiksinmesi ile beraber bu türden ev toplantıları yapmaları doğal olarak mümkün olmadı tabii adayların. Keza hiç bir partinin teşkilatı da zaten eski gücünde değil.

Bakın mesela CHP'ye veya MHP'ye eski il ilçe başkanları eski kurtlar var mı sahnede? Diyebiliyor muyuz Yalım topladı bütün CHP'yi ve çalıştırıyor? Tabii ki hayır. Veya Ateş topladı MHP'yi diyebilir miyiz? Kesinlikle hayır Ak Parti zaten mevcut il ilçe başkanı bile istemezük demişti başta Çakın için hala öyle gibi duruyorlar zaten eskiler sadece Çakın'dan değil Erdoğan'dan ve partisinden de soğuma eğiliminde çoğunluğu itibariyle. İyi Parti de eskiler kimi MHP'ye kimi CHP'ye kapak atma derdinde zaten geçen eski il başkanlarından geçenler olmuş İyi Partinin yani orasının dağıldığı ve seçimlerde beklenen çok ama çok altında alacağı kesin.

Aslında bana sorarsanız bütün partiler hem amacından şaşmış durumda ve hem de dağılma evresi ve eğiliminde millet yeni bir çıkış yeni bir yüz arıyor ve millet aslında doğal lider arıyor. O çıkmayınca da kimsenin peşine düşmüyor. Oyu da zaten verse de kerhen veriyor ki sandığa hiç gitmeyen de az değil. Sandığa gitmeyen ben gibi alayınızın diyordur ve açıyordur ağzını yumuyordur gözünü. Ben şahsen ulan alayınız mı aynısınız ve alayınız mı birsiniz siz? Alayınıza mı güvenmemeliyiz biz? Diyorum ve hiç birini de oyuma layık görmüyorum büyük olasılık sandığa da gitmeyeceğim büyük bir sürpriz olmazsa. Zaten büyük ihtimalle Ankara'da olacağım. Şu sıra orada da bir mesken edinmenin derdine ben de düştüm Nurullah Çavuşoğlu abim gibi ve onunla beraber. Zaten karışmak da istemiyorum ama yazayım dedim kimse uyuşturucudan bahsetmeyince yazıklar olsun o adaylara ki Uşak'ta binlerce genç var bu zehirin oluşturduğu bataklıkta yaşıyor ve savruluyor on binlercesi her an başlayabilir ve zehir peynir ekmek gibi bulunabilir hale geldiği gibi lise çağına kadar düştüğü ve lise çağındaki çocuğun dahi bulup alabilir hale getirildiği biliniyor.

Sadece Uşak'ta değil tabii ülkenin genel sorunu ama bu gençleri rehabilite etmeye dönük ve uyuşturucuyu bıraktırmaya yönelik bir daire oluşturma sözü veremezler mi? Veya uyuşturucunun nasıl bir kötü zehir olduğunu yaşanmış örnekler üzerinden halkı bilgilendiren konferansları finanse edeceğiz ve farkındalık oluşturacağız denilemez mi? Veya hiç değilse gençlerimizi bilinçlendirip, iyi ve hoş vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılayacak alanlar oluşturacağız ve gençlerin can sıkıntısı sorununu gidereceğiz diyemez mi? Demediler ya hiç bir belediye başkanı adayının umurunda olmadı gençliğimiz. Zaten gençliğe dair veya en azından işsizliğe dair tek kelam eden de duymadık varsa yoksa sözde sosyal belediyecilik adı altında harçlık bile denmeyecek kadar burs ve yardım vaadi. Başka? Başka hiç bir şey yok işte. Zaten bakın kadrolarına çevrelerine aralarında bir tane genç de yok. Genci çok adam yerine koyan da yok esasen.. Ama bu kez gençlikte her şeyin farkında en azından benim çevremdeki gençlik biliyor döndürülmeye çalışılan dümeni ve danışıklı dövüşü. Gençlik bu sefer bile bile lades demeyecek ve gerekirse sandığa gitmeyerek tepkisini ortaya koyacak. Oy vermeye değer aday çıkarmadı ise partiler. Her biri tabanın üyenin ve hatta mevcut teşkilatın bu olmaz dediği adamları aday diye dayattı ise millete biz de oy vermeye gelmek zorunda hissetmeyiz kendimiz. Sandığınız batsın alın başınıza çalın deriz gelmeyiz yatarız akşama dek evde. Gidip muhtar adaylarına versek bile siyasilere oy yok bu kez öyle kolay kolay benden söylemesi terlemelisiniz sayın adaylar.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?